Отправи ли Путин директна ядрена заплаха към Запада?

Вятърът може да се обърне във вашата посока, заяви той
Обновена: 21 сеп 2022 09:49 | 21 сеп 2022 09:49, Нели Христова
259
Отправи ли Путин директна ядрена заплаха към Запада?
Снимка: БГНЕС

За първи път от Втората световна война бе обявена военна мобилизация.

Президентът Владимир Путин обяви, че Русия ще използва "всички налични средства, за да защити територията си". Макар действията му да не бяха неочаквани, имаше и няколко реплики, които предизвикват сериозно вниманието на външните наблюдатели.

"Тези, които се опитват да използват ядрен шантаж срещу Русия, ще открият, че вятърът може да се обърне срещу тях", заяви Путин, отправяйки директна ядрена заплаха към Запада. Той изрично добави: "Не блъфирам".

Още по темата

Договорите на руските войници ще бъдат удължени за неопределено време като част от частичната мобилизация.

"Мисля, че знаем какво следва. Ще има референдум в кавички в териториите на Украйна, които Русия окупира. И мисля, че това е един вид класическа ескалация. Това е ход на Путин, с който той казва, че сега това е Русия и ако Украйна се опита да завземе обратно тези територии, тогава по същество Москва може да прави каквото си иска, включително да използва и ядрени оръжия. Мисля, че това е блъф, но е доста силен блъф", каза коренспондентът на BBC от Харков Люк Хардинг.

В началото на речта си Путин каза: "Целта на Запада е да отслаби и унищожи Русия. Те открито казват, че през 1991 г. успяха да разрушат Съветския съюз и сега е време за самата Русия. Че Русия ще попадне в много области, които се бият сами. Те планират това от дълго време."

Той каза за Запада, че "те направиха украинския народ пушечно месо и го тласнаха във войната" и че "използваха армията срещу цивилното население и организираха геноцид, блокада и терор срещу хората, които отказаха да признават, че украинската власт е резултат от военния преврат."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в тоя форум пишат двама - единия на 4000 заплата от изтока, другия му се дразни
212
0
 
3
 
! Отговори
Iv преди 1 година
231ви не ми говори за Хитлер. Руснаците не са нахлули в 14 държави и не са съсипали Европа. Твоите американчета го правят. С любезното съдействие на англичанчетата, дето освен, че им спретнаха Гражданската, ами и своите избиваха допреди няколко години. Някои помним, чии всъщност са имперските амбиции. Ако не ти се вярва - прочети на какво се е водила кралица вече покойната.
211
0
 
11
 
! Отговори
Iv преди 1 година
Какво ви е крив Путин - онези хора в Донбас, грабнаха оръжие осем години преди РФ да се намеси. За какво според вас - обичали се да се разхождат с пушка ли? Зеления да не ми се прави на светец. По темата - не ми се вярва Путин да използва ядрено оръжие точно пред вратата си. Пак ни надъхват с нелепици.
210
5
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Уж бяха корназ. То не беше точка вкусно,то не бяха най нов модел москвичи,то не беше пропаганда,че руският народ ще излезе още по-мобилизиран след санкциите... и накрая какво? Ядрена заплаха. Че има и подкрепа от част от тъпобългарите.
209
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТИ ЗАПИСА ЛИ СЕ ПРИ ВОВКА ЗА ПУШЕЧНО МЕСО, СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА Е ВОВКА ДА ПРИВИКА РУСНАЦИ ЖИВЕЕЩИ ПО СВЕТА, ТА ПРИГОТВЯЙ МЕШКАТА И ЧАКАЙ ВОВКА ДА ТЕ ПРИЗОВЕ, МОЖЕ И РУСОФИЛИ ДА ЗАМИНАТ ПРИ ВОВКА
208
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАМЕРЕТЕ РЕЧТА НА ХИТЛЕР КЪМ ГЕРМАНСКИЯТ НАРОД ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ ВСВ- НАМИРАТЕ ЛИ СХОДСТВА..ТЯ Е ПРЕПИСАНА ЕДНО КЪМ ЕДНО- НЕ МИ ПИШЕТЕ МИНУСИ, НЯМАМ ЗАСЛУГА ЧЕ ОТКРИХ ОТ КОГО ПРЕПИСВА ПУТИН.
207
0
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
ВицШвейк и Путин станали приятели. Завел го Путин в кабинета си и казал: Гледай тук, тука има три копчета. Ако натисна зеленото - ще бъде унищожена Европа. Ако натисна синьото - ще бъдат унищожени САЩ. Ако натисна червеното - ще бъде унищожен целия свят. Швейк отговорил: Подобно нещо съм виждал и когато живеех на улица "Кралева" в Праха. Хазайката държеше 3 ключа от трите тоалетни на трите етажа. Въпреки това обаче обърка веднъж ключовете и докато уточняваше кой ключ откъде е, се пocpa.
206
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ям орехи. Нали има йод. Рецепта против ядрена атака.
205
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно! .шъ. , .съ. мре!
204
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руцнаците с половин заплата пък сега и мобилизирани? раят на земята ако питаш някои...
203
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***-тьо недоеббан до дни ще свърши като Кадафи, изхвърлен от нечии багажник и публично линчуван и разстрелян
202
12
 
10
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
Поредни журналистически манипулации. Слушайте му изказването. Не той е отправял ядрени заплахи, а отговори на ядрените заплахи отправени към Русия.
201
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджето пак се пени, а където отиде все си правят гаргара с него. Китай не би позволил ядрена атака. *** ще яде китайски шамари.
200
18
 
17
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
А ВИЕ друго ли очаквахте !? Това са последствията от експанията на САЩ по света ..но с Украйна не си направиха добре сметката и светът е пред прага на трета световна война или ще еначалото за войната с "прашки" -IV световна война.Мобилизацията е за отговор на нападенията на Русия на украинците в новите присъеденени области ДОНЕЦК,ЗАПОРОЖИЕ,Херсон,Луганск след референдума 24-27 .09..тази моилизация означава ,че от 1 октомври ще се обяви война на Украйна след като нападне руските територии...
199
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин! Защо ние плашиш? Ние просто сме верните американски роби! Ние сме за Русия, но сме принудени да серим под стълбите! Такава ни е робската съдба!
198
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен_215 а кой ще пусне атомните бомби?... САЩ ли, щото путинското джудже плаши с това, други не съм чувал
197
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До стар чвор_цитирай Стамболов, да видим какво е казал за терористична русия
196
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много е объркано джуджето, все някой го заплашва, а всъщност само той плаши и пресмята за колко секунди щели да стигнат ракетите му до Париж, Вашингтон и тн, шизофренията не прощава
195
26
 
13
 
! Отговори
стар чвор преди 1 година
Слава на РусияРускии Цар е на земята най-велик , над всички пръв, руснаците са наши братя ,наша плът и кръв. Иван Вазов
194
22
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стигаме до ядрена война заради действията на САЩ и лакeите му.