Руснаците не се тревожат от ядрена война, а от дефицит

Ръстът на цените и дефицитът предизвиква повече страх
9 авг 2022 19:55, Йоана Цонева
68
Руснаците не се тревожат от ядрена война, а от дефицит
Снимка: БГНЕС

Ръстът на цените и дефицитът на стоки вълнува руснаците повече, отколкото възможното изостряне на войната в Украйна. Това показват резултатите от проучване за определяне на "Националния индекс на тревожността" от социологическата агенция КРОС в Русия за първите три месеца от началото на войната, предаде "Актуално".

Силни са страховете, предизвикани от блокирането на западните социални мрежи, докато епидемията от коронавирус е преминала към "псевдофобиите".

Според експертите хората в Русия са свикнали да живеят в в условията на "специалната операция", но не искат да променят вкусовете и навиците си - тях най-много ги вълнува това, което ги засяга непосредствено, пише "Коммерсантъ".

Още по темата
Независимо от всеобхватния характер на войната в информационното пространство, главната фобия на руснаците за първите три месеца съвсем не са военните действия - най-голяма тревожност сред жителите на Русия е предизвикал ръстът на цените и дефицитът на стоки, както и бурната обществена реакция на събитията след 24 февруари, в това число отпътуването на звезди от шоу-бизнеса.

"Коммерсантъ" обяснява, че КРОС представя фобиите на руснаците въз основа на анализ на съобщенията в медиите и социалните мрежи. Ако дадена тема активно присъства в медиите, но не намира отклик в социалните медии, то тя се причислява към "псевдофобиите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рублата по-силна от всякога, обаче цените растат. Парадоксално, а? :-)
53
0
 
2
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
До Влади-Мир 39 Първия ядрен реактор за АЕЦ е създаден в САЩ.Има исторически кадри. При изпитанията в една голяма кръгла зала професора създал реактора стои на терасата на втория етаж.Залата има вътрешна кръгова тераса с метален парапет.Не си на фокус.
52
1
 
2
 
! Отговори
Чудно преди 1 година
До Проблем? 37 Руснаците произвеждат всичко, но не продават нищо извън Русия. Грубо , ниско качествено и никой не им иска техниката. Виж за ядрените бомби си прав. Правят ги на конвейр.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бум бум - украинците им се подиграха, цитирам: Не знаем какво е станало, но внимавайте с цигарите! Хахахаха - никой вече не ги взема на сериозно оглупелите озверели рашисти
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медведев след як запой заплашваше че само да посмеят украинците да атакуват Крим ще последва незабавен ядрен удар. Ето че днес това се случи, вместо ядрен удар руснаците се попикаха от страх и започнаха да говорят за инцидент при товарене на ракети и зареждане с гориво. Дори в началото говореха че имало малък пукот на летището и леко задимяване, техниката не била засегната и нямало ранени.
49
1
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Те днеска хубаво се разтревожиха руснаците. Украйна унищожи летището им в Крим Новофедоровка, барабар със самолетите Су30 и Су34 плюс складовете с ракетите и боеприпасите за самолетите, естествено министерството на военната агресия в Москва побърза да излъже че става въпрос за инцидент при зареждане с гориво при пушене на нерегламентирано място. Само че министерстерството на агресията не обяснява защо селището е евакуирано и защо е въведен код жълто за терористична заплаха за цял Крим.
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 30. Ще им даваме дефицитни стоки?! Ти пък къде се нареждаш барабар Петко с мъжете? За да даваш, трябва да имаш. Какво имаш ти?
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Засега дефицит нямат. Магазините им са пълни и цените са нормални.
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е тази глупост която сте написали, в Русия си имат фб която си е тяхната социална мрежа има големи предимства пред фейсбук най вече защото няма цензура на пиратско съдържание . Западните социални мрежи имат само 6 процента от потребителите. Докато България сме 100 процента на западни социални мрежи
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Влади-Мир - Европа и САЩ се бият срещу Хитлер, а СССР в лицето на Сталин му вика "мноо ме кефиш, дай да си поделим Полша".
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой руснаци се тревожат,ако става въпрос за руснаците в големите градове в европейска Русия,да.Но,в азиатската част на Русия е пълна скръб и мизерия,там даже в момента паричната единица е китайския юан.
43
3
 
12
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Кви трактори и камиони имат руснаците? Нещо да върви от тях извън Русия? Останалите тъпни дето си написал... не ща и да ги коментирам
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави са руснаците и вече усещат че тази зима ги чака такъв глад че нема место да си намерят.
41
2
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Тцтц, т.ъ.пите ра.ш.ки се страхудават повече да не умрат бавно от глад , защото ако умрат от радиация - то ще е бързо и без болки. Има малко логика, но не чак толкова -има болести като рак - след облъчване с радиация, ама за това не мислят... Лошо нещо си е мизерията, ама и глад и мизерия - сега им идва в повече, толкова повече , че започнаха да им блокират и сивите мозъчни клетчици, поне на ония на които им са останали малко такива, въпреки тоновете изпита водка.
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ми те рашъните какво могат да загубят от ядрена война, освен живота си...ми то тяхното живот ли е
39
16
 
7
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
Говедарите пробват първата атомна бомба срещу мирно население, руснаците правят първия АЕЦ, Говедарите правят първата атомна подводница да избива хората , руснаците правят първия атомен ледоразбивач .....всеки с приоритетите си)))
38
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шизоика си мисли че като си напраска 5 плюса за 1 минута и не му личи. Русофоба е комплексар по природа
37
16
 
6
 
! Отговори
Проблем? преди 1 година
Руснаците са водещи в много отрасли, имат космическа индустрия тежка автомобилна индустрия трактори камиони влакове кораби всичко. Имат собствен софтуер ядрена енергетика нефтохимическа промишленост имат научна и развойна дейност. В България за жалост май само жито имаме а уж гледаме слънчоглед и олиото пак скъпо. Голям град като Перник и областта седя без вода половин година. Водеща новина става някаква малка вероятност за фолксваген да строи завод.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
33 ти не си света. ШОС и Брикс са по голямата част от света. Ти без китайски стоки ще си в каменната ера. Трудно ли ти е да го осъзнафш грантаджийче?
35
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се върнат към съветските удоволствия - водка, цаца и одеколон Тройной. Наркотиците ще са лукс. Ядрената война ще е светлина в тунела на по-добрия ужасен край, отколкото ужас безкрай.