Путин може да предизвика ядрен взрив високо над Черно море?

Русия може да пусне ядрени подводници по бреговете на Норвегия
Обновена: 26 сеп 2022 13:47 | 26 сеп 2022 11:40, Елка Василева
433
Путин може да предизвика ядрен взрив високо над Черно море?
Съби Събев. Снимка: архив, БГНЕС

Много ниска е вероятността да се пристъпи към ядрено оръжие независимо от реториката на руската Държавна Дума и Дмитрий Медведев. Тежко е това решение, което ще има сериозни последици. Ако допуснем, че Путин ще се изкуши, може да става дума за предупредителен ядрен взрив високо в атмосферата в Черно море, ако руската армия започне да се изтегля безконтролно от фронтовата линия. Това коментира пред Nova News генерал-майор Съби Събев, бивш военен представител на България в НАТО.

Още по темата
По думите му Украйна няма да седне на масата за преговори при условията на Русия. "Над 100 килотона се отива към стратегическите ядрени оръжия, каквито са балистичните ракети, както и на бомбардировачи", обясни генералът. И допълни че консултативната среща на президента е била адекватна на ситуацията.

Елена Поптодорова, дипломат и бивш посланик в САЩ, от своя страна смята, че България вече е в конфликта, а Русия е заплаха. "У нас се търсят всякакви евфемизми, за да се избегне истината, но това е бумеранг. Опасявам се, че ще започнат епизодични провокации, като например ядрени подводници по бреговете на Норвегия. Допускам, че Путин е възможно да се прибегне до тактическо ядрено оръжие. Няма никакви признаци за готовност за отстъпление или примирие", посочи тя.

Според нея трябва да бъде свикан КСНС. "Така ще бъдат привлечени лидерите на партии и да се вземат решения в максимално широк колективен състав", счита Поптодорова.
 


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
377
1
 
2
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 месеца
Попската щерка и крадла да млъкне.Едва я спасиха от пандиза
376
2
 
3
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 месеца
Крем Тодорова е ерудит в кражбите ако е в Русия отдавна щвха да я погребът ама тук е светило в дипломацията.
375
4
 
7
 
! Отговори
Пропаганда бате! преди 2 месеца
Напоследък, западната пропаганда твърди, че Русия смята да използва ядрено оръжие в Украйна. Това е просто бълнуване. За какво и е на Русия да си цапа с радиация териториите, които смята, че ще станат нейни??? Вятъра разнася радиоактивния прах без да гледа границите. В доктрината на Русия ясно е написано, че ще употреби ядрено оръжие само ако е атакувана с такова, или ако има заплаха за съществуването на държават
374
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен И тоя и.....Д..иот .... е .......генерал ? Май вица за военните и Господ е истина ? И точно при демокрацията е потвърждението .
373
0
 
7
 
! Отговори
Imot?! преди 2 месеца
До Случаен минувачСакън ! Цените на крайморските имоти ще се сгромолясат...
372
2
 
9
 
! Отговори
101 преди 2 месеца
А с прослувутата Руска инженерна мисъл дали ще успее да предизвика умерен ядрен взрив в бункера си докато той самият е вътре?
371
0
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 2 месеца
Съби, ти да нямаш мозъчен взрив! Всичкото мишок, забравени умници и специалисти се надпреварвате, кой по-голяма глупост ще измисли. С единствена цел да ви покажат снимката поне някъде!
370
1
 
7
 
! Отговори
Роза преди 2 месеца
Поправете си заглавието на статията!На разказно изречение не се слага въпросителен знак!Липсва частицата "ли"!
369
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
натовския радо и воената му фатмашка клика ще ни обясняват , че руснаците до тяхната си граница ще правят ядрен взрив ????само нато може да направи това далеч от границите си , Русия каза кои са първите Англия
368
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
зелен чорап о.р. и нашенска крадла по летищата дават становища по международни проблеми. ега ти?
367
9
 
10
 
! Отговори
Споделям преди 2 месеца
До Пикая на Русия----Много бира ще трябва да изпиеш за да опикаеш цяла Русия. Ако пък си тръгнат русофилите както искаш ще останете много малко в България
366
3
 
7
 
! Отговори
Може защото преди 2 месеца
На страха очите са големи!!!
365
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
само да не вземе тази ракета изведнъж да се окаже, не където са очаквали.
364
19
 
16
 
! Отговори
Пикая на Русия преди 2 месеца
Мобилизация на всеки български рушифил. Не ви искаме в България. Марш
363
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гледах едно видео за един млад украинец, който живее с жена си в една мъртва махала - развъдил две козички, едно прасенце, малко патки и двайсетина кокошки - радва се, че кокошките снасят и това ядат - яйца, каша от царевично брашно, туршия, краставички. В една схлупена къщурка. В останалите десетина къщи - старите измрели, младите -кой по Полша, Чехия или Русия, всичко се пръснало. Бедност, бедност. Затова на референдума хората гласуват да живеят в русия, защото там ще са много по-добре - евтин газ, бензин, по-високи заплати и т.н.
362
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бягали. Сега гледах едно видео - контраатака на бойци от ДНР край село Спорное в Донбас. С оръдейни изстрели от танкове и миномети разнебитиха окопите на укрите. Двама укробойци побягнаха влачейки един ранен. Един започна да стреля от окопа - метнаха му една граната и това беше. Просто смазаха ги само с огън. Тъжно, тъжно
361
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фантасмагориите на една българска фуражка.
360
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Откъде изкопахте този булгурски мухлясъл мозък. Путин може да предизвика фащ, а взрив над Черно море може да заповяда.
359
2
 
16
 
! Отговори
Съби Дъбев преди 2 месеца
Ега ти *** в тази държава! Гнусни типове.
358
2
 
16
 
! Отговори
П. Петков преди 2 месеца
Слушайте съби Сабята и вервайте! Смех в залата!!! На такива ветропоказатели не трябва да се дава трибуна. Камо ли на им се публикуват и четат нищоказванията.