Путин предупредил Макрон, че има опасност от катастрофа в АЕЦ "Запорожие"

Той обвинява украинския обстрел
Обновена: 19 авг 2022 17:13 | 19 авг 2022 17:13, Нели Христова
276
Путин предупредил Макрон, че има опасност от катастрофа в АЕЦ "Запорожие"
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин e предупредил френския си колега Еманюел Макрон в обаждане по-рано днес, че обстрелът на Запорожката атомна електроцентрала от украинските сили създава опасност от катастрофа, съобщават от Кремъл.

"Бяха обсъдени различни аспекти на ситуацията около Украйна. В частност Владимир Путин подчерта, че системният обстрел от украинските военни на територията на Запорожката атомна електроцентрала създава риск от мащабна катастрофа, която може да доведе до радиационно замърсяване на огромни територии", се казва в изявлението.

В същото време Украйна също предупреди за готвена провокация.

Украинската държавна компания „Енергоатом” заяви, че руските сили планират да изключат действащите ядрени блокове на Запорожката атомна електроцентрала и да ги извадят от електропреносната мрежа на Украйна.

Компанията каза още, че според нея Русия, която контролира централата в Южна Украйна, се готви да извърши „широкомащабна провокация” там.

„В момента руската армия търси доставчици на гориво за дизеловите генератори, които би трябвало да се включат, след като енергийните единици бъдат спрени при липсата на външно електроснабдяване за системите за охлаждане на ядреното гориво”, каза „Енергоатом”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
7
 
8
 
! Отговори
ххх преди 1 година
Отдавна трябваше да я спрат централата..уж била превзета от руснаците но все още укритата точат ток ....че и я обстрелват...shut down и стойте на студено
147
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е Путин да падне в краката на Зеленски и горещо да моли за примирие целувайки подметките му, вместо това Путин целува подметките на Ердоган и го моли да издейства примирие от Зеленски. Тук е време да кажем пословицата, на вълка вратът му е здрав защото сам си върши работата. Явно че московския вълк всъщност е овца молеща турския вълк да му свърши работата.
146
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджефин да си стяха куфарите от Украинската централа и няма са бъде обстрелвана. Какво правят там руските нацисти.
145
10
 
8
 
! Отговори
Inatut преди 1 година
Троловете продължават. Давайте зад Урал. Там е рай. Картофи като скали, кокошки като орли, яйца като дини и руски у.т.ки за без пари. Заминавайте в съветския рай и не се връщайте в "прогнилия запад"
144
6
 
7
 
! Отговори
Inatut преди 1 година
Съветски *** има ли. Най добре е газ за тях. Чистиш с газ гнидите, за да не стават съветски въшки
143
8
 
7
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Безсмисленна работа.. Макрон е като нашите от ПП...- поредната американска пионка.. А на американците подобна катастрофа е изгодна
142
5
 
4
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Forever
141
1
 
2
 
! Отговори
Кой е тоя преди 1 година
Отворко...165...
140
9
 
6
 
! Отговори
Inatut преди 1 година
Пречуквай копейка с кирка, освободи света от гнет...
139
11
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Това е някаква форма на невъобразим цинизъм да говориш за възможна ядерна авария в АЕЦ след като ти си я окупирал незаконно, вероломно нападайки независима съседна страна и убивайки стотици мирни жители там. Докога световното съобщество ще тъпри този морален *** да прави каквото му скимне?
138
9
 
2
 
! Отговори
Inatut преди 1 година
Джуджееее , ти кажи гробчето готово ли е и кога че ядем жито. Дедо Господ няма ти прости. Отиваш в пъкъла
137
6
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Съжалявам,че смесвам теми,но ми се ще да споделя нещо,което касае Българското Достойнство.Ореди около две години помогнах на румънци да имат подслон.Съвсем скоро гин засякох и си поприказвах с единият(Адриян).Той ми каза,че румънците са Траки,а аз го попитах как така Траки нападат Траки(Българите) ,изнасилват Тракийки(Българките) и си сменят Тракийският Език(Българският)!с Латински.Отговорът на Адриян не бе навременен.Дойде обаче бързичко.И двамата румънци започнаха да ме крадат и мразят.
136
0
 
3
 
! Отговори
Я преди 1 година
Дека ги коментарите?
135
6
 
9
 
! Отговори
Зевзек преди 1 година
И аз правя като Путин - първо пpиднa и после казвам че има опасност да замирише.
134
8
 
12
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
Ще жертват и ограбят Европа. Оттам обстрелват, имат интерес. Честито ви НАТО.
133
9
 
14
 
! Отговори
котьо преди 1 година
Джуджката кво ли си мисли на тая снимка.. "ей, ако успея да скоча до ейй там...и ще успея да си отворя вратата"
132
0
 
1
 
! Отговори
Дело преди 1 година
Като аецовете са готови за ЕС и то без компенсация или поне не официално.
131
9
 
20
 
! Отговори
До 152 преди 1 година
Чети, а не пиши. Комунизмът е дал първата атомна електроцентрала, първия изкуствен спътник, първия космонавт, първата космическа станция, първия ледоразбивач, първия човек в открития космос, първият Токамак, първото торпедо, което се движи с 500 км/ч под водата, най-големия ВЕЦ, първия екраноплан и ред други достижения и много счупени рекорди.
130
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Do 146 На вас само *** са ви в празните комунистически кратуни. За това после сте все токова боси, *** и невежи.
129
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишете, пишете комунонаследници безполезни. Такова ви е възпитанието, такъв ви е манталитета. Наистина сте безполезни за държавата, макар че сте доста крадливи, явно петолъчковата партия има доста източни гени. Безинтересни сте, пък сте и много елементарни /комунизма не създаде за 100 години нищо полезно за световната цивилизация, че да чакам нещо да видя от вас/ Все пак се радвам че Путин избра много оригинален начин да унищожи комунизма. Бавно и сигурно. Ще почакаме