Пореден приближен до Кремъл загина, падна по стълбите

Анатолий Геращенко бе авиационен експерт
21 сеп 2022 22:02, Нели Христова
60
Пореден приближен до Кремъл загина, падна по стълбите

Авиационен експерт стана поредният руски високопоставен служител, загинал при мистериозни обстоятелства.

Анатолий Геращенко, бившият ръководител на Московския авиационен институт (MAI), загина при мистериозно падане в централата на института в руската столица във вторник.

Пресслужбата на организацията пусна изявление, описващо смъртта на 73-годишния мъж като "резултат от злополука", добавяйки, че преждевременната му кончина е "колосална загуба за MAI и научната и педагогическа общност".

Още по темата
Руското издание "Известия", цитирайки неназован източник, съобщава, че Геращенко е "паднал от голяма височина по стълбите". Съобщава се, че той е обявен за мъртъв на място.

"На 21 септември 2022 г. в резултат на злополука почина Анатолий Николаевич Геращенко, доктор на техническите науки, професор, съветник на ректора на Московския авиационен институт", съобщиха от пресслужбата на организацията. "Колективът на Московския авиационен институт изказва съболезнования на близките и близките на Анатолий Николаевич. Това е колосална загуба за МАИ и научно-педагогическата общност."

В института е създадена комисия, която да проучи обстоятелствата около странната му смърт.

MAI е един от водещите научноизследователски университети в Русия, отговорен за развитието на аерокосмическата технология и е тясно свързан с Министерството на отбраната на Путин.

73-годишният Геращенко е прекарал цял живот в института, посещавайки университета като инженер, преди да си проправи път, за да го ръководи в продължение на осем години.

Той получи руския медал на ордена за заслуги към отечеството първа степен и беше изтъкнат професор с повече от 50 научни публикации, който остана като влиятелен съветник след пенсионирането си през 2015 г.

Смъртта му идва по-малко от две седмици, след като изпълнителен директор, назначен да помага за наблюдението на развитието в руския Далечен изток, почина при странно падане от движеща се лодка само няколко дни след като присъства на икономически форум с Путин.

39-годишният Иван Печорин беше управляващ директор на Корпорацията за развитие на Далечния изток и Арктика на Путин.Преди него пък почина колегата му Игор Носов. Твърди се, че 43-годишният мъж е издъхнал след сърдечен удар.

Те са последните имена в дългата поредица висши служители от руския енергиен, технологичен и финансов сектор, свързани с Кремъл, починали при подозрителни обстоятелства през последните месеци.

Всяка смърт е представяна като злополука или самоубийство от властите, но мнозина вярват, че служители, които се възприемат като заплаха за властта на Путин, най-вероятно поради чувствителната информация, с която са запознати, просто биват отстранени от игралното поле .

На 1 септември петролният магнат Равил Маганов, на 67 години, падна от прозореца на шестия етаж на московска болница. Твръди се обаче, че председателят на Лукойл – втората по големина петролна компания в Русия – е бил "бит", преди да бъде "изхвърлен от прозореца", въпреки че това не е независимо потвърдено.

Лукойл преди това изрази опозиция срещу войната в Украйна.

Смъртта на Маганов дойде малко преди Путин да пристигне в елитната Централна клинична болница, за да отдаде последна почит на последния съветски лидер Михаил Горбачов, който почина в болницата само дни по-рано.

През юли 61-годишният Юрий Воронов, ръководител на транспортна и логистична компания за компания, свързана с "Газпром", беше намерен мъртъв в плувния си басейн.

Съобщава се за още две смъртни случаи на ръководители, свързани с Газпром, в елитни домове близо до Санкт Петербург, което подклажда подозренията, че смъртта може да е била убийство. 61-годишният Александър Тюлаков, високопоставен служител по финансите и сигурността на" Газпром" на ниво заместник генерален директор, беше открит мъртъв в деня след началото на войната в Украйна през февруари.

