Скоро Путин ще трябва да избира между оръжия и храна за хората

Борел очаква БВП на Русия да се свие с 10% тази година
30 юли 2022 12:44, Александър Попов
607
Скоро Путин ще трябва да избира между оръжия и храна за хората

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел отхвърли твърденията, че руската икономика все още не е силно засегната от западните санкции, докато европейските потребители вече понасят тежестта на високите сметки за енергоносители.

В интервю Борел твърди, че по-важни от намаляването на потреблението на руски газ са усилията, насочени към „разкъсване на връзките между руската икономика и останалия свят“.

„Руската военна машина се нуждае не само от пари, но и от технологии“, казва висшият дипломат и дава за пример руските танкове във войната в Украйна, които използват западни компоненти.

"Погледнете корпуса на разбит руски танк. И ще видите колко електронни компоненти на западни компании има там. Руснаците вече няма да имат достъп до тях", каза Борел.

Борел очаква БВП на Русия да се свие с 10% тази година, което според него ще доведе до „най-голямата рецесия... след разпадането на Съветския съюз“. Много скоро руският президент Путин "ще трябва да избира между оръжия и храна за хората", твърди Борел.

„Ако в началото на войната делът на руските енергоносители в ЕС беше 40 процента, сега той спадна до 20 процента“, коментира Борел и добавя, че е невъзможно "да изискаме от европейската икономика да спре да купува газ за една нощ".

Запитан защо Брюксел не наложи санкции върху вноса на руския газ, за ​​да намали приходите на Русия, които отиват за войната в Украйна, Борел каза, че предложението е било сериозно обмислено, но отхвърлено. Според него вместо това е взето „твърдо решение“ „да спрем да купуваме руски петрол от края на годината, а сега сме в процес на спиране на купуването на газ от Русия", казва още Борел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


607
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
417
2
 
3
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Къде е Кокора?
416
12
 
5
 
! Отговори
Скоро преди 1 година
Трябва да изберем Възраждане!
415
5
 
11
 
! Отговори
Естествянно - оръжия преди 1 година
Те нормалните, интелигентните и хората с възможности в Русия и без това бягат масово от путановия рай, с храна или без храна , за диктатора фашист важно е само оръжието
414
8
 
11
 
! Отговори
Мене от Путин преди 1 година
Не ме е страх. Страх ме е от НАТО.
413
16
 
7
 
! Отговори
Казващият Истината преди 1 година
Путин е разчертал всичко като гениален шахматист. През зимата, Путин и ескпедицията му в Антрактика са готови да изтрелят няколко бомби в огромни ледници и по този начин ще прекъснат течението Гълфстрийм и ще настане ледников период в Европа. За това по-добре от сега всички да дадат това, което Путин иска, няма смисъл от битка, всичко е начертано и предизвестено отдавна.
412
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обичам ***, обичам войната, обичам глада и мизерията, обичам репресията.
411
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя склеротизирал дъртак Борел още му пари дирника след екскурзията му до Москва миналата година.
410
10
 
9
 
! Отговори
Статуята на свободат преди 1 година
Колко повече ме задължават и притискат да мразя Путин, толкова повече го обичам! Защото обичам свободата и избора, ни че Путин ми и много мил!
409
8
 
17
 
! Отговори
:) преди 1 година
Руснаците скоро ще трябва да мизерстват, както мизерстваха по времето на СССР. Ограничени, затворени и без бъдеще - това са алкашите и блядухите. Щом още не са свалили Путаka, значи си го заслужават.
408
3
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 368 преди 1 година
КУХЧО КУХЧО ПРАВИ СИ НЕ Е ЧАК ПЪК ЦЯЛ КОНТИНЕНТ, почти две ЕВРОПИ Е...Не мога да разбера как си успяк да се нучиш да пишеш...
407
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленска вече сподели за незнам кое спесание, че не правят достатъчно с екс заради войната..
406
7
 
6
 
! Отговори
А ще има ли преди 1 година
Риалити секс на Зеленски и Зеленина?
405
7
 
5
 
! Отговори
Путинофил преди 1 година
Това звучи гордо.
404
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В кое следващо списания мислите ще се снима Зеленски и жена му? А мислите ли, че ще пуснат цяла reality TV, като Кардашиан? Медийното присъствие на Зеленски просто не е достатъчно! Само по едно вечерно обръщение и снимки в Vogue, не може така!
403
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ме кефи американската пропаганда в България. Като Киро когато се беше качил на статуята на Руския Царя Освободител да вика колко е лоша Русия! Иронията за съжаление остава загубена за по глупавичките като Киро и шефа му!
402
5
 
7
 
! Отговори
Аз на преди 1 година
Гейските танци на Зеле мастурбирам.
401
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз си гледам само секси снимките на Зеле в Vogue, толкова и висок и тънък! А пък този сикси поглед, все едно не е спал цяла нощ а е шмъркал наркотици! Просто ненадминат хахаха
400
9
 
7
 
! Отговори
Валенса и Борел преди 1 година
Някакси медиите пропуснаха изявлението на бившия президент на Полша Лех Валенса, че Русия трябва или да бъде разчленена на много слаби държавици, или да бъде върната до положението на страна с население под 50 милиона жители. Предвид факта, че Валенса е лауреат на Нобелова за награда за мир (?!), Жозеп Борел може би счита, че на Русия и 50 милиона души население и е много. По този начин, над 90 милиона руснаци стават излишни. Над пет пъти повече от изтребените хора по волята на Хитлер.
399
3
 
4
 
! Отговори
Жените преди 1 година
Са луднали по тоя, вие му гледайте снимките
398
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да гея от Запада, не схващат, че има такова нещо като обратна психология! Колкото повече, се опитват да ми продадат нещо, толкова подозрителен ставам и не вярвам! Така и с прекалената антируска пропаганда!