Зеленски обвини Русия в икономически тероризъм

Гори газ, докато Европа се готви за недостиг
29 авг 2022 22:45, Петя Славова
108
Зеленски обвини Русия в икономически тероризъм
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски днес обвини Русия в икономически тероризъм, изразяващ се в опити да попречи на европейските страни да се запасят с газ преди зимата, когато се очаква, че нарастващите цени на енергията ще се отразят тежко на домакинствата и бизнесите, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Още по темата

С наближаването на есента основен политически въпрос на европейския континент стана какъв да бъде отговорът на повишаването на цените на газа, което беше допълнително влошено от намаляването на доставките от Русия.

Зеленски се изказа по видеовръзка на енергийна конференция в Норвегия. Неговите коментари дойдоха на фона на планираната от "Газпром" за тази седмица профилактика на "Северен поток 1", която ще наложи спиране на потока от газ по тръбопровода, свързващ Русия и Германия през Балтийско море. Планираното спиране подхрани опасения, че Русия ограничава доставките, за да окаже натиск върху западните страни, които се противопоставят на нейната инвазия в Украйна. Москва отхвърля тези обвинения.

Премиерът на Чехия Петър Фиала каза, че отговорът трябва да бъде координиран от ЕС и неговата страна свика спешна среща на министрите на енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този зелен джуджак сам унищожи страната си, а седнал да разсъждава за другите.
52
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изчакайте до утре новините за контраофанзивата. 25000 *** са обградени.
51
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакай сега - ние от ЕС ще бием икономически санкции по Русия, а тя ще седи и няма да ни пука икономически санкции? Евро джендърите нещо не са на ясно с реалността. А аз си мислех че имат план и знаят какво правят. Боже, колко съм се заблудил!
50
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хм, а санкциите срещу Русия не са ли икономически тероризъм също?
49
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами гори, защото всеки се има за тарикат. По мениджмънт съм учил, че държавите доставящи основни суровини се разглеждат като слабо развити, трети свят... Е държавата-бензиностанция ви го наби яко. И още се ежите. Ами скоро ще ядете долари, защото сте много умни и развити печелбари.
48
1
 
31
 
! Отговори
Татул преди 1 година
А не ве. Ще гори газ докато последния евроджендър не клекне и разбере, че Америка не е всичко. Че Америка е далече и на нея не и дреме за него. И че омразните руснаци могат да оправят положението с газ , колкото душа ти сака и на нормални цени. Стига да се държим като нормални хора , ане като изтрешяли оли'офрени.
47
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купили сме шампанско да гърмим като треснат това украинското изчадие.
46
1
 
19
 
! Отговори
Безпристрастен преди 1 година
Аз НЕ съм изненадан , че Зеленски обвинява Русия - Имам едно такова усещане , че е бесен защото усеща че е прецакан отвсякъде и не му излязоха сметките , а скоро може и да го зарежат , защото НЕ допускам всички в ЕС да заложат на една карта както кономиките си така и общественният ред в цяла Европа ?! Няма ли кой да му обясни , че " Глада , е по-силен от тока .." , а сега спокойно можем да добавим и СТУДА към поговорката ! САЩ и ЕС го исползваха за динена *** , но сами стъпаха на нея !
45
2
 
26
 
! Отговори
Zеленски преди 1 година
Трибунал за укрофашагата!!!
44
3
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
До Анонимен 45Явно сме от двете страни но ти си интелигентен и прав в случая.Харесах ти коментара.Но аз не пишех за икономика и правилата за изграждане на добър хабитат между нациите,а за липсата на интелект за да бъде постигнато това.Но както и да е...
43
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През зимата много хора ще обърнат палачинката и ще обвияват Русия в безсърдечност, че ЕС не иска да й купува газта, а да им го подарява.
42
2
 
26
 
! Отговори
Руска мъдрост: преди 1 година
Храни Зеленото да те лае!
41
7
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
До Анонимен 36Няма смисъл да продължавам,като ти чета интелектуалният изказ разбирам че нивото ти на интелигентност не си заслужава никакво внимание.Поне вкарайте някаква фантазия-само ***,евро гейове,*** и...Ставате скучни-не знам за какво ви плащат!!!!
40
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Anonimen 30 - Нищо подобно ! Никакъв "диктаторко-феодален строй " НЕ Е - Това си е чиста ПАЗАРНА ИКОНОМИКА , както според капиталистическите ценности " Търсенето определя цената " ! В случая се случи случка , в която тези които са зависими да купуват и нямат се опитаха да извият ръцете на тези които имат но могат и да си го пазят и нещата не изглеждат добре - ПАНИКАТА Е обяснима - Защото идва зима ! За подобна ситуация си има народна мъдрост : " НЕ хапи ръката която те храни ( или топли ) !
39
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС видя, че санкциите го мачкат и от душмани на Русия започна да го играе жертва. :-)
38
3
 
17
 
! Отговори
Терпи, моя красавица преди 1 година
Нравитася, не нравится - терпи моя красавица!
37
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали САЩ им казаха да не ползват руски газ и ЕС с цялата сиглупост се съгласи бе шизоо, скрий се някъде.
36
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още е август месец, а от ЕС се чуват крясъцине ми се мисли какво ще е януари.
35
4
 
29
 
! Отговори
Очевадните неща преди 1 година
видя се кой е терористична държава (УКРАЙНА) и кой е спонсор на тероризма (САЩ)....
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А е просто една тухла в стената !!!!!!!!!! кой си бе и..ди..от..