САЩ с нова военна помощ за Украйна в размер на $600 млн.

Наложени са санкции на 22 физически лица, между които Кадиров и дома му
16 сеп 2022 07:49, Анисия Иванова
153
САЩ с нова военна помощ за Украйна в размер на $600 млн.
Снимка: БГНЕС

САЩ обвиха отпускане на нова военна помощ за Украйна в размер на 600 милиона долара, за да помогнат на украинските военни в борбата им с руските сили, предадоха световните агенции, като се позоваха на изявление на Белия дом. Помощта се изразява в оборудване и услуги, но също и в обучение. Повече подробности не се съобщават.

От началото на руската инвазия в Украйна САЩ са предоставили на Киев военна помощ в размер на над 15 милиарда долара, припомня Франс прес. Съобщението за новата помощ идва в момент, в който украинската армия от началото на месеца води голяма контраофанзива срещу руските сили.

Същевременно САЩ наложиха нови санкции 22 руски физически лица заради тяхната подкрепа за войната в Украйна. Сред санкционираните са Мария Алексеевна Лвова-Белова, за която се твърди, че е оглавила усилията на Москва за депортиране на украински деца в Русия.

Нови санкции бяха наложени и на чеченския лидер Рамзан Кадиров заради това, че той мобилизира чеченци да се бият срещу украинските сили. Седем членове на семейството му също са санкционирани. 

Санкционирани са и четирима руски представители, свързани с руските финансови среди, които са оказали директна и  индиректна подкрепа на руските усилия за заобикаляне на финансовите санкции.

В допълнени министерството на финансите на САЩ заяви, че ще забрани на американци да предоставят квантови компютърни услуги на който и да  е в Русия от 15 октомври. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
ДО 131 преди 1 година
До СТИГА ,СПРЕТЕ СЕ !! МОМЧЕ, МОМЧЕ, САЩ СА ПОДЛЕЦИ. ПРИМАМИХА ЕДНО ЛАЙ......О ДА НАПАДНЕ УКРАЙНА И СЕГА ГО ОМАЛОМОЩАВАТ. НАЛИ ТЕ ПЕЧАТАТ $, МНОГО ИМ ПУКА ЗА МИЛИАРДИТЕ. НА АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД НИЩО МУ НЯМА И НЯМА ДА ИМА.
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оборудването може да не е ново и да искат да се освободят от него за да го заменят с по-ново.
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"и услуги, но също и в обучение" -- то ест част от парите те ще си ги приберат обратно срещу услугите и обучението.
116
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този престъпник продължава да подарява парите на работещите американци на напудрения нос. А в САЩ няма храна за бебета по рафтовете на магазините. Криминален мухъл.
115
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
С тези милиони , американците си купиха цяла украйна !
114
2
 
1
 
! Отговори
Моше преди 1 година
От тия 15 милиарда ако в Украйна са пристигнали поне 2 милиарда аз ще се прекръстя на Авраам ..... ахахаха . Да не е като ония пратки въоръжение от Германия за които Зеленски се оплакваше че дошли само като документи ..... Впрочем Зеленски вече е ДОКАЗАН милиардер в САЩ и според американски финансови институции притежава 4 имения , 3 яхти, акции в няколко големи американски компании и около 870 милиона кеш в американски банки, спестени от закуски предполагам....
113
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
тези помощи дали не се укриват в някоя офшорка ако се направи финансоводит на украина ще се разбере къде са парите
112
0
 
2
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
Антихриста
111
0
 
0
 
! Отговори
Me преди 1 година
Американците, колкото и пари да искат за техните оръжия (те не искат никакви между другото) ще си заслужава, защото ако не го дадат, няма да има държава Украйна. Това е живот или смърт, а не колко струва. Колкото всичко друго е стократно по-скъпо!
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитряги, други да се бият, а те да печелят. Да му мислят украинците как ще връщат всичко това.
109
1
 
5
 
! Отговори
Аз казах преди 1 година
Жестока оферта !!Трепят рф войска без да воюват ?!?
108
4
 
12
 
! Отговори
US bankster преди 1 година
Чакайте малко да прецизираме понятията. Нали никой не си мисли, че фашагите от ФАЩ дават безвъзмездно пушкалата на укропитеците. Охоо, това е заем, кредит, държавен дълг, враждебно изкупуване. И цените на оръжията сигурно са завишени безобразно . Укритата ще връщат яко, ама бедна им е фантазията просто. Ще ги изкупят на безценица. Поредната "перла" в короната, или по-скоро поредните скалпирани балъци
107
3
 
9
 
! Отговори
до 120 преди 1 година
Те се прегрупираха вече. В контранастъпление са и обграждат в котел укренците. С избомбването на дамбата, която сами са построили навремето, руснаците отрязаха пътя на западните оръжия към нацистите, както и пътя им за отстъпление. Ситуацията, постепенно и неумолимо се обръща. Защо мислиш медиите са утихнали и нищо не казват за подвизите на украинската армия непобедима?
106
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Всички видяха че в така наречената контраофанзива имаше афроамериканци" - Афроамериканци адва ли са били, но не е тайна че в Украйна живеят африканци и те имат украински паспорти, затова са в армията. Отделно в Международния легион има от цял свят, включително Африка.
105
5
 
3
 
! Отговори
20 общински преди 1 година
съветници в няколко руски области повдигат искане Путин да бъде свален от президентския му пост. Заради нанасяне на тежки щети на Руската Федерация. Руски контрактници, преоблечени в женски дрехи се предават в плен на украинските войски. Кадировците служат като военна полиция, ловят дезертьори и ги връщат на бойната линия. От Харков руснаците отстъпиха, изоставяйки бойна техника. На юг до Херсон 8000 руснаци са сгащени в чувал на брега на Днепър. Да избират в плен или...
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ БАДЪНЧО СЛОЖИ 600 МИЛИАРДА, СТИГА СИ СЕ СКРЪНДЗИЛ !!!
103
10
 
4
 
! Отговори
Нелегален преди 1 година
Не е лесно да защитаваш позициите на рашистите особено когато бягат, за да се "прегрупират".
102
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До капитана прав си че украинците освен да рушат няма какво друго да направят.
101
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обучаването на украински войници на Запад е начин в Украйна да бъдат вкарани евроатлантически войски уж че са украински войници които се връщат от обучение. Всички видяха че в така наречената контраофанзива имаше афроамериканци.
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бог да пази. .Ромей ли си защо не знаеш бг език ?