Путин: Санкциите са огромно предизвикателство, но няма да се предадем

Страната ще трябва да развива собствени фирми за технологии
Обновена: 19 юли 2022 14:32 | 19 юли 2022 13:58, Нели Христова
454
Путин: Санкциите са огромно предизвикателство, но няма да се предадем
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин заяви, че е невъзможно Русия да бъде откъсната от останалия свят и че западните санкции няма да върнат развитието на Москва "десетилетия назад".

Откакто руският президент нареди на войските си да нахлуят в Украйна през февруари тази година, страната беше засегната от редица санкции, насочени срещу олигарси, финансови институции, държавни фирми и енергийната индустрия.

Путин, говорейки на видеоконференция с правителствени фигури, каза: "Не само ограниченията, но и почти пълното затваряне на достъпа до чужди високотехнологични продукти се използва умишлено срещу нашата страна."

"Ясно е, че това е огромно предизвикателство за страната ни, но... ние няма да се предадем и да затънем в безпорядък или, както предричат ​​някои наши "доброжелатели", да се върнем десетилетия назад. Разбира се, че това няма да стане", каза той.

Една последица от продължаващата война е, че редица големи технологични фирми или се оттеглиха от страната, или преустановиха дейността си. Големи компании за игри като Nintendo, Sony, EA и Activision Blizzard обещаха да не продават нито една от своите конзоли или съдържание в страната.

Междувременно интернет гигантът Google спря всички свои услуги, базирани на плащания, и забрани на руски медии като RT и Sputnik да продават реклами.

Други известни фирми като PayPal, IBM, Cisco, Netflix, Spotify и Airbnb също спряха бизнес операциите си в Русия.

Путин каза, че сега Русия ще трябва да развие свои собствени местни технологии и технологични фирми, след като западните фирми са престанали да работят в страната или са спрели дейността си.

Финансовият министър Антон Силуанов каза, че подкрепата за руския технологичен сектор е приоритет, но всяка рубла държавна подкрепа трябва да бъде придружена от поне три рубли частни инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
15
 
6
 
! Отговори
Кой какъв е преди 1 година
До Мужик: Ако Русия воюваше в Украйна както САЩ, досега Киев отдавна да е сравнен със земята. Руската армия се стреми (доколкото е възможно) да пази мирното население. Изгорената земя е тактика на американската армия. За сравнение: Ракка в Сирия 2018. В края на август 2018, ООН излезе с изявление, критикуващо коалицията на САЩ. Хуманитарна мисия на ООН, заяви, че е шокирана степента на разрушение, което надминава всичко, което сме виждали досега. ..... А ако стока им липсва, Китай доставя всичко
353
2
 
5
 
! Отговори
До Нищо ново преди 1 година
Така е, но отначало дори и не си признаваха, че им влияят.
352
9
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До Анонимен 361: "Нали не им влияеха и даже са добре дошли за тях"? Не е тайна, че вече и в ЕС признават, че санкциите пречат повече на ЕС, отколкото на Русия. В Германия вече се ослушват, дали Русия ще пусне пак газ по Северен поток 1. Засега е спран на профилактика.
351
8
 
7
 
! Отговори
Супер clever преди 1 година
И с война и без война, щяха да налагат санкции на Русия, примерно за десетия пол. По - добре да се ориентират по - рано.
350
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** как така "санкциите са огромно предизвикателство" ? Нали не им влияеха и даже са добре дошли за тях?
349
11
 
16
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Време е в Русия отново да възродят старите корекоми и който има доларе да се реди на опашка за дънки Рифле и маратонки Адидас. А пък високите им технологии ще са като великата им армия дето половин година не може да опатка една Украйна а пък се репчи на НАТО. Абе..... бензинджийница с ракети!
348
16
 
8
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 година
До Кек: Добре е, че вярваш в чудеса. А украинците отдавна се заканиха моста до Крим да го съборят, но са им къси ръцете за това. А Азовско море вече е вътрешно руско море.. Пристанищата в Мариупол и Бердянск са вече отворени. А украинците изобщо нямат работа там
347
7
 
6
 
! Отговори
Кек преди 1 година
До Не е ли ясно? /// Да супер мост наистина и украинците казват Благодаря за него, безплатно построен след като те спечелят войната ще си го ползват със здраве. Иначе дося да са го унищожили 100 пъти
346
9
 
5
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Питам Дали ще се кача на такъв самолет? Разбира се. И защо не? Русия построи най-дългият мост в Европа и Путин пръв мина с товарен автомобил по него заедно с този, които е отговарял за строителството. Сигурно той ще пътува и с новият самолет. По-добра гаранция за сигурност от това здраве му кажи.
345
3
 
5
 
! Отговори
ф преди 1 година
Украинските косакси спасяват Москва от Наполеон, ама ся не съществувал такъв народ... Русия признава границите на Украйна с договор и суверинитета й, ама ся видиш ли нямало такава държава... на който както му оттърва, ама фактите са си факти
344
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само незнам как ще си измислят техни IBM, Cisco, Microsoft ? То ако можеше така до сега да бяха ги измислили вече, вместо да им са плащали милиарди за поддръжка.
343
4
 
7
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Българин: "По добре фирмите да фалират, икономиката да спре и да гладувам и да студувам, отколкото да бъда роб на Путин и на Русия"? Никой не те ккара да бъдеш роб, както и никой не те кара да бъдеш г'лупак. Изборът си е твой.
342
2
 
1
 
! Отговори
telegraph.co.uk преди 1 година
В Англии начали запрещать балет. Британская Северная школа современного танца (NSCD) исключила балет из числа требований для поступления в школу из-за его "конфликтного характера". Преподавательский состав объяснил, что традиционный балетный стиль "несет в себе багаж белых европейских идей". Также балету вменили "идеализацию определенных европейских форм тела и разделение ролей по гендерному признаку.
341
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е нежизнеспособно образувание.
340
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин Именно.
339
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът строи бъдещето си с Украйна без култура и без отопление. Русия строи бъдещето си без Украйна, с отопление и с култура. А защо без Украйна - защото Украйна в този и вид повече не може да съществува.
338
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Да дааа ми кво правиш още в евроджендърска европа, бягай в мъжкарски рушистан.
337
1
 
3
 
! Отговори
Питам преди 1 година
До Пример 337 Ще имаш ли смелост да се качиш на такъв самолет ?
336
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е алчен безбожник и не трябва да стъпва в църква! Той го доказа. Ако вярваше истински в Бог, никога не би започнал тази война. Освен това е избил по поръчка толкова свои политически противници!Той сам си избра кармата, която ще изплаща занапред.
335
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Да дааа Руските *** като теб да му мислят. Аз за путин не се сещам вече, само ако ми набутат някоя статия за мало.умника пред погледа. Няма да мислим за гробокопаческото минало (Путин), само за бъдешето (без повече комунизъм и фащизъм).