Скоро Путин ще трябва да избира между оръжия и храна за хората

Борел очаква БВП на Русия да се свие с 10% тази година
30 юли 2022 12:44, Александър Попов
607
Скоро Путин ще трябва да избира между оръжия и храна за хората

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел отхвърли твърденията, че руската икономика все още не е силно засегната от западните санкции, докато европейските потребители вече понасят тежестта на високите сметки за енергоносители.

В интервю Борел твърди, че по-важни от намаляването на потреблението на руски газ са усилията, насочени към „разкъсване на връзките между руската икономика и останалия свят“.

„Руската военна машина се нуждае не само от пари, но и от технологии“, казва висшият дипломат и дава за пример руските танкове във войната в Украйна, които използват западни компоненти.

"Погледнете корпуса на разбит руски танк. И ще видите колко електронни компоненти на западни компании има там. Руснаците вече няма да имат достъп до тях", каза Борел.

Борел очаква БВП на Русия да се свие с 10% тази година, което според него ще доведе до „най-голямата рецесия... след разпадането на Съветския съюз“. Много скоро руският президент Путин "ще трябва да избира между оръжия и храна за хората", твърди Борел.

„Ако в началото на войната делът на руските енергоносители в ЕС беше 40 процента, сега той спадна до 20 процента“, коментира Борел и добавя, че е невъзможно "да изискаме от европейската икономика да спре да купува газ за една нощ".

Запитан защо Брюксел не наложи санкции върху вноса на руския газ, за ​​да намали приходите на Русия, които отиват за войната в Украйна, Борел каза, че предложението е било сериозно обмислено, но отхвърлено. Според него вместо това е взето „твърдо решение“ „да спрем да купуваме руски петрол от края на годината, а сега сме в процес на спиране на купуването на газ от Русия", казва още Борел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


607
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
397
10
 
7
 
! Отговори
Мумийна яма преди 1 година
Погледнете го само Путин на тая снимка колко е дърт, грозен и увиснал въпреки ботоксите. 70 годишен дядо щял империи да прави ахах оня другия отвъд океана поне е миролюбив дядо макар че е по-голяма мумия на 80 год.
396
11
 
3
 
! Отговори
Скоро преди 1 година
Ще имаме правителство от ГЕРБ, ПП, ДБ, Мая и компания, подкрепено от ДПС. А иначе Путин е the best.
395
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, не вервам вито на пропагандата, че Украйна печели в Херсон, ни на пропагандата, че Русия се разпада и Путин умира. Дажи толкова пропаганда има обратин ефект и подкрепям Русия...
394
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски и жена му даже си направиха секси фотосесия за Vogue и сега чакат за интервю с Опра! Мислите ли, че това ще помогне на Украинската армия?
393
1
 
2
 
! Отговори
Миличкия преди 1 година
Да си го вземем да си го храним. Гледайте колко е хубав.
392
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УК и САЩ вече искат некакъв резултат за парите си и натискат Украйна да покаже, че печели! Затова засилена пропаганда, че Екрайна печели и се води яростна битка! ( къде не се знае) Ако това не поверват харата, паралелна пропаганда, че Русия се саморазпада и Путин умира! Хахаха
391
7
 
9
 
! Отговори
пешо преди 1 година
Богатите руснаци са само в Москва и Петербург. Всичко останало живее само на картошки и вода. Един ми цитира че 8 милиона руснаци ходили на почивка извън Русия. Еми само в Москва са 12,5 млн.
390
6
 
9
 
! Отговори
Много преди 1 година
Несериозна статия. За кифли. А и за тях не става, щото те си го харесват Путин.
389
6
 
9
 
! Отговори
Провала в Афганистан преди 1 година
Сссре-то се провали напълно в Афганистан.Афганистанската война на руснаците и гърмежа в Чернобил са причината ссср да фалира.Сега късия "гений" от кремъл подготвя окончателния фалит на блатная .
388
8
 
15
 
! Отговори
Мразен преди 1 година
Най-мразения човек е Адолф Путин
387
5
 
13
 
! Отговори
Неруснак преди 1 година
До Руснак - ходи си в Русия тогава бе ходи да копаш злата и руди, ходи се друсай с газ, нас не ни давай наклон тука.
386
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ: Имаме пари, печатиме ги и оръжие имаме!Немаме храна, нефт, уран за АЕЦ, енергия.Русия: Имаме оръжие, метали, минерали, уран, нефт, газ, дърва, жито, храна и пари достатъчно!
385
0
 
3
 
! Отговори
На некой преди 1 година
Му е малък
384
5
 
13
 
! Отговори
ф преди 1 година
Путин прилича на макак обаче 1към1 дърт безполезен и некадърен макакин
383
3
 
11
 
! Отговори
Запада загнива преди 1 година
Колкото по-загнил става толкова е по-сладък- като мушмулата.
382
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех тези Г7 ( САЩ и марионетки) искат да диктуват на света! Ако не е техното, ще го наложат на сила! Ако требва със санкции и война, но демокрация требва да има! Като в Афганистан! Да ама се провалиха, оставете хората да живеят както искат! Демокрация на сила не едимокрация!
381
15
 
6
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
За Русия не мислете,в Русия оръжие,храна ,злато ,газ ,нефт ,руда и всичко каквото съществува на земята в Русия го има във несметни количества...мислете за вашите голи и глад и дупета че ще хванат паяжина от глад тази зима.
380
8
 
9
 
! Отговори
Сетих се преди 1 година
Ние Българите на путинска пропаганда не вярваме
379
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бадън ходи да проси демократичен арабски нефт! Настояваше, OPAC страните и Русия да увеличат производство и фиксират евтина цена! Хахаха аз като си купувам хляб в магазина също искам да диктувам, ако може 0 лева да е, ама..
378
9
 
7
 
! Отговори
Мани, мани преди 1 година
Сума ти американци са за Русия. Дедо и демонократите отекоха в канала.