Съветват наборниците да си носят женски превръзки и тампони

Руски военни се появиха на границата с Грузия
27 сеп 2022 12:03, Нели Христова
224
Съветват наборниците да си носят женски превръзки и тампони
Снимка: Twitter

Руските войски пристигнаха на ГКПП Верхни Ларс на границата с Грузия, където са се струпали хиляди млади руснаци, опитващи се да избягат от Русия заради обявената от Путин мобилизация.

Очевидци разказват, че поставят блокада, пише в Twitter беларуският журналист Тадеуш Гичан.

ФСБ (на която докладват граничарите в Русия) е потвърдила, че на границата са изпратени военни, но само "като резерв в случай, че резервистите се опитат да нарушат границата и да напуснат страната със сила".

Някои отчаяни руснаци вече са се опитали да преминат нелегално границата. Казахстанските граничари публикуваха снимки на трима задържани руснаци на руско-казахстанската граница в Костанайска област.

Гичан пише също, че в някои части на Русия наборниците получават списък с нещата, които трябва да купят, заедно с документите си за повикване. Той включва абсолютно всичко - от комплект за първа помощ до ботуши и спален чувал. Единствените незадължителни елементи са бронирана жилетка и каска.

На видео, публикувано от друг потребител в социалната мрежа, се вижда как жена, която изглежда има дългогодишен военен опит, дава указания на мобилизираните какво да вземат със себе си. Това включва турникети, лекарства и дори женски превръзки и тампони.

След като получава въпрос от страна на войниците: "Значи нищо от това няма да ни бъде дадено?", жената гневно отговаря: "Тези неща трябва да са ваши! Дават ви се униформа и оръжие, всичко, което е свързано с армията."

След това жената продължава да изброява нещата, които наборниците трябва да намерят - лекарства и турникети, тъй като там нямало за всички тях. Войниците казват, че няма турникети в аптеките, а тя ги призовава да претършуват аптечките в автомобилите си.

"Не се смейте, попитайте жените, майките, приятелките си за превръзки и тампони. Най-евтините женски превръзки и най-евтините тампони. Знаете ли за какво са ви? Когато ви застрелят, поставяте тампона в раната, той се разширява и притиска страните. Научих това в Чечения", заявява жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
12
 
! Отговори
За тампоните е ясно преди 1 година
Но дамските превръзки за какво са им? Някой да не се изпусне в панталоните ли? Или когато дебнат в засада някъде и няма как да изтичат в храстите по еди-каква-си нужда? Или са решили да мобилизират и момичета, за да ги обучат за един ден и да ги пратят на фронта?
31
3
 
9
 
! Отговори
КИКО преди 1 година
ЖЕНСКИ ИЛИ ДАМСКИ ПРЕВРЪЗКИ???????????????
30
4
 
24
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Памперси да си носят.
29
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кога публикуваното в социалните мрежи става официален източник неуважавана от мен *** Христова. Въпросът е да съберем къде какво има против Русия, да плюем Путин а другото не е важно. Защо не публикувате извадки от соц.мрежи на МЪЖЕ, които отиват като доброволци? Или те не са достойни за вашите публикацийки. Вероятно ще ме изтриете, но вие ще го прочетете. Лъжете и предоставяте не проверена информация.А това грозно и подло.
28
6
 
33
 
! Отговори
до 30 преди 1 година
Не е зле да се поинтересуваш какво имат за огнестрелни рани и силно кръвотечение армиите от НАТО. Спринцовка, която моментално спира кръвотечението, защото в нея има специални абсорбиращи съставки. Абе, да сравняваме армия от ЕС и голташка Русия е все едно Тесла с Москвич. Едните имат всичко, а другите са още в 18ти век.
27
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските олигарси направиха стотици милиарди долари от гас пък нямат пари да си въоръжат поне с неща от първа необходимост армията.. смях
26
26
 
7
 
! Отговори
Мисирка ЕС преди 1 година
Объркали сме превода. Става въпрос за натовски войници.
25
7
 
15
 
! Отговори
Iv преди 1 година
Превръзки и тампони се ползват за спиране на силно кръвотечение и заради това, че са единствените широко достъпни, добре вършещи работа и доста евтини. Нищо смешно няма в това. Не говоря за огнестрелни рани. Като се нарани лошо някой на планински поход, при катерене или други подобни ситуации (в съвсем мирно време) разкъсването на тениски на ивици няма да ви се види ефикасен метод, докато чакате спасители.
24
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахахахах, на дърти години Путин стана за посмешище. Но не само той. Дъртите русофили из форума също, и те също! На стари години се фашизираха смях!
23
24
 
5
 
! Отговори
Ушанка преди 1 година
Тва са глопости
22
9
 
32
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААА!!! А сутиени да си носят ли? Бикини тоест? А късите полички разрешени ли са, или само под коляното? Какво се учудвам, какво друго може да очаква руския войник от главнокомандващия и президент на Русия с фамилно име на женски полов орган...
21
4
 
27
 
! Отговори
Колю от Бяла Слатина преди 1 година
Също така може да си го сложат в задната клапа да не се подрискат от страх.
20
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като редовната армия- с лачени обувки и терлици. Деца, млади мъже, дементни старци и мъртви от селата. Никой невиждал вътрешна тоалетна. Нещо като нашите русофили. Никой не пипа високоплатените, че дъжавата фалира моментално. Същото би било и тук.
19
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да се опълчат на терористичния мракобесен путински режим, който ги мачка те какво правят? Бегат! Е не е ли рушкия народ оффчи народ?! Питам за един преател!
18
19
 
10
 
! Отговори
PG преди 1 година
А Ан от глупостите и лъжите които побликувате,2-3месеца нищо почти не пишете за тази война ли е операция ли е или каквото и да е там,сега като излезе информация за мобилизацията започнахте с глупостите и лъжите,стига вече,информация се черпи и от други места,станахте много нагли вече,***
17
2
 
29
 
! Отговори
Омбре преди 1 година
Само на мен ли ми се струва, че от днес и по нашите магазини тази стока ще поскъпне до дни.
16
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знае жената къде ги пращат и и е пределно ясно, че не се ли погрижат само за себе си няма кой друг. Автомат, каска айде змаинавай бройка да има. Тъжно.
15
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не иска да воюва за Путин...
14
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не народ а мрша! Май май това се отнася за руснаците най-вече!
13
7
 
32
 
! Отговори
аз преди 1 година
Абе то отиването лесно. Да видим как ще е връщането. Колко от тях ще се върнат на собствен код, в чували или с патерици.