Русия заяви подкрепа за Сърбия при създалата се ситуация в Косово

Ние сме редом до косовските сърби, заяви говорителят на Кремъл
1 авг 2022 14:20, Елка Василева
95
Русия заяви подкрепа за Сърбия при създалата се ситуация в Косово
Снимка: архив, БГНЕС

Москва подкрепя Сърбия при създалата се ситуация в Косово и намира за неоснователни исканията на властите в Прищина към косовските сърби във връзка с автомобилните регистрационни табели и личните карти. Това съобщи пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Още по темата
Ние, разбира се, абсолютно подкрепяме Сърбия. Ние сме редом до косовските сърби. Смятаме, че това са (изискванията на косовските власти - бел. ТАСС) абсолютно необосновани искания, каза Песков.

Косовското правителство беше решило от днес да започне издаването на временен входно-изходен документ, който да заменя издадените от Белград лични карти при влизане в страната.

Същевременно се предвиждаше от днес да започне смяна на издадените в Сърбия регистрационните табели на автомобилите, които се карат в Косово. Мерките, които са реципрочни, засягат най-вече косовските сърби, които живеят в предимно в Северно Косово.

Косовските власти бяха принудени да отложат влизането в сила на тези решения с един месец, след като косовските сърби започнаха масови протести вчера и блокираха пътища.

Косово обяви независимост през 2008 година и е признато от над 100 страни. Сърбия и Русия обаче не признават косовската независимост.

Песков каза днес още, че въпросът за евентуалното влизане на Сърбия в Организацията на договора за колективна сигурност все още не е на дневен ред. Освен Русия в Организацията, която представлява военен съюз в рамките на Обществото на независимите държави, влизат Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Косово е черна дупка .
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИСпания също не е признала Косово до сега, като играеше там националния отбор на косово играеше без флаг
53
5
 
11
 
! Отговори
двоенстандарт преди 1 година
Косово обяви независимост през 2008 година и е признато от над 100 страни. Сърбия и Русия обаче не признават косовската независимост.***и Украйна не признава "народните републики", ко ши праим ся ?
52
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за нова руска разходка до Берлин
51
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само морална ще е подкрепата защото Мордор няма армия вече
50
0
 
5
 
! Отговори
КО НЕ преди 1 година
До Анонимен 39 Я малко прочети В.Левски,Г.Раковски,Ботев, и всички около БРЦК какво са свършили и недей плямпа глупости...
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 45Макетата лека полека излизат от сръбската орбита, все пак са българи, при нас много не вървят бъртвежите на рашките, познаваме ги отлично :))) Сърбите се съмняват вече в рашките камо ли макетата :)))
48
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 52 "Русия отдавна не е гарант на България, още откакто й нареди да си онищожи ракетите СС-23. В Русия от поколение и половина армията е учена, че България е враг и подлежи на ликвидиране. Няма какво да си кривим душата" Искаш да кажеш, че за някакво руско оръжие, от "поколение и половина" армията е учена, че "България е враг", така ли? И какво друго ги "учат" в Русия по повод на България? Така или иначе си тръгнал да говориш ИСТИНАТА.
47
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 51 Русия отдавна не е гарант на България, още откакто й нареди да си онищожи ракетите СС-23. В Русия от поколение и половина армията е учена, че България е враг и подлежи на ликвидиране. Няма какво да си кривим душата, а те питам на нас кой ни е гарант? фишеците от Инджирика ли?
46
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 48 "Сърбия има 3 исторически гаранта - Русия, Франция, Англия. Ти сърбите не ги мисли, а кажи българите кой им е гарант - Турция ли?" ОПППААААА. Ето косвено признание от русофилче, че Русия не е исторически гарант на България и всъщност подкрепя Сърбия срещу нас. Така е, ИСТИНАТА винаги намира начин да излезе, дори от устата на пропагандаторите. :)))))
45
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 49 С такъв съюзник като Русия, могат да поискат чак до Плевен.
44
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сърбите по модел на рашките ще демилитаризират Косово и целите Балкани ще станат фронтова линия без изключение
43
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 46 Сърбия има 3 исторически гаранта - Русия, Франция, Англия. Ти сърбите не ги мисли, а кажи българите кой им е гарант - Турция ли?
42
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия се чуди къде да създаде бъркотия за да лови риба в мътна вода. Един път украинците да *** пребият от бой та да им се развали ко4ината завинаги.
41
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Битата карта просия подкрепя отдавна пре цакалата се сърбия.Голям майтап!
40
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже македонците прозряха какво представляват руснаците :))) Сал българските русофили и сърбежите още тънат в средновековно невежество :))))
39
3
 
5
 
! Отговори
Петия ангел преди 1 година
Черната ръка пак ще пали война. Скапани масони.
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До украинци освободител - имаш предвид 1878г. , но да - има много украинци, финландци и т.н. А руският поп като дойде преди време, започна да се кара, че сме казали, че имало и други, освен руснаци... То бива его и комплекси, но руснаците бият всякакви рекорди.
37
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те сърбите не знаят, че за рашките са само средство за влияние, също не са били в истински съветски соц, те беха нещо средно между соца и Запада, не са имали дефакто опит с руснаците :))) Като чета по техните форуми, колко обичали руснаците и как никой освен тях не ги е обичал така, направо се хващам за главата, имало и по глупави от нашите русофилчета :)))
36
9
 
15
 
! Отговори
д-р Селитров преди 1 година
Вече прозира отчаянието в съчиненията, които пишат рашистанските платени коментатори. Няма нови идеи - само една надрана плоча, но пресоляват коментара с глупости като "русия създаде България", "руски военни самолети кацнаха в Белград" и подобни небивалици. Тъжно е да имаш такива ментални проблеми и да не се лекуваш, а да ги демонстрираш публично...