Русия е готова да спре доставките на петролни продукти

Това може да стане при налагане на таван на цените
2 сеп 2022 10:20, Росен Стойчев
87
Русия е готова да спре доставките на петролни продукти
Снимка: БГНЕС/EPA

Руската държава ще спре да доставя петролни продукти за страните, които решат да наложат таван на цените.

Още по темата
Това обяви Александър Новак, съобщи Интерфакс.

Идеята е на САЩ. Въвеждането на тавана трябва да ограничи приходите на Русия от търговията.

Новак обяви, че неговата страна няма да работи при непазарни условия. Това означава, че просто ще спре доставките за страни, които въведат решението.

Добави, че не е чувал мнението на Китай и Индия по темата. Според него това би променило тотално правилата в търговията.

"Това е абсурдно и ние не сме чули нито един положителен отговор от производителите, които участват на пазара. Трябва да запазим стабилността в сферата", обяви Новак.

Обяви, че руските компании се подготвят за всякакви варианти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
2
 
! Отговори
Наздраве Путин преди 1 година
Догодина Путин сам ще си пие газта и петрола. НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ СА КРАЯТ НА ПЕТРОЛНИЯ РЕКЕТ !!!
68
1
 
13
 
! Отговори
Лили Рибката преди 1 година
Може ли таван за цените на ф 16,че нещо солени ни излизат......
67
4
 
8
 
! Отговори
Без зеления преди 1 година
Най смешното! НАТО и САЩ се изтрепват да пращат оръжия в *** , където кротко Русия ги чака и унищожава! Даже не необходимо да ги търси, те сами идват при нея! Джавелинчи , сезарче и други прехвалени не променят посоката на фронта а просто биват заличени! А що се отнася до великите хаймърси намират се в Украйна от там стрелят със ракети за 300км! Руснаците го знаят но за сега си мълчат! Ще му дойде времето!
66
5
 
9
 
! Отговори
Новата история преди 1 година
Руснаците са свикнали на глад и мизерия. Да видим как са в консуматорските общества ЕС, САЩ и сие с глад и студ. България също няма да имаме проблем.
65
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А що не ги спира ми само говори, а??? Аре спрете ги да видиме де!!!
64
4
 
10
 
! Отговори
nomom преди 1 година
....a, той и Шпйгу беше изволнен ама ей на 2 баржи с десантчици дадоха фира пак...
63
19
 
7
 
! Отговори
msm преди 1 година
Интересно какво ли разбиран руССките фашяги от пазарни условия?! Енергоносителите вече не се търгуват на пазарна основа, а са геополитически диктат на условията. Газста трябва да остане в ъгъла, който иска и може да си позволи цената - да пазарува. Има много други решения, които да я заместят - нещо като зехтин - олио - свинска мас
62
10
 
6
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Те ще го самоубият и този! След кратко заболяване си "отиде" нашия приятел(и семя-тоже)!
61
4
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До Не може ли/64"Да се вдигнат парите за наемници" - може, ама ТИ ЛИЧНО, даде ли една заплата за Украйна, когато Киро ви прикани европеидните про'с'таци?
60
4
 
25
 
! Отговори
дъждовна вода преди 1 година
Вице-премиерът на РФ Александър Новак обяви еднозначно, че руската държава ще лиши от доставки на петролни продукти страните, които подкрепят Пиндостан и наложат таван на цените. Русия няма да работи при непазарни условия.
59
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чичето много наплашено гледа, явно го е страх да излезе да изпуши един фас на прозореца муахахахаах.
58
7
 
2
 
! Отговори
До 69 преди 1 година
Българин си но от "второто качество".
57
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами спирайте , ще ни стане тъмно студено и най накрая и ние да се облажим от евролиберастките ценности
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не може ли - може естествено , НО само ако ТИ лично грабнеш пушката и идеш да арестуваш Путин !
55
10
 
38
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
отдавна трябваше да се спре крана още щом започнаха с незаконните санкциинезаконните кражби на пари и имущество на руската държава и неини гражданивсичко до тук е незаконно само съд може да постановява подобни деиствияникои на запад не говори за мир всички се надпреварват да пращат пари и оръжиеа всеки ден умират млади хора от двете страни семеиства са опустошени
54
31
 
6
 
! Отговори
Не може ли преди 1 година
Да се вдигнат парите за наемници биещи се на страната на Украйна до степен да привлечете всеки със военен опит и Путин да бъде принуден да гледа украински парад във Москва ! Тогава ама да ги има тези изнудвания , докато има война Путин ще използва газта и петрола като оръжие ! Ако загуби войната ще бъде свален ,а света ще си отдъхне !
53
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ и ЕС преминават в нов строй. Тъй като са развити капиталисти, вече минават към така наречения планов социализъм. Демокрация няма и няма да има вече. Ще има зависимости, огради, и ограничеия.
52
9
 
18
 
! Отговори
Жебок преди 1 година
Русия може да спре всекакви нефтопродукти за навсякъде из Европата и БЕЗ да се поставя таван на цените! Въобще, почвайте да я дундурката Руската Федерация! Който успее да направи това най-рано - най-много ще спечели!.... Такааа.... По местата!... Готови!... БУМ-Старт! )))
51
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква ирония на съдбата. Тези, които най-много плачеха за комунизма сега са недоволни, че се връща, а тези които най-много искаха да избягат от него, сега обясняват, че това не е комунизъм. Стигнем ли до планова икономика, то почти сме се върнали в комунизма. Следващата стъпка ще е забрана на всички партии на Запад, които искат каквито и да е отношения с Русия. Тогава вече ще се е върнал. Разликата ще е в това, че БКП-тата в Европа ще се състоят от няколко партии подчинени на едни и същи кръгове
50
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за неразбралите да поясня. Не става дума за петрол, а за продукти след преработката му. Европа масово купува такива, защото с цената на ток и газ и е много скъпо да си ги произвежда сама в предишните обеми. И нефтохим масово изнася, и това е причината за високата цена и у нас. И ако не вземат мерки поне нашите държавници, ще става и по зле. И с тока е подобна схемата.