Вратът му беше в примка в дома му за £500 000 в елитния комплекс от затворен тип "Ленински", но много доклади твърдят, че тялото му е било жестоко бито, което доведе до спекулации, че е бил под силен натиск.

Това стана само три седмици след като Леонид Шулман, 60-годишен, ръководител на транспорта в Gazprom Invest, беше открит мъртъв с множество прободни рани в локва кръв на пода на банята си в същия затворен жилищен комплекс.

43-годишният милиардер Александър Суботин, също свързан с приятелския на Кремъл енергиен гигант "Лукойл", където беше топ мениджър, беше намерен мъртъв през май.

Една от теориите е, че Суботин, който също е собственик на корабна компания, е бил отровен от отрова на крастава жаба, предизвикваща сърдечен удар. А през април богатият Владислав Аваев, 51, бивш служител на Кремъл, тясно свързан с руската финансова институция "Газпромбанк", изглежда е посегнал на живота си, след като е убил жена си Елена и 13-годишната си дъщеря.

Приятели оспориха съобщенията, че той е ревнувал, след като съпругата му признала, че е бременна от техния шофьор. Има твърдения, че той е имал достъп до финансовите тайни на кремълския елит.

Няколко дни по-късно 55-годишният мултимилионер Сергей Протосеня беше намерен обесен в Испания, след като очевидно е убил с брадва съпругата си Наталия, и дъщеря им Мария, която е тийнейджърка. Той беше бивш заместник-председател на Novatek, компания, също тясно свързана с Кремъл.

Както при Аваев, предполага се, че това може да е било убийство, което да изглежда като убийство-самоубийство.

Миналата седмица мултимилионер в сферата на мобилните телефони и съпругата му бяха открити намушкани до смърт в още един случай, който породи още повече подозрения. 47-годишният Евгений Палант и 50-годишната му съпруга Олга, и двамата родени в Украйна, бяха открити от дъщеря си Полина, 20-годишна, с множество прободни рани.

Официален брифинг за медиите твърди, че жената е посегнала на живота си в ярост от ревност, след като Палант е казал, че я напуска - твърдения, които са силно оспорвани от най-добрия приятел на двойката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сталин щял да загуби войната ако не бил ленд лайза от САЩ ами и сега е така и зеленски отдавна да е загубил ако не е помощта от сащ а разликата е че ще плащаме целия ЕС. Вие сте в заблуда не ние. Поне аз не съм в заблуда.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До христова лошите неща идват от такива като тебе дето си пишеш името с малка буква и изказваш мнение по опорки но свое мнение ти нямаш и за написаното не можеш да се аргументираш само пропаганда ръсиш.
43
3
 
5
 
! Отговори
Фариарт преди 1 година
На кой етаж е кабинета на Путин?
42
4
 
13
 
! Отговори
Таня христова преди 1 година
Само лоши неща от тоя съветски съюз,идват преди и сега.
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гравитацията е най доброто оръжие, пред нея всички сме равниKазано от шефа на якудза през 70тe
40
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам как ги строят стълбите и прозорците в тази Русия , постоянно падат хора от там
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2014- 2017Г 38 ОЛИГАРСИ ЗАГИВАТ ПРИ СТРАННИ ОБСТОЯТЕЛСТВА В СТИЛ- ИМА ЧОВЕК- ИМА ПРОБЛЕМ, НЯМА ЧОВЕК НЯМА ПРОБЛЕМ. ТАЗИ КРИЛАТА ФРАЗА Е ИЗРЕЧЕНА ОТ БАЩИЦАТА СТАЛИН. А БАЩИЦАТА ПУТИН ПРОДЪЛЖАВА ДА Я ДОРАЗВИВА И ОСЪЩЕСТВЯВА
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да отгатна! Бил е непушач. Напоследък в Русия неудобни непушачи взеха честичко да падат от разни прозорци, стълби, яхти... Случайно, разбира се...
37
4
 
