Зеленски: Путин не блъфира за ядрените оръжия

Ударите по 2 украински АЕЦ-а може да са ядрен шантаж
26 сеп 2022 14:36, Елка Василева
169
Зеленски: Путин не блъфира за ядрените оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не смята, че Владимир Путин блъфира, че Москва е готова да използва ядрени оръжия, за да защити Русия, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Миналата седмица руският президент заяви в телевизионно обръщение, че Москва ще използва "всички налични средства", за да защити Русия и нейния народ, ако териториалната й цялост бъде застрашена.

"Вижте, може би вчера това беше блъф. Сега може да е реалност", каза Зеленски пред Си Би Ес Нюз вчера. По-рано украинският президент омаловажаваше подобни предупреждения като ядрено изнудване.

"Не мисля, че той блъфира", добави Зеленски.

Украинският президент заяви, че руските удари по или близо до две украински ядрени централи могат да се смятат за "съвременна употреба на ядрени оръжия или ядрен шантаж".

Киев обвинява Москва, че многократно е обстрелвала по време на войната окупираната от руски войски Запорожка атомна електроцентрала, а неотдавна е нанесла ракетен удар в близост до ядрената централа в Южноукраинск.

Москва отрича да е обстрелвала електроцентралата в Запорожие, като обвинява Киев, че е отговорен за това.  Русия не коментира твърденията на Украйна за обстрела на АЕЦ  в Южноукраинск.

Междувременно Сергей Никифоров, говорител на Зеленски, направи уточнение във връзка с изявлението на президента за получаването на американски усъвършенствани системи за противовъздушна отбраната НЕЙСАМС (NASAMS).  О уточнението става ясно, че Украйна не е получила самите оръжейни системи, а  съгласие за изпълнение на доставката.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вървите бе педалисти с пръст сте ненадминати елате ми в очи мрътви сте помнете
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЕЛТЪН АСЕНДЖОН..... Повечето са от Украйна , може !
22
3
 
4
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
РУСКИТЕ БОМБИ СА НАЙ ХУМАННИТЕ В СВЕТА?
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До европедалиста голям сап си заври глупости не пиши бъдещето е на изтока ясно лие
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя предизвиква още повече , не мисли за преговори , а Запада защо не го сложи на мястото му , Англия и сащ ли не дават , няма ли лидери в ЕС !?Вие се еВАВАйте с бялата мечка , но ...
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре осъзнава ако посегне към атома, какво го очаква. Абсолютен край на блатото.
18
4
 
5
 
! Отговори
ЕЛТЪН АСЕНДЖОН преди 1 година
ПУТИНЕ, ДАЙ ЕДНА БОМБА НАСАМ! ТУК Е ПЪЛНО С РАШКИ ДЕЗЕРТЬОРИ. ГРЪМНИ ИМ ЕДНА ДА СЕ ПРИБЕРАТ НАБЪРЗО!
17
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бункерният пcиxoпат няколко пъти каза, че няма да използва ядрено оръжие в Украйна... Не е, толкова луд да го направи. Жалките русофили само фантазират с болните си мозъчета.
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евреин иска света да мр е той да остане
15
2
 
2
 
! Отговори
До гиб едикойси преди 1 година
Гледал ли си географска карта....
14
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чак и наркоманът се усетил, че Путин не блъфира. кога Путин е блъфирал?
13
23
 
15
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
И аз мисля, че не блъфира. Дори се досещам къде ще метне двете бомби. В Лвов и Ивано Франковск. Защото те са най-далеч от Русия и Беларус. Ще стане като в Хирошима и Нагасаки. Първо Лвов, После Ивано Франковск. И Зелински ще капитулира, пълна капитулация, както стана с японците като гушнаха двете американски гъби.
12
11
 
18
 
! Отговори
Кога братушките преди 1 година
са блъфирали? От десетилетия ви обясняват, че ще го използват когато е нужно. Наглосаксия и кравария да се запасят с памперси
11
19
 
12
 
! Отговори
евроатлантист преди 1 година
Време е за превантивен удар по Русия и Китай, да им се избият зъбките тяхната М****, да бъдат демократизирани и да останат бяз ядрени оръжия. Час по-скоро да се удари, за да може демокрацията и мира да възтържествуват.
10
7
 
18
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Путин Не блъфира. СЛЕД приобщаването на републиките - те вече стават Руска територия и всеки, който изстреля и ЕДНА ракета там - ще получи това, което си е изпросил сам. Нищо повече. Така мисли Путин. Не аз. Затова и Не блъфира. Прав е Зеленски.
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До От хората 6Един ром влезе с взлом в апартамента ми, настани се в кухнята и тоалетната ми и не блъфира, че ще се изака на пода ми. Да преговарям ли с него?
8
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този няма ли кой да го свали от власт. Вкара народа си във война. О пардон, не неговия народ, той е евреин.
7
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всички страни около Русия, които останаха извън НАТО имаше войни и замразени конфликти - Армения, Грузия, Азербайджан, Украйна, Молдова. Това е алтернативата. Не слушайте разни копейки и яневки като ви говорят за "национален интерес" и "неутралитет". "Неутрална" България означава арменски сценарий и "референдуми" на Ердоган в Кърджали и Разград. Националният интерес на България в момента е да има силно НАТО.
6
13
 
27
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Като твърдиш,че не блъфира, защо не седнеш на масата за преговори ,а само създаваш още повече интриги.
5
16
 
14
 
! Отговори
Kiro преди 1 година
Време е Путин да демократизира Киев и Берлин, а защо не и Варшава? Както го хортуват хамериканците, Колт е направил хората равни, сега е време Путин да ги доизравни.