Децата в Русия ще учат, че патриотизъм е да "носиш оръжие" в опасни времена

Родители и учители призовават за бойкот на часовете
1 сеп 2022 19:30, Нели Христова
267
Децата в Русия ще учат, че патриотизъм е да "носиш оръжие" в опасни времена
Снимка: БГНЕС

Когато руските училища отворят врати в четвъртък, учениците ще имат нов час в графика си: "разговори за важни неща" - мистериозен клас, за който критиците смятат, че ще се използва за пропаганда, оправдаваща руското нахлуване в Украйна.

Руските активисти призовават родителите и учителите да бойкотират задължителните "патриотични" уроци в руските училища, за които мнозина се опасяват, че ще се стремят да индоктринират ученици на възраст от шест години.

"Много директори от страх лъжат родителите, като им казват, че тези пропагандни часове са задължителни", заяви в сряда Алиансът на руските учители. "Още веднъж казваме, че не сте длъжни да пускате децата си в тези часове."

Вероятността е интерпретацията на часовете да падне върху десетките хиляди руски учители, които се очаква да водят уроците по патриотизъм от следващата седмица, сигнализирайки важна стъпка в усилията на Русия да оформи образованието, за да се опита да оправдае войната си в Украйна и 22-годишното управление на Владимир Путин.

Часовете бяха обявени през юни. Но едва наскоро бяха публикувани методически документи, които показват, че от руските учители се очаква да обсъждат "ценностите на руското общество".

Според независимото руско издание iStories те включват необходимостта учениците на осемгодишна възраст да разберат, че да обичаш родината означава готовност да "носиш оръжие в нейната защита" в опасни времена.

Учениците до 10 години могат да бъдат образовани за "специалната военна операция" на Русия, предпочитания от Кремъл термин за войната му в Украйна и значението на "завръщането на източните украинци в Русия". В по-късните класове учениците трябва да бъдат научени, че патриотизмът включва готовност да се запишат да се бият за Русия в армията, се посочва в документите.

Всичко това прикрива обвиненията във военни престъпления, отправени срещу руските войски от Украйна.

В отговор редица руски независими медии призоваха родителите да разберат учителите какво ще преподават в часовете. "Сигурни сме, че истинският патриотизъм не се възпитава в атмосфера на омраза, страх и задължение", пише Алиансът на учителите, като казва, че уроците могат да бъдат възприети, за да се преподават други ценности.

"Патриотизмът може да се възпитава само с пример: чрез благотворителност, опазване на природата, изучаване и опазване на историческото наследство. Родителите трябва да направят това, и училището трябва да помогне."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
2
 
5
 
! Отговори
Дедо Поп преди 1 година
Докато рософили и русофоби спорят кой къде какво учи леееко и потайно нашето Министерство на Убразованието търси начини да въведе Образователни уроци за половете в предучилищна 1,2 и 3 клас където *** и лизита да обясняват на подрастващите красотите на третополовата любоФ. И всичко това спонсорирано от Европейските фондации съобразно водещия опит на развитите демокрации като Белгия .. Франция ... Холандия ... Ще ви се иска децата ни да могат да държат оръжие ама ще им пречи маникюра....
198
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не напишете какво учат децата в Украйна? Защото не е за казване. А българското малцинство не учи български заради Зеленски и хунтата му.
197
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро даже езика не говори правилно и ека- ходимЕ, играемЕ, правимЕ! А как ли пише. Той езика не знае, а до патриотизма ни делят много загубени из разните канади години! Това момче е отродено, не му трепва сърцето, освен ако някой не го халоса със снежна топка у главата на Шипка! Лъже младежите от стъклените сгради по околовръстното, а е с доста лош английски. Абе пак на нас
196
3
 
4
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Защо говорите за Украйна като за държава? Украйна е географска територия.. В руския език когато се говори за украйна се използва преставката "на" във връзка с украйна а не "в" украйна и самото и название показва от къде е дошла... Особенно добре звучи на български с ударение в началото У-крайна или с други думи - в края... Често т.нар. украинци дори се обиждат на българското произношение на територията им...
195
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патриотизмът за руснаците е да нападат чужда държава,да убиват невинни ,да крадат от домовете на хората телевизори,печки ,да ламтят за чужда територия.
194
4
 
