Запорожка и Херсонска област останаха без електричество

Руски медии говорят за атака на ВСУ
25 авг 2022 23:12, Йоана Цонева
17
Запорожка и Херсонска област останаха без електричество
Снимка: БГНЕС

Окупираните от руската армия населени места в Херсонска и Запорожка област на Украйна са останали без електричество, съобщиха местните власти, цитирани от "Интерфакс".

Представителят на окупационната администрация на Запорожка област Владимир Рогов обяви, че целият Мелитопол е останал без електричество, но не съобщи причините за инцидента.

В Херсонска област са регистрирали спиране на електричеството в самия Херсон и още няколко населени места. По тази причина частично е прекъснато водоподаването, не работят и мобилните комуникации.

Липса на ток и вода са заявили и в Енергодар. Според кмета на града Дмитрий Орлов все още се оценява доколко е критична ситуацията. Засега няма данни за прекъсване на работата на Запорожката АЕЦ.

"Телеграм" каналът Mash пише, че в Енергодар е била „обстреляна и разрушена подстанцията, идваща от АЕЦ“. „Имаше повече от спирания на тока. Градът е без електричество, гори гората в близост до електроцентралата. Руските медии говорят за атака на ВСУ, при която е възможно да са били използвани запалителни снаряди. Няма ток и в Новая Каховка, съобщи ръководителят на тамошната окупационна администрация Владимир Леонтиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетете прогнозата на белгийския премиер, който казва, че ги чакат 10 тежки зими. Още сега цените на тока на европейските борси са стигнали 70 цента на киловат.Знаете ли какво значи това. Да започнете да умножавате сметките си за ток по 7, а още не е дошла зимата сигурно и едно евро ще стане киловата
12
2
 
1
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 1 година
Няма страшно Путин ще им прати газови лампи нали уж има много газ.
11
25
 
38
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Не бе! Руснаците пак сами са избомбили своите. Ако не вярвате питайте Зеленски. Обичам го тоя Зеленски бе! Такъв мъжествен, с премрежен поглед, и дълбок дрезгав глас. Нищо че ми стига до кръста. Пък и се облича добре- военни фанелки, броне жилетки, каски, понякога с еротични прашки и дамски токчета на видеоклип. И чист украински патриот. Не цепи басма на никого когато иска пари. В кръвта му е. Евала. Научи ЕС че парите, студа и глада не най-важното.
10
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрофашистите искат да ни убият с помощта на ЦРУ и МИ6.Не им пука за Европа.Това е.Ще намалят населението,след време ще се махне радиацията,зелена щяла да бъде планетата.Сатанисти.
9
4
 
28
 
! Отговори
А сега де! преди 1 година
Кои са терористите които прецакват населението и кои са загрижените да има ток? (Подсказка: обикновено новинарите не пишат кой е лошия ако 'викат' за него! )
8
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кофти е, но ще им се наложи да свикват. Както искат.
7
34
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не е очаквал нещо по хубаво от путин!
6
5
 
17
 
! Отговори
Политика преди 1 година
...на изгорената земя! Хората са по- лоши от животни!
5
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имат гаZ - да си я включта в хладилника и телевизора! Мръсни убийци!
4
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо де,нали имат газ? Да си пуснат ток от него!
3
5
 
13
 
! Отговори
започва се преди 1 година
започва се
2
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро в цяла Европа няма да има, така че ще е интересно.
1
22
 
10
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Не е важно дали в Енергодар е най-голямата АЕЦ в Европа, когато е попаднал в ''руския мир''