Русия няма да спечели, но Путин може да направи безумия

Шаламанов: Недоволните от мобилизацията ги ще изпратят на фронта
26 сеп 2022 09:27, Петя Славова
284
Русия няма да спечели, но Путин може да направи безумия
Снимка: БГНЕС

Частичната военна мобилизация в Русия води до ескалация на напрежението, а военни експерти трудно прогнозират как ще продължи военния конфликт и какво ще е поведението на президента Владимир Путин.

Според Велизар Шаламанов, бивш служебен министър на отбраната, целта на войната от гледна точка на Владимир Путин е крайно неясна.

"Русия не може да спечели тази война, но не знаем какви безумия може да извърши Путин. Това е най-големият риск. Обявената мобилизация цели допълнително да смачка хората в Русия. Всички недоволни ще бъдат или пратени на фронта, за да загинат, или пратени в затворите, или ще бъдат принудени да станат дезертьори, изгнаници в чужбина", коментира той пред БНР.

Той допълни, че елитът в Русия е създаден изкуствено чрез насилие и репресия от съюза между КГБ и организираната престъпност:  

"Този елит е свързан със зависимости, идеологическа обвързаност. След промените се превърна в елит от сътрудници на ДС и организирана престъпност на базата на куфарчета с пари от явни престъпления, търговия с наркотици и оръжия. Такъв елит не може да води Русия в правилната посока".

Още по темата

Според него съществен проблем е намесата на Путин, включително на тактическо ниво:

"Русия се крепи на армията. Това, което прави той, е практически да я унищожи".

В предаването "Преди всички" военният експерт посочи реалните заплахи за страната ни - използване на ядрено оръжие, ядрена авария, масова бежанска вълна, ескалация на войната, засилени хибридни кибер атаки.  

"У нас не беше свикан Съветът по сигурността и не беше изработена ясна позиция, базирана на данни, на обмен на информация със службите на нашите съюзници. Президентът свика консултативна среща, в която зададе някаква рамка, която премиерът сега следва, но тя отклонява фокуса на правителството от реалните заплахи и рискове, които нямат пряка връзка с агресията на Русия. Това е изместване на фокуса, дезориентация на сектора за сигурност... Поради неумението да се управляват кризи накрая те се стоварват върху армията - бежанска криза, наводнения, пожари, пандемия. Армията е малка, с малък бюджет и с блокирана програма за превъоръжаване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
5
 
15
 
! Отговори
Облог преди 1 година
"Русия няма да спечели"Залагате ли месечната си заплата на това твърдение, смехурковци?
182
8
 
10
 
! Отговори
Русия и Путит Имат преди 1 година
ПП Пълно Право да Използват Атомно Оръжие, точно както САЩ и Труман имаха право да нанесат Ядрени удари над Хирошима и Нагазаки!
181
11
 
12
 
! Отговори
Истината преди 1 година
ПутAkA тотално изплиска легена с тази мобилизация. Пълен гaлфoH!
180
13
 
9
 
! Отговори
:) преди 1 година
Рашка трябва спешно да спре войната и да се моли на нормалния свят за милост. Иначе до няколко месеца ще умират от глад и без лекарства. Нямат машини, чипове, коли, медикаменти, софтуер... Раша е една пропаднала к0чина.
179
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 197 - Чети неграмотнико, ако можеш... Къде ще бегам е моя работа, ти си гледай твоята...
178
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 194...,,референдум " добре е дефиниран в уставите на ООН.Осеен ако не признаваш тази международна организация.Тсм е посочена кога е признат.Освен ако не искаш да бягаш в Северна Корея.Никой не те спира.Там всичко се счита за признато.Щото един казва кое е така.И кое не така...
177
9
 
