Чужди военни пристигат в Русия за съвместни маневри

"Восток-2022" ще се проведат в руския Далечен изток
29 авг 2022 17:30, Елка Василева
84
Чужди военни пристигат в Русия за съвместни маневри
Снимка: архив, БГНЕС

Военни от чуждестранни държави започнаха да пристигат в Русия за маневри с участието на Китай в условията на напрежение между Запада, Москва и Пекин, съобщи руската армия, цитирана от Франс прес.

Маневрите "Восток-2022" ще се проведат от 1 до 7 септември в руския Далечен изток с участието на военни от страни, граничещи с Русия или нейни съюзници като Беларус, Сирия, Индия и на първо място Китай.

Учението ще се състои на фона на остро напрежение между Русия и Запада - заради конфликта в Украйна, а също така между Китай и САЩ заради събитията около Тайван.

Сближаването между Китай и Русия, които поддържат тесни връзки в отбраната, непрекъснато тревожи Вашингтон, тъй като според него това застрашава световната сигурност.

Военни контингенти от други страни, участващи в маневрите, пристигнаха на полигона Сергеевски в руския Приморски край. Те са започнали да получават екипировка и оръжия и да се готвят за тренировките, заяви министерството на отбраната в Москва.

В учението ще се включат общо над 50 000 военни с повече от 5000 единици техника, включително 140 летателни апарата и 60 кораба, се казва в комюнике на ведомството. Не се уточнява броят на военнослужещите от отделните страни.

Маневрите, които ще бъдат командвани от руския генерален щаб, предвиждат "тренировки за отбранителни и нападателни действия" по суша, въздух и в акваториите на Японско и Охотско море.

В средата на този месец Китай потвърди, че изпраща в Русия войски за това учение, но заяви, че присъствието му "няма нищо общо с текущата ситуация на регионално и международно равнище".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
6
 
! Отговори
До А кога преди 1 година
Няма да е скоро,че като ги гледам горките не могат да мръднат от границата си понеже логистичните им войски са още в 18 век.
13
4
 
3
 
! Отговори
Как да сваля преди 1 година
10 кг. За 5 дни?
12
7
 
0
 
! Отговори
А кога преди 1 година
Ще наминат...
11
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ми се струва че ще има пърлени ватнишки задники!
10
5
 
17
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Много интересно как терминът рашист/rashist се среща във Wikipedia само и единствено на английски(американски). Иначе вие не сте платени *** със спуснат контент и речник. Нее... не... хич не сте.
9
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво ни интересува това нас нормалните хора? Така като ги видяхме имат нужда още от сериозни учения.
8
4
 
5
 
! Отговори
АСАН преди 1 година
Гласиме са за гуууулема войнъ! Нали Асане? Малийййй къ сам тъ научил да ортувъш гармотну! Кути маайкя си си станал. И она моеше дъ съ путписвъ.
7
10
 
7
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Някой май не е чувал за съветската операция в Манджурия
6
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада ще събира съчки през това време
5
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че на рашистите остана ли им техника, която да показват на учението? По-добре да си пестят амунициите, че ще им трябват за Украйна, ако искат да я превземат.
4
8
 
9
 
! Отговори
До анонимния преди 1 година
Ти в Япония бил ли си. Там мъжете са жени и жените са жени. Мина то времето на самураите. Точно американците ги избиха, преди 200;години.
3
9
 
8
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Урсула да пусне е врогейски учения :)))
2
20
 
13
 
! Отговори
От БАН преди 1 година
Сега на някой ако не му е ясно кой кого подкрепя нека се ослуша. Оказа се че САЩ, Европа и Австралия ще се бият срещу целия останал свят. А само Китай и Индия са половината свят. Отново на губещата страна както винаги. Оле!!!
1
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошо няма, заради руския тероро в Украйна, Япония вече обяви че скъсва с пацифистката си политика, и започва ускорена милитаризация, а китайци и руснаци много добре знаят какво значи милитаризирана Япония!