Тагарев: Частичната военна мобилизация в Русия е признание за провал

По думите му, руските сили са принудени да отстъпват
21 сеп 2022 11:20, Петя Славова
280
Тагарев: Частичната военна мобилизация в Русия е признание за провал
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обяви началото на частична военна мобилизация с първото си обръщение към нацията след нахлуването на войските на Русия в Украйна.

Според военния експерт проф. Тодор Тагарев и бивш министър на отбраната, това означава признание на Русия за провала й при започналата специална военна операция в Украйна.

По думите му, руските сили са принудени да отстъпват под украинския натиск.

Още по темата

"Владимир Путин рязко сменя наратива – от сваляне на нацисткия режим в Киев до днешната теза, че трябва да се съхрани суверенитетът и териториалната цялост на Русия", коментира пред БНР Тагарев.

Според него анализите, които предвещават процеси на разпад в Русия, се използват от руското ръководство за обяснения като заплаха от Запада, каквато по думите му няма.  

"Въпросът е кое той счита, че е териториална цялост на Русия. Той включва тук Крим, можем да бъдем убедени, и предизвестените резултати от фалшивите референдуми, готвени за следващата седмица."

Проф. Тагарев е на мнение, че руският президент е в безизходица, а Русия губи част от окупираните територии всеки ден", но още известно време той може да съумее да намира вътрешна подкрепа в руското общество

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
2
 
2
 
! Отговори
Sic Semper Tyrannis преди 1 година
Не можете да победите Демокрацията и богинята на демокрацията Атина! Тя е вечна и безсмъртна! Поклонете се всички на богинята Атина!
141
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Личи си, че Тошко е получил превод от задокеанския си брат. След месеци в трета глуха, сега е през ден по медиите.
140
6
 
8
 
! Отговори
Е,бравос преди 1 година
Лъжливото руско овчарче се оказа дребен мошеник. Всички клетви, как Няма да се кандидатира за още един мандат,Няма да променя Конституцията, Няма да вдига пенсионната възраст, Няма да напада Украйна,Няма да има мобилизация....Всичко е достатъчно ясно казано - НЯМА ДА ВЯРВАТЕ НА ПУТИН!!!
139
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Динев Не си се научил как се пише една елементарна дума като абООООриген, тръгнал мнение да дава и да определя каква ще е съдбата на една държава и един народ!
138
1
 
6
 
! Отговори
позор! преди 1 година
къде се скри (п)Резидентът на Решетников, онзи коварен и в червата кремълски лакей и *** на чудовището, което днес заплашва целия свят?! Защо мълчи като ***?! Ега ти нищожеството селяндурско! Ега ти националния предател и безродник! позор бе, фатмако, позор!
137
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно САЩ и техните слуги ,не разбират,че руснаците вземат всичко насериозно и да ги плашат с многогодишна война и още санкций е безполезно,явно отстъплението е отдавна замислено и скоро като се обяви референдума и се присъединят тези територии към Русия ще се окаже,че украинската армия е навлязла в руска територия и тогава ще видят всички кон боб яде ли.
136
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рублофилите обавяваха граница м-у Рассия и Полша до края на март. Сега гледам щедро отпускат време до коледа:D
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До И този "Държавите на по-умните народи отдавна отидоха напред чрез свобода,ред ,акъл и трудолюбие." Ти данеби да си фантазираш, че си от тези хора и в такава държава хахаха я се огледай
134
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Частична военна мобилизация е показване на пpocташкия запад, каква нагла и престъпна политика се води срещу Русия и руският народ. Когато се стигне до пълна мобилизация какво ще означава според отявленият русофоб и xoMocekcyaлиcT Тагарев, може би разпад на РФ? Няма да ги огрее, независимо, че на тях при ядрена война им е гарантирано място в подземните противоатомни скривалища за да оцелеят и да подновят новият световен ред какъвто те го искат, джендърски,извратен и противоестествен на човека ген
133
4
 
6
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Събират нещо което ще се разпадне ,първата фаза беше разпада на СССР,сега предстои втората разпада на РФ,такава им е съдбата на северните абуригени,и тогава се репчаха че имат големи ракети че червената армия е непобедима и ние бяхме с тях с другите от СИВ и всичко отиде за няколко месеца,Путин си фантазира че може нещо
132
5
 
8
 
! Отговори
Кидиков преди 1 година
Надежди говежди за таваришите. Ще наберат още малко пушечно месо от "новоприсъединените" територии след референдума, а когато ВСУ го оползотворят и него, дали ше посмеят за пълна мобилизация? Дали руските мамаши са толкова корави че да пратят 18 годишните си деца да *** за кефа на Путин? И колко от родните тавариши които подскачат за Путин биха си пратили децата да се бият в такава война ако живееха в русия?
131
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре сега извънредни брифинги за да се искат още пари за чертежи. Явно комисионите дето се вземат за военни сделки са много добри
130
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, четете между редовете. Путин и Ердоган са приятели. Референдум и Донецк е руски. Референдум и Румелия е турска. Е това ни чака и НАТО само ще си чеше макарите.
129
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ба този няма как да не е външен агент, той затри позорно империята на външните тоалетни.
128
9
 
8
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама както балъците на укро-вермахта се придвижат напред и Русия губела част от окупираните територии всеки ден, укро-нацистите скоростно биват отстрелвани от армията на РФ/ЛДНР. Вече се знае, че за дните 8-10 септ. са очистени най-малко 16 хилки. Ако е така, нищо чудно скоро РФ да им даде възможност да освободят и още територия. Хитро!! - Денацификациране в турбо-режим. После ЛДНР (РФ) ще си върнат зематя без бой. А Тагарев нека да си чака "процеси на разпад в Русия"...
127
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
0рките от Морд0р да бъдат изметени до крак, барабар с главния 0рк!!! Международен трибунал за хунтата на Путл3р!!!
126
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДНЕС ЧАСТИЧНА, СЛЕД МЕСЕЦ - ПЪЛНА... ПЪЛЕН ПРОВАЛ НА ДЖУУДЖЕТО!
125
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малии и тоя е бил министър на отбраната. После се чудим що сме на това дередже.
124
3
 
4
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Няма как с 90 хилядна армия да удържиш територии,които се отбраняват от милион запасняци и 200 хилядна армия.Е,има начин,но няма как да унищожават всичко по пътя си при положение,че 60% от населението е рускоговорящо,а в тези райони са над 70%.И тази мобилизация е по-скоро заради общественото мнение при тази голяма армия.Мир скоро се не види.
123
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чух министъра на отбраната каза ще имаме 16 самолета 2027 (така са обещали партньорите) - ХАХАХАХАХААХАХАХ умрях от смях.