Отговорът на Русия: Експулсира 14 български дипломати

Това е ответната мярка за изгонените от България
Обновена: 5 авг 2022 13:29 | 5 авг 2022 13:18, Александър Попов
378
Отговорът на Русия: Експулсира 14 български дипломати
Снимка: БГНЕС

Русия гони 14 български дипломати като ответна мярка, съобщи Mинистерството на външните работи на Русия.

Българският посланик в Руската федерация Атанас Кръстин е бил повикан в руското външно министерство, за да му бъде връчена нота, с която 14 служители на българското посолство в Москва са обявени за персона нон грата.

Русия била убедена, че неприятелските действия на София по отношение на Москва нямат нищо общо с националните интереси на България и нейния народ.

Русия смята, че експулсирането на нейните дипломати от България нанася значителна вреда на отношенията между страните и е знак за по-нататъшна деградация на Запада.

"Смятаме, че подобни действия не само нанасят значителна вреда на традиционните връзки между нашите страни, нарушават правата на сънародниците, лишени от достъп до консулс-ки услуги, но и свидетелстват за по-нататъшна деградация на колективния Запад, готов да жертва интересите на партньорите си, само за да навреди на Русия", заявиха от дипломати-ческото ведомство.

"Безпрекословното придържане на официална София към тази деструктивна линия е достойно за съжаление", допълва външното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
4
 
9
 
! Отговори
Аве преди 1 година
Пасолството на Московията немаше Линда се затваря както плашеше онова бабе?
179
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БобиЕС е само за олигархията която цоца парите по европейските програми.Обикновенния човечец нищо не разбра за тези години като членоВе....
178
8
 
15
 
! Отговори
ННН преди 1 година
Никой не брои дребните марионетки за "сливи"! На политическата ни "сцената" за кратко се появи никому неизвестно Канадско Меринджейче със съмнителни качества и бързо изчезна, оставяйки след себе си дългосрочни проблеми и много и.пражнения които следващите ще трябва да чистят.
177
2
 
3
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Пак вързаха Доберман на къса каишка!
176
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да затворим нашето посолство в рашистан и съответно да натирим всичките КГБ-ейци от руското посолство, начело с оная свня-майка.
175
5
 
3
 
! Отговори
до зрител преди 1 година
Да слушаш Гиркин е все едно да не уважаваш себе си! В Русия с него си правят та.ак, а в ДНР ще го разкъсат. -)))
174
5
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
да ги изгонят всичките и без тва са НКС
173
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 185 Ирак и Садам Хюсеин, Либия и Муамар Кадафи бяха приятели на САЩ. До момента в който поискаха да продават техният си нефт в различна от доларите валута.и получиха бомби в замяна. Ето затова те са добре защото по-слабите са експлоатирани и ограбвани. Както преди време европейските страни са имали колонии и са им ограбвали богатствата,сега тая функция е иззета от САЩ.
172
7
 
9
 
! Отговори
Трябва да натирят преди 1 година
До Амбасадор....И такива "патриоти" като тебе.Да ги натирят в дълбокия Руски Прованс,да нагъват морковки и боярщик и да плачат за РОДИНАТА СИ!
171
4
 
4
 
! Отговори
НЕЩО преди 1 година
За поговорката"Каквото повикало, това се обадило." Без фиксиране на пристрастия. Я сега, генповреденяци, коментиращи и политици, умници, кажете какво ще се случи. НИЩО. Газът си върви, войната също, а СПЕКУЛАТА- патент на територии "политически Клондайк." Е, хората за пореден път се оправят, а ние пак: ИЗБОРИ, БЮЛЕТИНИ, ПЛЯЧКОСВАНЕ И ГРАБЕЖ на територия, наречена "ДЪРЖАВА." Нека се погледнем К,ви сме.Н И Щ О Т О.
170
18
 
7
 
! Отговори
Амбасадор преди 1 година
Малко са , братушките трябва да ги натирят всичките ,сами сме си виновни тръгнали да се подлагат на янките да стигнем до там точно велика РУСИЯ да ни нарече -неприятелска страна , да страна щото то държава имахме когато бяхме с тях!
169
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След изборите незабавно сваляне на про руският прoдажен резидент и насрочване дата за нови избори!
168
7
 
18
 
! Отговори
Нашето правителство преди 1 година
Трябва моментално да ЗАТВОРИ посолството си в Русия.И без това не развиваме никаква дейност с нея.Нито икономическа,нито хуманитарна,нито научна,нито спортна,нито туристическа!с две думи - НИЩО не развиваме,освен да сме нетен платец на руски енергоресурси,които при стеклите се обстоятелства така,или иначе ще трябва да набавяме по други пътища.Така,че ЗАТВАРЯЙТЕ,да видим Руснаците как ще оправдаят съществуването на своето посолство у нас-център за диверсии на Балканите!
167
11
 
12
 
! Отговори
Баш аркадаш преди 1 година
Русия е д.лна Урусп.я!
166
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалка картинка е бедна, разпадаща се Русия. Ние гоним техни агенти, които са враг на България, редом с други европейски държави. А руските госпожици ми се лигавят и гонят обикновени дипломати. Абе, жалка картинка е Русия. Закривай тука посолството и толкоз! Ама на- има свестни руснаци, които се срамуват, че са такива и наистина милеят за близост с Европа и това би им навредило да нямат посолство у нас... Аз имам сума такива приятели- руснаци, които ги е срам да си кажат, че са такива.
165
4
 
12
 
! Отговори
i'm преди 1 година
Екстра! За 14 хрантутняка по-малко ще плащам!
164
6
 
7
 
! Отговори
изгонените преди 1 година
да отидат вкупом при киршо и кокоршо в знак на благодарност и да поискат дуппеедатски местенца в ПП в следващото правителство като отсеят бъдещите калинки и бръмбари
163
2
 
18
 
! Отговори
Рашка с прашка преди 1 година
До Боби Може ли да обясните защо приятелите на САЩ приличат на Южна Корея, а приятелите на Русия приличат на Северна Корея. Благодаря.
162
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Рашща с Прашща - варвари са онези дето трият историята и я пренаписват. Какво знаеш за историята на латинска Америка от преди Колумб? Защо историята на Африка е в музеи в Лондон и отказват да им я върнат? Защо след Арабските пролети всички музеи в Ежипет бяха изпотрошени и палени, защо в Индия англичаните заграбиха скриптовете на ведите, защо в Афганистан при САЩ събаряха статуи на Буди, защо от България вече 30 години се изнася тракийското ни наследство?
161
2
 
2
 
! Отговори
Зрител преди 1 година
https://youtube/watch?v=L8xvhX-5E4MГледайте видеото и чуйте с ушите си какво казва Стрелков-Гиркин след 2-та минута за 2014 г.