Чужди военни пристигат в Русия за съвместни маневри

"Восток-2022" ще се проведат в руския Далечен изток
29 авг 2022 17:30, Елка Василева
84
Чужди военни пристигат в Русия за съвместни маневри
Снимка: архив, БГНЕС

Военни от чуждестранни държави започнаха да пристигат в Русия за маневри с участието на Китай в условията на напрежение между Запада, Москва и Пекин, съобщи руската армия, цитирана от Франс прес.

Маневрите "Восток-2022" ще се проведат от 1 до 7 септември в руския Далечен изток с участието на военни от страни, граничещи с Русия или нейни съюзници като Беларус, Сирия, Индия и на първо място Китай.

Учението ще се състои на фона на остро напрежение между Русия и Запада - заради конфликта в Украйна, а също така между Китай и САЩ заради събитията около Тайван.

Сближаването между Китай и Русия, които поддържат тесни връзки в отбраната, непрекъснато тревожи Вашингтон, тъй като според него това застрашава световната сигурност.

Военни контингенти от други страни, участващи в маневрите, пристигнаха на полигона Сергеевски в руския Приморски край. Те са започнали да получават екипировка и оръжия и да се готвят за тренировките, заяви министерството на отбраната в Москва.

В учението ще се включат общо над 50 000 военни с повече от 5000 единици техника, включително 140 летателни апарата и 60 кораба, се казва в комюнике на ведомството. Не се уточнява броят на военнослужещите от отделните страни.

Маневрите, които ще бъдат командвани от руския генерален щаб, предвиждат "тренировки за отбранителни и нападателни действия" по суша, въздух и в акваториите на Японско и Охотско море.

В средата на този месец Китай потвърди, че изпраща в Русия войски за това учение, но заяви, че присъствието му "няма нищо общо с текущата ситуация на регионално и международно равнище".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"А що не в близост до Украйна?" -- първо близо до тайван, после ще се преместят и до украйна, с цел по-голям и сериозен ефект върху западните партньори на путин.
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вашинтон с пълни gashti -- "Сближаването между Китай и Русия, които поддържат тесни връзки в отбраната, непрекъснато тревожи Вашингтон". Мозъчните тръстове на сащ са с прегорели предпазители, вече нищо не могат да измислят. Освен да пускат нови вируси.
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вашинтон с пълни *** -- "Сближаването между Китай и Русия, които поддържат тесни връзки в отбраната, непрекъснато тревожи Вашингтон". Мозъчните тръстове на сащ са с прегорели предпазители, вече нищо не могат да измислят. Освен да пускат нови вируси.
71
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До SOS: ова шега ли е или си сериозно змахнат?
70
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Либepacтиятa се постара да си създаде многоброен и силен вражески блок, а уж бяха миролюбци...
69
5
 
2
 
! Отговори
На Васток преди 1 година
А що не в близост до Украйна? От какво ги е страх? ;)
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро Брейка от специалните части няма как да не е там!
67
19
 
12
 
! Отговори
SOS преди 1 година
В момента руските агресори ядат голям бой по фронтовете. СЛАВА НА УКРАЙНА И СКОРОШНА ПОБЕДА.
66
11
 
20
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 година
Русия и Китай заедно ще им приседнат на американците.
65
8
 
12
 
! Отговори
Хаймърсите ги свалят преди 1 година
До ХИМАРС: Нищо не правят Хаймърсите. С тях укронацистите обстрелват жилищни квартали далеч от фронтовата линия. ................................................................................. Интерфакс: "В четвъртък вечерта (06.08) украинските военни са изстреляли 18 ракети от американските системи HIMARS по Херсонска област. От тях 16 са били прихванати от руската система за ПВО, а два не са достигнали целта си".
64
0
 
9
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Реално погледнато: Китай да иска Сибир? Сибир никога не е бил китайски. Монголски по времето на Чингис хан и наследниците му - да. Реално погледнато това са си твои съчинения по опорната точка "Всичко срещу Русия".
63
18
 
4
 
! Отговори
ХИМАРС преди 1 година
да идат да видят отблизо американско оръжие от 80-те как ги прави на парцали. Смятайте какво ще стане със съвременно оръжие - безлюдна руска степ :)
62
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америкосите са изтръпнали...европейците маскани...укрите в несвяст !!!
61
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 63"индия и китай като пратят 7 000 000 въоражени до зъби в помощ на Путин на Зеленски "/////Индия и Китай няма да пратят и 1 патрон, камо ли 7 млн. войници.Тази война не е тяхна и им е все тая как ще завърши.
60
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Липсват само най-силните съюзници на Расията, а именно Еритрея и Венецуела.
59
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
индия и китай като пратят 7 000 000 въоражени до зъби в помощ на Путин на Зеленски ще му се запече запеканката!
58
15
 
10
 
! Отговори
Китай е умен преди 1 година
Икономиката на Китай е обвързана със САЩ и ЕС!Не са луди да се обвържат с руските терористи!
57
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сближаването между Китай и Русия непрекъснато и ескалиращо тревожи Вашингтон, тъй като застрашава неговата изключителност в хегемонията.
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Демократ - ходи да си гледаш Россия 1, RT, РИА и ТАСС (Телеграфната Агенция на Съветския съюз, който от 30 години не съществува...), не се тормози с други източници.
55
5
 
8
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ай сега и Китайците да нападнат и става интересно