19
 
! Отговори
Смотани преди 1 година
Ей това са - надути страхливи пуяци с фалшиво самочуствие, това се оказаха руснаците през 21 век. Изтичащата информация ги описва като такива - шайка от катили си развява байряйа и те ги търпят и преизбират. Фалшива икономика, фалшива армия, фалшива държава - всичко се крепи на пропагандата. Да му мислят русофилите - как са били лъгани и заблуждавани от 1944 насам. И само за инфо Сталин щеше да загуби войната ако не беше land lease от колективния Запад.
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да,все ключови фигури Газпром,Газпромбанк,Лукойл,самолети свързано с м- во на отбраната и т.н.,един плувец паднал от лодка,,други по стълби,други семейно уж конфликти,голям страх и всичко е за сплашване на останалите,диктатура от сталински тип и параноя.Все пак Путин не е Сталин ,времената са други,а и сталинския режим не е довел до прогрес.Тези повторения са единсвено вредни за самото общество и пак ще се стигне ди разведряване както след Сталин.
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ви ли идва на ум че този директор на институт МАИ или както авторката го изписва на украински МАI e получил пари които не е оправдал но загиват хора на фронта а парите са дадени и усвоени но полза няма. Тоест получил е каквото заслужава де факто по бързата схема.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41 До 31 Може...Имаше такиви психиатрични диагнози на Запад по време на Ковид ваксините срещу противниците от лекарските среди ги пращаха по психиатрии принудително докато млъкнат и спрат да повтарят очевидната истина за тази колосална измислица, че и твоя пример показва че Запада и те като великия СССР.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка смърт е представяна като злополука или самоубийство от властите, но мнозина вярват, че служители, които се възприемат като заплаха за властта на Путин, най-вероятно поради чувствителната информация, с която са запознати, просто биват отстранени от игралното поле. Винаги се намират хора, които измислят, плямпат и вярват. Защо да не предположим, че някакви сенчести петоколонни структури, изтезават и убиват учени, организатори, дейци, патриоти, точно както убиват ядрените учени в Иран?
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оценката на полинка за самата нея че задава mъпи въпроси както тя се е изразила е правилна. Както и заключението че това е с пропагандна цел.
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Козяк развързал кисиите разни и разнообразни "отпадаци" както укрите наричат българите, да дават мнения и съвети и оценки пофорумите. Вместо да си намерят работа жалки висят във възДуха за джобни пари.
30
10
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Новичока свърши и го замениха със злополуки и самоубийства.
29
11
 
14
 
! Отговори
Поли преди 1 година
А бе тия руснаци що за народ са,да търпят тоя убиец Путин и кремълската му шайка да вилнеят?Що ли и аз ,задавам т ъ . Пи въпроси като,че ли ние сме по-различни,да искаш да те управляват нагли мошеници ,да не можеш да мислиш ,а да слушаш гнила. Мръ..с на пропаганда
28
5
 
9
 
! Отговори
До 31 Може преди 1 година
Има и още една книга - "Диагноз: инакомыслие". В нея се разказва как съветските психиатри "лекуват" политическите противници на властта. Сега вече СССР се разпадна, науката напредна и се намират по-бързи начини за лечение на неудобните.
27
8
 
15
 
! Отговори
Бай Дъни Яко преди 1 година
Да не се чудим.Путанчо има диплома от К.Г.Б.Владее мръсотиите.Както и да е.Имаше навремето една велика нация която доброволно си избра Хитлер.И 1945 година яде дебелата тояга.Това ги чака и руснаците.А Путанчо отива в отбора на Хитлер,Мусолини,Сталин,Чаушеску,Милошевич,Садам,Кадафи.Смятам че той се потруди достойно и заслужава награда.
26
4
 
6
 
! Отговори
Да идват при нас преди 1 година
По бързоче станаха над 4 милиона мангАЛАчр счупиха България от схеми и порции да се самоутрепят майчините от кражби и не се издържа повече.