Лондон: На Русия ѝ е трудно да поддържа ефективна бойна мощ

Руснаците са изправени пред дилемата дали да разположат резерви в Донбас
19 юли 2022 22:35, Йоана Цонева
103
Лондон: На Русия ѝ е трудно да поддържа ефективна бойна мощ
Снимка: БГНЕС

Британското военно разузнаване заяви във вторник, че Русия изпитва трудности да поддържа ефективна настъпателна бойна мощ от началото на инвазията си в Украйна и че проблемът вероятно става все по-остър, съобщава "Ройтерс".

"Освен че се справят със сериозния недостиг на личен състав, руските плановици са изправени пред дилемата дали да разположат резерви в Донбас или да се защитават от украински контраатаки в югозападния Херсонски сектор", се казва в актуализирано разузнавателно съобщение на Министерството на отбраната.

Още по темата
Министерството също така добави, че макар Русия все още да може да постигне допълнителни териториални придобивки, оперативният им темп и скоростта на напредване вероятно ще бъдат много бавни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
16
 
13
 
! Отговори
рпг7 преди 1 година
Възприемайте хАнглийската "инфомация" за войната в 4.0.4 просто като поредната Дезинформация!
37
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако по време на 2та СВ имаше интернет и соц.мрежи, Русия никога нямаше да се хвали, че е спечелила войната, никога! Защото никой нямаше да й го признае за победа. Половин век те поддържаха мита за една измислена Червена армия "победителка" и викаха "Пабеда, пабеда, мъй победили!" Победили сте друг път..
36
16
 
10
 
! Отговори
до Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Освободителната война на Украйна започна през февруари и наближава завършека си. Не сте в час, Хер. Прегледайте си сводките и намалете шнапса.
35
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 41 "Айдяя, ойде коня у ряката." Потрай още малко. Още не раздават куупони в просия. И дотам ще стигнем. :)))
34
14
 
18
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Напротив, сега започва освободителната война на Украйна и ще се води до дупка и до последното парче земля анексирано от Путиновците.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 3 месеца бавно и нали знаеш ;)
32
4
 
12
 
! Отговори
Каптън Марвел преди 1 година
Аз им ги казах тия работи на британското разузнаване, заслугата е изцяло моя.
31
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 36 "от три месеца британскато разузнаване едно и също повтаря" Още в първата седмица британското разузнаване каза, че в тия дни се решава, дали Украйна ще падне бързо, или войната може да продължи с месеци и дори до 2 години. Тогава русофилите като умопобъркани се смеехте и подигравахте прогнозите им. Вече сме в 5тия месец на войната и края й не се вижда. А русНАЦИте щяха да са "на полската граница" до "средата на март" :))))
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой го предпочитат бавно...и на сухо
29
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от три месеца британскато разузнаване едно и също повтаря,а руснаците напредват всеки ден
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 26 "ХИ ХИ ХИ ХИМАРС!" Това ми напомня за оня виц: събрали се един американец, един французин и Бачеганя да си ги мерят. Американеца казва, ами, при мен "калибъра" е 8 инча. Франсето, малко с поспаднало самочувствие: при мен е 5.5 инча. Бачеганя се чесал, чесал неспокойно, пък накрая обявил: ами, при мен е 3.75. Другите двама: ХИ-ХИ-ХИ. Бачеганя гледа, гледа па: не е ХИ, не е ХИ, ФИ е! :))))) Та така с руските "цели" :))))
27
4
 
7
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Сатаната, "суюзници" ли ти трябват? Хахахаха. Тя и Индия е почти два пъти по-голяма от НАТО по население, ама това какво я топли в други планове? Дай,свали още от населението на Русия. Като оня изкуфелия поляк - 50 милиона и сравни Русия и НАТО по брой на животински видове или направо хвърли боб. Какви майки са ви раждали такива кухи и знаят ли, че сте се отвързали и сте намерили интернет... ?
26
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12, така ме разсмя!:))) Първо, това е реалната армия на Русия, с тези жалки наемни войници воюва Путин! Ти да не мислиш, че "истинската" му армия е съставена от манекените в сержантски униформи и лъскави автомати, които маршируват на парада на 9ти май!?Второ, Англия е най-големият снабдител на оръжие и военна техника на Украйна от цяла Европа, нормално е в Лондон да следят войната отблизо.
25
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко. За запада всичко приключва. Ние отново сме от обичайната страна. Но и тези от Европата не се научиха с кого да се съюзяват. Така че, споко.
24
13
 
8
 
! Отговори
ПАБЕДА БУДЕТ ЗА НАМИ преди 1 година
РАША ПРЕМЗЕМА ГРАДОВЕ РАЗРУШЕНИ И ИЗРАВНЕНИ СЪС ЗЕМЯТА, И ЗА КВО СА Й?
23
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това данните на британското разузнаване, са голяма работа. Добре щеше да бъде, ако Зеле им вярваше, ама той не ще. И току писка за още пари и оръжия. Всъщност, като се замисля, такива данни от британското разузнаване не се разпространяват случайно. Май на Зеле ще му затварят кранчето, понеже Русия няма настъпателна мощ:)
22
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18 "Нашите ф16 ще се доставят в Украйна ---" Ето ТОВА вече би бил сериозен принос на България срещу руските нацисти.
21
5
 
14
 
! Отговори
нещо преди 1 година
До Сата НАТОмного дълго се доиграва...Накрая да не бият дузпата и на Укрлайна и на Ес и на НАТО???
20
4
 
14
 
! Отговори
опаааааааа преди 1 година
до скоро викахте ВОЙНА,сега ИНВАЗИЯ.Ха сега де.....Утре ще викате руско присъствие,а като апнете тоягата ще стане миротворческа акция)))))))))))))))))))))
19
13
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Интересите на НАТО и на Украйна, съвпадат.НАТО със съюзниците си е 900 млн докъм милиард човека. Просията е 120 млн и няма реални суюзници. Мачът просто се доиграва.