Путин може да предизвика ядрен взрив високо над Черно море?

Русия може да пусне ядрени подводници по бреговете на Норвегия
Обновена: 26 сеп 2022 13:47 | 26 сеп 2022 11:40, Елка Василева
433
Путин може да предизвика ядрен взрив високо над Черно море?
Съби Събев. Снимка: архив, БГНЕС

Много ниска е вероятността да се пристъпи към ядрено оръжие независимо от реториката на руската Държавна Дума и Дмитрий Медведев. Тежко е това решение, което ще има сериозни последици. Ако допуснем, че Путин ще се изкуши, може да става дума за предупредителен ядрен взрив високо в атмосферата в Черно море, ако руската армия започне да се изтегля безконтролно от фронтовата линия. Това коментира пред Nova News генерал-майор Съби Събев, бивш военен представител на България в НАТО.

Още по темата
По думите му Украйна няма да седне на масата за преговори при условията на Русия. "Над 100 килотона се отива към стратегическите ядрени оръжия, каквито са балистичните ракети, както и на бомбардировачи", обясни генералът. И допълни че консултативната среща на президента е била адекватна на ситуацията.

Елена Поптодорова, дипломат и бивш посланик в САЩ, от своя страна смята, че България вече е в конфликта, а Русия е заплаха. "У нас се търсят всякакви евфемизми, за да се избегне истината, но това е бумеранг. Опасявам се, че ще започнат епизодични провокации, като например ядрени подводници по бреговете на Норвегия. Допускам, че Путин е възможно да се прибегне до тактическо ядрено оръжие. Няма никакви признаци за готовност за отстъпление или примирие", посочи тя.

Според нея трябва да бъде свикан КСНС. "Така ще бъдат привлечени лидерите на партии и да се вземат решения в максимално широк колективен състав", счита Поптодорова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен... 277 .. 90% СА НЕГОДНИ , ДОСТАТЪЧНИ СА САМО 2 % . Доказано е че с атомното въоръжение в света , може да се затрие планетата , само 120 пъти , така че не се надявай на 90% негодност , 90% от 120 пъти , КОЛКО СА ?
263
5
 
9
 
! Отговори
Х преди 1 година
Ленчето май не краде вече????
262
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Члвек е добре да си цени времето.
261
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ядрен взрив високо в атмосферата може да предизвика електромагнитен импулс HEMP/NEMP (търсете в уикипедия какво е това) и да наруши всякакви радиовръзки за часове наред. Ако това се случи е възможно да се приеме за ядрена атака от НАТО-вски държави, така че според мен взрив над Черно море няма да се случи. А ядрени подводници до Норвегия са една от суперголемите глупости - точно Норвегия не заплашва Русия. Не знам откъде ги намирате такива "анализатори".
260
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Англия излезе от ЕС , за да могат заедно с щатите да поставят ЕС на колене , още преди войната , и сега си правят КАКВОТО СИ ИСКАТ С ЦЯЛА ЕВРОПА ... Наскоро Германия и Франция се противопоставиха с/у двете величия , за санкциите , които САНКЦИИ СА САМО ЗА ЕС , но не и ''величията'' , те си търгуват , след като ИЗМЕСТИХА ЕС от руските пазари и заеха мястото му ! Липсата на лидери в ЕС , докара и цяла ЕВропа да страда , и то ще бъде МНОГО ДЪЛГО !
259
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да го пуска по към декември, туй ядреното, че като ще светим в тъмното да не плащаме сметки за ток. то и без газ ще почнат сигурно и режими на тока, ще си измрем от скука:(((
258
3
 
1
 
! Отговори
МОЦАРТ преди 1 година
Да пръдна да пръднааа
257
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събев и Поптодорова винаги се появяват да снесат опорните точки на работодателите си.
256
3
 
2
 
! Отговори
Змей от Гибралтар преди 1 година
Аз за нищо на света не бих се отзовал на някаква призовка за мобилизация. Не ме интересува за кого или срещу кого. Само и единствено ако срещу неотзоваване ме заплашва смъртно наказание, но по принцип не мерси!
255
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин да си заплашва колкото ще. Има няколко балистични ракети на склад и няколко хиляди ядрени глави, 90% от които са негодни, а само няколко броя са монтирани на ракети, защото Русия ракети няма. Е, сигурно е внесла някакви от 60та година от Иран или КНДР. Русия има много цели, а НАТО- само една. Русия си заминава при ядрена война за часове, но с нея си отива и планетата.
254
2
 
3
 
! Отговори
МОЦАРТ преди 1 година
А АЗ МОГА ДА ТРЪТНА В ЧЕРНО МОРЕ
253
3
 
11
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама теа платени "еуроатлантици" напоследък нещо много се активизираха, и взеха да се опитват да ни облъчват навсякъде по медиите, по всякакъв повод и по всякакъв начин
252
12
 
10
 
! Отговори
до 269 преди 1 година
Принципно путинистите са функционално неграмотни. Предвид факта, че у нас 70% От населението е такова, логично е да има доста путинисти. Но не всеки функционално неграмотен е путинист. Вече всеки путинист е фунционално неграмотен, това ясно. А на фронта ще те пратят първо тебе, защото евроатлантиците у нас сме тия 200к (98% от тях) души с доход над 10к, които плащаме пенсии и издържаме държавата. А ти си обикновен бачкатор в сивия сектор и полза от тебе няма. Готви се за мобилизация.
251
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо Путин беше тежко болен и му оставаха броени дни.После имало атентат спукали му гумата на колата.Сега щял да пуска атомна бомба над Черно море.Голяма фантазия имат някой хора.Истината е че Путин здраво плющи Украйна вече седем месеца и е превзел една трета от територията.Да не говорим за милионите бежанци които я напуснаха.А като бонус и инфлацията.
250
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо в България няма РЕФЕРЕНДУМ , за излизане от НАТО и ЕС ? Или понеже се знае предварително какво ще се получи , затова не се дава и дума от Бг-медии --113 място !
249
4
 
8
 
! Отговори
Путин може преди 1 година
да запали океаните със специално оръжие, неизвестно дори на генералите му. Мултипликациите продължават.
248
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До USA...Мислиш ли че ако и в България има мобилизация , всички мъже с голяма ''РАДОСТ'' ще приемат това ,...... и КОЛКО биха тръгнали да се бият с/у Русия !Наскоро преди 2 дни започна признанието , че ПУТИНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ БИЛИ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ .Ще видим на практика !
247
6
 
5
 
! Отговори
До 265 преди 1 година
Това важи с пълна сила и за русожопите агресори.
246
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-побъркано нещо не бях чел днес. Но денят е дълъг. Днес.беге, пишете пак статия, че Путин има двойник, че много ми се чете. Мерси :D
245
5
 
4
 
! Отговори
Пръц преди 1 година
И нашите "герои" се оакаха тотално. Голем зор ги гони за Матушката им любимая. Вече не знаят какво говорят и как да се извъртят.