Киев: Унищожени са 10 руски самолета след експлозията в Крим

Русия твърди, че не е имало атака по базата, взривът бил причинен от инцидент
10 авг 2022 23:30, Йоана Цонева
159
Киев: Унищожени са 10 руски самолета след експлозията в Крим
Снимка: БГНЕС

Украинските въздушни сили обявиха, че около 10 руски самолета са били унищожени при експлозията на полуостров Крим, която стана във вторник. При нея загина един човек, а поне 14 бяха ранени.

Говорителят на въздушните сили на Украйна Юрий Игнат съобщи, че във въздушната база Саки в Новофедоровка, която бе взривена, руснаците са държали самолети Су-24, Су-30, Ил-76 и др.

Още по темата
Русия твърди, че не е имало атака по базата – версията на Москва е, че серията експлозии са причинени от инцидент, а не от украински удар. От Киев нито потвърждават, нито отричат да имат нещо общо. Според анализатори взривовете вероятно са причинени от украинска атака с ракети с обсег 200-300 км. Става въпрос за ракети „земя-земя“ ATACMS, за които Киев отдавна моли Запада и с които ракетните системи HIMARS могат да стрелят с по-голям обхват.

Официално няма публични данни дали Украйна разполага с тези по-мощни ракети, предоставени от САЩ, тъй като от Вашингтон са наясно, че оръжията могат да се ползват от Киев за удари по руска територия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5 Същата работа е и в България! На морето съм в момента и ги гледам.Млади мъже по на 20 и 30 годишни,се пекат н плажа до полите на майките си и жените си! Що не са в Украйна и се бият с Русия?? А оня наркоман " зелен" ни говори колко са " велики"? И как ще " победят" Русия? Лицемер! Мачкай Вова тези предатели и лицемери Укрите! С теб сме!!! Заслужават си всичко което им се случва!!!!!
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия изпадна в доста трудна ситуация. Но като видиш много лошо не се плаши много, но и ако имаш победа не се хвали много за укрите говоря.!!!
6
10
 
9
 
! Отговори
Тед преди 1 година
Спрете им наркотиците на тези, че почнаха много да бълнуват. Още вчера Министерството на отбраната на РФ излезе с официално заявление, че нищо не е повредено.
5
9
 
13
 
! Отговори
истината преди 1 година
сънища наркомана ZE,кмета на Мадрид е обещал всички украинци да ги депортира в Киев за да ги отправят на война.Думите му са,, вместо да се опъват по плажовете могат спокойно да воюват и да умрат за родината си,, Малллеее демокрация
4
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи САЩ са дали на укрите ракети с голям обсег на действие, които заедно с химарсите ще плащаме Натовските данъкоплатци. Но нали разбирате че да дадеш на укрите такива ракети е световна безотговорност.
3
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинската пропаганда край нема!-:)
2
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То от Украйна не остана нищо почти,ама тези Укрита още се вземат на сериозно?-:))) Ша гърмите,ша гърмите и в един момент ша спрете не Урки!!!-:))) И тогава ви е бална,тази дето ви е родила!-:)))
1
8
 
12
 
! Отговори
Абдал преди 1 година
Щом така казва Зеленкуту му верваме както каваше царя. Нещо делири от праха за пране получава.