9
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Предмет за важни неща.......що за приумица е това.....че останалите предмети да ги махнат тогава, щом ...не са важни!!!Тия руснаци искат да са нещо, ама не знаят как и стават за смях !И как иначе, то диктатурата не развива, а стопира развитието!Те още не знаят отде иде писмеността им сигурно, е как да имаш напредък....!?
193
10
 
10
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 година
Де що има помия хвърлена по Русия....е от *** Христова ....тази женица преписва такива нелепости....че просто е невероятно ?!! Да си патриот означава да обичаш народа си и да си готов да го защитаваш и да защитаваш границите на държавата си ако се наложи и с оръжие !!!
192
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 1 година
През 90-те години на миналият век по пазарите ни имаше хора от бившият СССР които продаваха какво ли не.Всички говореха руски .И на един като казах,че е руснак-той се разсърди-бил украинец.Обясних му ,че не ги различавам,защото съм българин а и всички говорят руски.Украинци и руснаци явно се мразят от векове,ама защо ли и ние сега от това да страдаме?
191
5
 
7
 
! Отговори
НЕудобни въпроси преди 1 година
Какво става със мащабното контранастъпление на нацистите към Херсон ? И как приключи вчерашния опит на бандеровците да овладеят централата ? Иначе вие си вервайте на пропагандата.
190
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До плюещите Русия И нъпреки стрелбите в САЩ, в Русия броят на убийствата на глава от населението е по-голям. както и броят на наркоманите, болните от спин и т.н. Да не говорим за процента бедни, липса на пъгища, болници, училища и най.вече вътрешни тоалетни.
189
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въй! Колко лошо ги учат тези деца. Странно украинските детски книжки, учебници и помагала към тях с писано как Русия е смъртния враг и е геройство да се биеш с нея какво се водят. Там сигурно е от добрия патриотизъм, защото много години никой не е казал нищо за тях. В учебниците по история за 10 клас в Украйна има изрязана снимка от ФИНЛАНДСКИ КОНЦЛАГЕР С РУСКИ ДЕЦА и надпис на руски, която е била доказателство в Нюрнбергския процес. Дадена е като "руски концлагер за деца украинчета".
188
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако русия се разпадне милиони войнички ще си спретне там запада.... Кво грабене ще пада....
187
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинофобията ще затрие светът!
186
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест като американците!
185
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патриотизъм е да убиваш хора, за да им откраднеш тоалетната чиния.
184
7
 
6
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Кимченун ряпа да яде, хахха! П у т л е р го изпревари с 200! Призовавам всеки родоотсъпнил, предател, фен на Копейкин или мужикистански роб да емигрира незабавно на изток - Я Беларус, я Мужикистан или Сев. Корея!
183
9
 
7
 
! Отговори
Край преди 1 година
да обичаш родината означава готовност да "носиш оръжие в нейната защита" Учели русначетата. А според бройлерните евроджендери какво е да обичаш родината. Или тук се учи че няма Родина.
182
10
 
11
 
! Отговори
До плюещите Русия преди 1 година
Вижте долната статия. Трима утрепани в Американско училище (поредните). В любимата ви Юесей всяка сутрин на входа на училищата проверяват за....Оръжия ! И пак се внасят масово и масово се използват за масови разтрели. Факт. Не може да го отречете.
181
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патриотизмът определено включва това да пазиш Родината от Евро-атлантическата сгaн!
180
14
 
12
 
! Отговори
Евтина пропаганда преди 1 година
Статия целяща да очерни Русия. Глупендърите от Козяк за толкова ли наивни ни смятат ? Не гледайте в чуждото канче а вижте в каква обстановка се учат децата в САЩ. Там всяка сутрин на входа на училището ги проверяват за...!Оръжие! И те пак внасят и даже масово го използват за масови разтрели. Да не говорим за тъмните банди около училищата. Какво ще кажете за Бронкс или Детройт ? А между другото какво става със нацистите и тяхното "контранастъпление" към Херсон ? Май не ви изнася да коментирате !