Медведев: Цената на ЕС демокрацията - студ и празни хладилници

През зимата е много по-топло и удобно в компанията на Русия, пише той
18 авг 2022 15:50, Нели Христова
557
Медведев: Цената на ЕС демокрацията - студ и празни хладилници
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа пореден пост в Telegram, в който разсъждава за отношенията на ЕС и Русия и призовава обикновените европейци да не мълчат и да търсят сметка на "своите глупаци", за каквито смята властите на ЕС, предаде dir.bg.

Текстът на Медведев е озаглавен "Социологията на масите срещу политиката на идиотите: кой кого?", а текстът гласи следното:

Европейските правителства, особено просяците прибалтийци, изперкалите поляци и бягащите в НАТО финландци, се надпреварват кой по-злобно ще разкаже за желанието си да прекъсне всички отношения с Русия. Буквално: презираме руснаците и не искаме да ги пускаме където и да било. Визите трябва да бъдат премахнати. Книгите - забравени. Картини няма да гледаме. Музика няма да слушаме. Газ и нефт - няма да взимаме. Макар че не... с последното е по-трудно, особено в очакване на студена зима. Но засега всички европейски политици се опитват да се държат стройно - никакви връзки с руснаците. Отсега и завинаги!

В същото време обикновените граждани, ако се съди по резултатите от проучванията на общественото мнение, не са загубили здравия си разум. Повече от половината от жителите на държавите от ЕС изобщо не горят от желание да скъсат контактите си с Русия. Искат пълноценни отношения, както беше преди. Нормални лични контакти, руски енергоносители в котлите си, нашия пазар за стоките си, успешна търговия, наши туристи в техните музеи и ресторанти.

Разбира се, мозъците им са здравата осрани. Но налягането на фекалиите в пропагандната канализация има предел. След това общественото съзнание започва да се задушава в миазмите на циничните лъжи, които се изливат с мръсен поток върху главите на уморените европейци. Когато, като по Оруел, студът в радиаторите - това е топлината на европейската солидарност, а поскъпването в магазините за хранителни стоки е минималната цена за запазването на европейската демокрация, която може да загине от асфиксия в обятията на руската мечка.

Между три четвърти и 90 процента от гражданите на ЕС категорично не желаят да участват във военните действия на страната на киевския режим. Макар че, ако се съди по проучването на общественото мнение, дебилните европейски политици не го изключват. А антируските санкции (също според социологическите проучвания) не се подкрепят от повече от половината, а в някои страни дори от две трети от гражданите им. Още повече, когато подкрепата се предлага единствено за тяхна лична сметка. И всички тези безумия - от пестенето при кремация на телата на починали до прането на тоалетна хартия - са с цел да се накаже далечната "тъмна Русия", която с нищо не е навредила на нито един гражданин на ЕС с операцията си в Украйна. И средният гражданин най-накрая започва да се пита: защо трябва да плаща за чуждите грехове?

Разбира се, ние искаме мирно сътрудничество, търговия, обмен и други неща, които са нормални за всички. Не се затваряме за никого, подкрепяме всички разумни предложения.

На свой ред обаче бихме искали европейските граждани не само да изразяват тихо недоволството си от действията на своите правителства, но и да кажат нещо по-ясно. Например, да им потърсят сметка, като ги накажат за очевидната им глупост. Особено ако "цената на европейската демокрация" е студ в апартаментите и празни хладилници, такава "демокрация" е за безумците. Ето защо четири европейски правителства вече подадоха оставка за кратък период от време. Нека им е. И това очевидно не е краят. Гласовете на избирателите са силен лост дори за най-закоравелите политикани.

Така че действайте, европейски съседи! Не мълчете. Потърсете отговорност от вашите идиоти. И ние ще ви чуем. Ползата е очевидна - през зимата е много по-топло и удобно в компанията на Русия, отколкото в горда самота с изключен газов котлон и студен радиатор.


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
0
 
1
 
! Отговори
Ало,ало преди 1 месец
ЕС има икономическа,политическа,интелектуална и социална мощ която ще му позволи да мине и без руската газ....но как ще живеят руснаците без путин? Без Путин няма Русия,а без Русия за какво ми е светът? Само ако анализираме тези думи от водещи политици в Русия ,включително и от Путин...ще разберете,че това са болни хора.....много болни хора...действително., много болни хора,
414
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** за това ли крадат хладилници от русия
413
0
 
3
 
! Отговори
Тоско преди 1 месец
Айде не е като преди 89-та да не зваем и да не сме виждали, още повече че бая хора живеят на Запад. Но простата сметка показва, че средностатическия европеец живее с 3-4000 евро на месец, докато руснака е с 600-7000 евро. Кой ще е гладен и на студено предвид обстоятелствата предстои да разберем
412
0
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 1 месец
Може и да е прав, но речникът му е дооооооста изкривен, защо не вземе да се контролира, жена няма ли да го светне, че той не е шеф на дърводелски цех, а на държава и то най-голямата!
411
3
 
1
 
! Отговори
Бг управление преди 1 месец
Най - бързо изчезващи в света са българите.
410
2
 
3
 
! Отговори
Хохохо преди 1 месец
Цената на раша управление - бавноразвиващи се и алкохолизирани граждани. Управлението - психодиспансер!
409
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този руски *** медведев, първо да уреди живота на бедстващия руски народ и чак след това да се "тревожи" за уюта на еврпейците през зимата и затехните хладилници !!!
408
2
 
4
 
! Отговори
Нещо украинците преди 1 месец
Свалят тихичко украинските флагчета от профилите, т.е. идва им акъл, но на нас още не.
407
3
 
4
 
! Отговори
ганчовец преди 1 месец
Цената на руската демокрация..., чакай, каква руска демокрация?
406
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и тоя скоро ще се самоубие с 4 куршума в тила :D папагал рашистки
405
2
 
0
 
! Отговори
До Онзи преди 1 месец
Четеш не масовите коментарии, а тези на троловете. Нали затова им плащат.
404
4
 
5
 
! Отговори
Голяма работа. преди 1 месец
По-добре на студено, отколкото с *** от мордор. И не е вярно, че ще е студено. Газ колко искаш. Навсякъде.
403
5
 
3
 
! Отговори
Слава преди 1 месец
России!
402
1
 
1
 
! Отговори
Меченце преди 1 месец
Сладко.
401
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знаех си, че руските пионки в България не заслужават демокрацията. Само глад, студ, бой и смъртно наказание за Бойка Барисаф, Доганя и останалите апаратчици. 21век е, а някакви чекисти искат да провалят бъдещето на децата ни. Дайте им да се разбере недемократично с бой да си ходят на Урал
400
9
 
11
 
! Отговори
Онзи преди 1 месец
Като чета масовите коментари се чудя, какво не е наред вече с нашият народ. Ако Европа и хамериканос Ви кажат утре, да си подпалите къщите на съседите защото не са добри "деммократи", ще го направите. Такова промиване на необразованото ни население дори за 500 годино турците не успяха да направят.... жалко, просто жалко... нация без памет, без себеуважение, оставена на я клатят като пробита гимия... няма бъдеще
399
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
niakoi go predpochitat studeno.
398
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А, така. Да не викат русофилите, че само западна пропаганда се пуска. Пускайте в чист нередактиран вид и руската. Някои си изпуска нервите и има нужда да си продава газа. Но трябва да може да каже, че заради народа на ЕС го продава, а не защото и неговия народ ще е гладен.
397
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
stava duma za izlishaka na gaza. i koi sa preprodavachite spekulanti?
396
0
 
2
 
! Отговори
Kisses преди 1 месец
Kisses....kisses ...bisous ...