Захарова: ЕС продължава да се забива в задънена улица

Санкциите ще са с пагубни последици за глобалната икономика
22 юли 2022 08:00, Анисия Иванова
138
Захарова: ЕС продължава да се забива в задънена улица
Снимка: БГНЕС

С нелегитимните си едностранни санкции Европейският съюз упорито продължава да се забива в задънена улица, а съответните мерки довеждат до пагубни последици за глобалната икономика и сигурност. Това се казва в разпространено вчера изявление на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирано от ТАСС.

Още по темата

"На 21 юли Съветът на ЕС обяви разширяването на нелегитимните едностранни ограничителни мерки по отношение на Русия. С това Евросъюзът упорито продължава да се забива в задънена улица. На фона на очевидната безперспективност и безсмисленост на дългогодишната политика на натиск срещу Русия стават все по-явни пагубните последици на европейските санкционни упражнения за различни елементи на глобалната икономика и сигурност, включително и на държавите членки на Евросъюза", отбеляза говорителката.

"Наред с пандемията от КОВИД-19 основна причина за ръста на цените на селскостопанската продукция и въглеводородите е недалновидната икономическа и енергийна политика на Запада. За изостряне на ситуацията допринасят антируските мерки на ЕС, открито преследващи целта за подкопаване на външноикономическата дейност на нашата страна, включително в селскостопанския сектор", каза Захарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
13
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато само мъжете пият,има някаква надежда.Но когато и жените на една нация са пропаднали алкохолици,всичко е загубено.
81
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алекс - За разлика от СеСеСеРетата, този път рецептата с *** ще е последна диагноза и заминаване на Блатная на майната си. С това всички световни проблеми ще престанат и настъпи Световен ред на световния жiд - мир, просперитет, благоденствие. :)
80
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС и НАТО не искат ние да сме добре, целта е Русия да е зле. Ще намалим градусите на Глобалното затопляне, в името на загубата на Русия.
79
13
 
41
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
Всеки в Западна Европа се е къпал, се къпе и ще се къпе нормално по един и/или два пъти на ден както се къпят оригиналните германци, франсета, а отвъд океана САЩци и канадци, а онези от породата "Честита баня!", ще си останат с неделните изкъпвания из разни хамами, поливащи тела с тасове от водна банка - жестоко. Телляци ще им търкат кирливите гърбове по веднъж седмично. Каква комунистическа идилия. Да не думам за съветчани, дека по деревните хич и не се къпят и вонят от един километър.
78
14
 
42
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Най-важното е Русия да фалира.Неизбежно е да се случи.Същата рецепта беше приложена на СССР.
77
30
 
24
 
! Отговори
дядовия преди 1 година
Не знам как ще изплува ЕС, но първо ще се размирише като спре да се къпе. Ха, ха...голям прогрес.
76
15
 
40
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Захарова стига обяснява на другите колко са зле, по-скоро мисли как да изработиш мирен договор и да обясниш на руснаците, че 40 хиляди са загинали, за тоя който клати гората.
75
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пресалкаше Захарова или госпожа Два стакана пак е на линия , смръкнала е белко и вперьод .
74
14
 
15
 
! Отговори
Зайцев преди 1 година
До 2,3 години ,Европа ще стане независима от Русия ,и тогава ще питат Путин къде *** гладните и изолираните от света
73
11
 
15
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Къде е разликата? Ако Европа ду-ха, вие ще надувате! Да не мислите, че живеете на друга планета и ще ви се размине?
72
18
 
15
 
! Отговори
запомнете едно нещо преди 1 година
Който е тръгнал да убива и завзема чужди земи ,никой не е свършил добре.Поне в историята няма такъв .Както Путин така и цяла Русия скоро ще си плаща с лихвите .Въпрос на време е.
71
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия мисли за ЕС , ха ха, тези нападнаха Украйна и обявиха половината свят за враг , но скоро ще дават фира .
70
7
 
6
 
! Отговори
до 83 преди 1 година
А да, те онези в Близкия Изток не са хора, какво да ги мислим тях?
69
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Кой каквото прави, на себе си го прави" е казал народа. Санкции, санкции и после кой ще реве - Европа.
68
12
 
16
 
! Отговори
Истинският преди 1 година
ЕС си мисле че са на кино,и като свърши филма всеки ще излезе от киносалона и ще се върне към ежедневието си, така в защото инерцията още ги носи,но когато се усетят каква в действителността ще е вече късно.
67
4
 
12
 
! Отговори
до 80 преди 1 година
Какво ме интересува близкия изток. Тази война е пред вратата ни и ни касае пряко. Естествено, че ще я отразяват усилено.
66
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС ще изплува, няма страшно. И не санкциите забиват в задънена улица, а изкуствения дефицит на газ предизвикван нарочно от газпром, което повишава цените.
65
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехооо, вируса как е? Вчера слушам имало 200 заразени на 100 000 човека. Алооо това е 0.002 %. За какво говорим изобщо. При сезонния грип нормално е 2 % да е заболеваемостта и не се предвиждат мерки. Та как е тази лъжа? Ще я почвате ли на ново?
64
3
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
До дядо щукар. Свали тая ***, че ти притиска главата и от нея излизат глу.пости.
63
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такова ежедневно отразяване на войната в най-марките детайли. То войни има от както съществува света. В 20 век Близкия Изток е вечно във военни конфликти, обаче тази е войната на войните!!! Всеки ден само за нея се пише, писнахте ни вече.