4
 
! Отговори
ВИНАТА НА БЪЛГАРИЯ преди 1 година
"НИЕ СМЕ ЧАСТ ОТ ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА ДНЕС В УКРАЙНА. НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ПРЯКО ВИНОВНИ ЗА ТОВА! ЗАЩОТО АКО НЯМАШЕ "ТУРСКИ ПОТОК" РУСИЯ НЯМАШЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ТОВА, КОЕТО ПРАВИ ДНЕС". ЧРЕЗ ТУРСКИ ПОТОК ТЯ ЗАХРАНВА СВОИТЕ РУСКИТЕ ЕНИЧАРСКИ СТРАНИ- УНГАРИЯ И СЪРБИЯ. ТАКА КОМЕНТИРАТ НАШИТЕ СЪЮЗНИЦИ И НАШИ ПОЛИТИЦИ (ЦВЕТАНОВ). РАНО ИЛИ КЪСНО ТОВА ЩЕ НИ СЕ ВЪРНЕ.
176
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От тук нататък виждам една държава по Севернокорейски тип.Всичко под строй .До работата.До домовете До кината.До границата.До изборните урни Това ли ,,мечтае" Путин.
175
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЕФИНИРАЙ ФАЛШИВ РЕФЕРЕНДУМ - не може да се дефинира това словесно съчетание... Референдум може да бъде Валиден, Невалиден, Признат, Непризнат и прочие ... драскача не знае български
174
14
 
12
 
! Отговори
Справедлив преди 1 година
Вие сте луди за връзване . Русия ще ПОБЕДИ. *** и използвани презервативи.
173
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин както и Хитлер е била най малката му грижа населението .Което и двамата твърдят че ,,освобождават".Путин, с последния си ход , потвърждава , че не стои по далеч от Хитлер..Анексиране на територии и завладяване и прибавяне към империята са приоритет.Не им дреме за населението.Това показва прибързаните решения на полудялото човече от Кремъл.Няма никаква представа какво следва от тук нататък.Дали ще подържа с тая разколебана руска армия редът който постига.Ксмо ли за едно нормално функционире
172
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бункерният пcихопат, ако се интересуваше от съдбите и живота на хората в Донбас... нямаше да погуби 50 хиляди руснаци в тази война за 6 месеца... Целият сценарий отпреди 10 години е да се окупира цялата Украйна, но Запада се противопостави и сега ще натика фашистка Русия в онова място, което не се огрява от Слънцето.
171
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната с пропагандата със сигурност я загубиха.
170
2
 
4
 
! Отговори
ХА ХА ХА КРЕМЪЛ преди 1 година
ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА СМЕШНИЦИ НИЩАСТНИ
169
3
 
11
 
! Отговори
Аууу, колко страшно преди 1 година
Нищо няма да направи, неговият живот и лукс са му много по-ценни. Отдавна е напълнил гащите и се чуди как да се измъкне от простотиите, които сътвори. Затова блъфира и се прави на смелчага, но "своите" скоро ще го погодят. Повече опасности произлизат от петата му колона у нас, дето трови съзнанието на хората с чиповете във ваксините, лошата Европа, загнилия Запад..., но не иска да се изнесе в прекрасния Изток и продължава да богатее с комисионните от горивата.
168
3
 
9
 
! Отговори
до 172 преди 1 година
Заспала е мечка в К.О.Ч.И.Н.А сънувала че е подскочила ! Това пеят ***, когато с напълнени *** търчат обратно към Просия !
167
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно отчитат анализаторите .Анексирането което Путин демонстрира чрез фалшив референдум е за вътрешна употреба.Тя няма и няма да има някакви последици нито за световния ред.Нито ще внесе нещо различно Това е един хаотичен и непремерени ход на нацисткия режим в Кремъл.Който се самоизобличава.Саморазобличава , че истинските му цели са територии.И нищо друго.Те не се интересуват от населението.Населението, както и при Хитлер е било най малката им грижа на тези убийци на деца .
166
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 178 Айде бе русофилска мър.шо, Нали си много отворен *** да попълниш моГилизацията на господарят си Пу.-тлер.
165
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той вече направи достатъчно безумия - върна Русия с поне 30 години назад, превърна я в най-мразената държава в света, обезкърви й армията, а сега иска да праща на смърт млади руски момчета! Все повече се замислям дали конспирациите че е агент на ЦРУ не са верни?!?
164
5
 
8
 
! Отговори
до 172 преди 1 година
Заспала е мечка в ***, сънувала че е подскочила ! Това пеят ***, когато смело бягат обратно към Просия !