Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна
30 авг 2022 19:09, Нели Христова
315
Промяна на режима в Русия? Само след смъртта на Путин или икономически колапс
Снимка: БГНЕС

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна и да се опита да възстанови Съветския съюз. Мисля, че стратегията си остана същата - просто смениха тактиката за момента. Това твърди военният журналист Аркадий Бабченко прд сайта ГОРДОН.

Всъщност мисля, че сега Русия преминава през приблизително същия период като Германия през Първата световна война. И през следващите години или десетилетия руското общество ще бъде почти същото като германското в междувоенния период - нация в неравностойно положение, обидена от загубата си и жадна за отмъщение, казва журналистът. Говорейки за Путин, Бабченко намеква, че руският лидер е нямал късмета да се роди преди 150 г., защото тогава е щял да влезе в пантеона на царете, на които сега бабите със забрадки палят свещ.

"Той обаче е роден 150 години по-късно и живее в 21 век, а не в 19-ти. Епохата на империята отмина, но той все още не може да загрее това. Той искаше все същото - обновяване на империята. Той се сравнява с нея. Казва, че „примерно Петър I воюва 30 години с Швеция, изгради империя – сега като че ли дойде нашият ред“. Идеята му беше абсолютно ясна: пълна окупация на Украйна, унищожаване на всяка съпротива", смята журналистът.

Относно ситуацията в Русия той твърди, че промяната на този режим е възможна само в два случая.

"Първият е смъртта на Путин. И мисля, че неговата естествена смърт. Но тук ми се струва, че има по-малък шанс за смяна на режима. И второто е икономическият колапс. Но няма да е скоро, мисля. Докато има Путин, това ще бъде Русия на Путин. Когато умре, ще гледаме. Но нека разберем, че във всеки случай живеем в епоха на разпадане на империите. Руската империя е може би последната империя в прекия – добре, полукласически – смисъл на това. Тя определено ще се разпадне. Това е неизбежно. Но е въпрос на време. Някой ден със сигурност", твърди Бабченко. Според него третата фаза на войната ще бъде битката за Херсон.

По отношение на евентуално нападение на Киев спрямо Крим журналистът е скептичен, тъй като това можело да накара Владимир Путин да използва и ядрено оръжие.

"Крим е свещена земя за руснаците. За тях Крим е неразделна част от Русия. И те ще възприемат атака срещу Крим като атака срещу Русия. Атака срещу Крим за тях ще бъде същата като атака срещу Белгород, Санкт Петербург или майка Москва... Но бих предложил украинското ръководство и украинската армия все още много, много силно да вземат предвид вероятността войната да премине в ядрен режим. И да вземе мерки за гарантиране на сигурността на Украйна, като вече има предвид тази нова заплаха", смята Бабченко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка империя се разпада.Русия е последна по-същество колониална империя, тюрма за над 80 народи. Днешна Русия дори няма потенциал да завладее Украйна, камо ли пък да я държи в подчинение.
126
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема е че са далече от икономически колапс, напротив наблюдава се развитие на руската промишленост, тя не е конкурента способна на западната и няма да бъде но ще задоволи дефицита от западни стоки, ако се вижда че има печалба то и да бъде сменен Путин следващия пак ще следва тази политика, от друга страна има и друга държава която обича да печели от войни това е САЩ, Проблема е че от една да са пазиш някак приемливо но от две държави да се пазиш които печелят от войни ,малък е света за две.
125
2
 
1
 
! Отговори
йуХ Голям преди 1 година
До ВасилПодкрепям те, НО се пише словесна!Учете бре.....
124
2
 
8
 
! Отговори
зАз преди 1 година
Надеждата на Запада е, след либерала патриот Путин, да го замести някоя прозападна "Марионетка", но не си задават въпроса какво им се пише ако вместо тяхна "марионетка" го замести проруски консерватор патриот! Ще си спомнят за времето на Путин с умиление!
123
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със зелени енергии, убиване на немската ядрена енергетика и меки китки няма да успеете да предизвикате икономически колапс в Русия
122
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 108 Ти виждал ли си Т-72 да се разпада по пътя!Щото аз като танкист не съм виждал!А като ти е смешно смей се,нямаш проблем!Само по-полека щото знаеш кои се смеят сами!Айде,жив и здрав!
121
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проф. Витанов в БЛИЦ:Ах, тази контраофанзива към Херсон. Ах, това чудо. Ах, превземане на Херсон за 3 седмици. Ах, десетки хиляди пленени руски войници. Мечти, мечти-и-и-и на великия екперт Жданов.Зер, Херсон ще бъде превзет и руските части ще се предадат. Нали това ви разправят експертите, дето ми ги навирате в лицето. Е, чакам си.
120
2
 
3
 
! Отговори
До 130 преди 1 година
Ще трябва! Ама НАДАЛИ!
119
5
 
3
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
а извода е че володка скоро ше трябва да се подхлъзне смъртоносно .
118
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така никой не е писал за вуду кукли на някой си?:)Направо се учудих.Ще вземете да се върнете към Бога и да се осъзнаете,че тази война е,защото зле сте се държали с хората в Донбас.Хора са,а не мaймyни както твърди киевския режим.Всички там сте един народ и е жалко един друг да се бият.За каква демокрация говори Зелето като там е фашизъм?
117
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е обречена, независимо кой е шеф на крепостниците.
116
5
 
6
 
! Отговори
Стига бе, преди 1 година
...някакъв ,писал се "българин", го тресат някакви сърбежи, и чака Путин да го "освобил"? България е свободна страна ,и пътят му е ясен...Чемодан, вокзал, Сибир!
115
0
 
3
 
! Отговори
ДАЛИ преди 1 година
...ПРИ ПУТИН ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ НА СКРАП 17 ГОДИШНА МОТРИСА ИЛИ ПЪК САМО ДА СЕ ОБЯВИ ЗА ТАКАВА И ДА СЕ ПРОДАДЕ ЗАД ГЪРБА НИ? КАК МИСЛИТЕ?
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я! Някаква говори по телевизията, че няма такова нещо като непроменени цени на газ, ток и парно. Това по националната телевизия.
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Луд беше , микрофоб, детлюб,детеядец, вампир , умрял, двойник , възкраснал бил .....журналистиката наистина е умряла! Инфовойна е това!
112
6
 
5
 
! Отговори
До 118 преди 1 година
Нямаш право да говориш от името на целия български народ. Щом искаш в Руската Федерация прав ти път. Заминавай! Аз не искам. Не можеш да говориш от мое име. Русия е огромна. Прав ти път в Москва, Хабаровск, Мурманск, Сибир, Якутск и.т.н.т
111
6
 
1
 
! Отговори
До българин преди 1 година
Дядо ти е татарин, а баба ти, гагауз!!
110
6
 
5
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Малкия Жужак искал да става велик ...е тоя ем на Русия ! Тия за шест месеца са навлузли стотина километра ...щял реанемира СССР !!!
109
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БЪЛГАРИН Като искаш да се давиш, дави се сам с твоята русия, защо говориш от името на цял тярод?
108
0
 
2
 
! Отговори
Витанов е точен преди 1 година
До Гледна точка А че на теб не ти харесва е твой проблем!