Москва: Байдън да каже дали САЩ стоят зад теча на газ в Балтийско море

Европа трябва да знае истината, подчерта говорителят на МВнР
28 сеп 2022 16:36, Елка Василева
365
Москва: Байдън да каже дали САЩ стоят зад теча на газ в Балтийско море
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън трябва да каже дали страната му стои зад изтичането на газ в Балтийско море, каза днес говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от Франс прес.

Още по темата
"Американският президент е длъжен да отговори на въпроса дали Съединените щати са изпълнили заплахата си", написа Захарова в "Телеграм", припомняйки изявление на Байдън. Той заяви на 7 февруари, че Вашингтон ще "сложи край на" проекта "Северен поток 2", ако Русия започне военна офанзива в Украйна.

Сега американският президент "трябва да носи отговорност за думите си. Европа трябва да знае истината", подчерта Мария Захарова.

Причините за откритите течове от двата газопровода "Северен поток" все още не са известни.

По-рано днес Кремъл заяви, че е "глупаво и абсурдно" да се подозира Русия, че стои зад течовете, след като Киев осъди "планирана терористична атака" от нейна страна срещу европейските държави. "Виждаме истеричната реакция на поляците (и) огромните печалби, направени от американските доставчици на втечнен природен газ, които умножиха доставките си на европейския континент", каза Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин.

Шведски сеизмолози съобщиха, че са регистрирали две експлозии по маршрутите на двата газопровода "Северен поток". На самолетите и плавателните съдове е забранено да се приближават на по-малко от 5 морски мили (9 километра) от мястото на инцидента, предаде ТАСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До САЩ и ЕС Да, ама не. Като гледам, точно ЕС страда от тези санкции и понася страшни загуби, а печелят американците и натискат Европа и я рекетират и изнудват! А газопровода Северен поток, беше построен също със средства на задноевропейски държави и де факто , американците удариха по западноевропейците и икономиките им!
207
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След тази американска атака срещу Германия, а де факто срещу Европа следва разрив и отравяне на отношенията вътре в ЕС и НАТО за дълго време като не се знае до къде ще се стигне...
206
8
 
5
 
! Отговори
Баамаа преди 1 година
Абе русофилите , абемаминиговна , кога взривиха патоките ,когато на никой не им трябва руската газ Взели да се вайкат Европа тва Европа онова , вие гледайте суриката да не ви прати призовки за мобилизация , че трябва се криете в Албания!
205
12
 
5
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, има много газ, ще купуваме от други доставчици, не е само Русия.
204
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идея за руски стартъп тази зима: Хигиенични екскурзии в Русия! Стаи с отопление! Баня с топла вода! Местата са ограничени!
203
2
 
7
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До Мдаа: Газ има. Но във Франция със сигурност скоро няма да получат газ от Северен поток. За Германия не е сигурно.
202
1
 
7
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Предлагам лидерите да идат некъде на обиколка и да намерят некой който да ни продава ефтина газ да си купваме ефтинко да ни работи икономиката и индустрията да си живеем богато като самодоволни и оядени западняци.
201
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е най-голямата терористична организация. Руската мафия, това е Кремлин!
200
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия губи само пари от диверсията. Германия губи цялата си индустрия. Металургия, химическа промишленост, машиностроене -- традиционно силните страни на Германия ще отидат в кофата. Ако няма енергия за отопление, човек може да потърпи или да се облече. Ако няма енергия за индустрията, изчезва въобще възможността живота да се оправи, дори и с лишения и много труд.
199
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Какво каза Бай Дън А защо държави, които са много далеч от Русия, се намесват в териториите на Русия, защото това са руски територии, включително и Украйна? Каква работа имат чуждите държави в източна Европа и се настаняват в тези държави и ги командорят? Нямат работа там, това не е тяхна държава, неоколониализъм не желаем!
198
2
 
7
 
! Отговори
мога ли да попитам? преди 1 година
Извинете, мога ли да попитам, като изстудувама и изгладуваме тази зима напролет империята на злото ще рухне ли, или? Другата зима ще стоим ли вече на топло, или пак ще студуваме?
197
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФАЩ е най-голямата терористична организация
196
11
 
4
 
! Отговори
САЩ и ЕС преди 1 година
Скапете джуджетата. Траурната симфония звучи за джуджаците. Най-добрият Путин е мъртвият Гном. Скоро ще остане 'и сам войнът е войн'. Голем губещ гладиатор се оказа джуджака.
195
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано повече европейци прогледнат чий интерес обслужва войната в Украйна. Определено не са нито руските, нито европейските, нито някъде по на изток и на юг от Европа. От другата страна на Атлантика имат нужда да се печелят пари от оръжието, което продават, за да не лъсне предстояшя им разпад заради дрога, психари и 50 млн. бедняци
194
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А западноевропейците знаят ли че гладуват? Питам за един преател!
193
1
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До Анонимен 210: Коя империя каква е, това ще го реши историята. Това, за което пиша, е да се придържаме към здравият разум. Разбира се всеки може да вярва в абсурдното: Че руската армия се обстрелва сама, че Русия сама взривява газопроводите си. Но който го вярва, на него просто не може да му се помогне.
192
8
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Газпром - Go home!
191
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буци Борисов се обърна с гръб към Германия, наведе се леко, пръдна мощно и продължително и напука северните патоци. Ако се беше насрал Байдън и Путин едновременно щяха да хвърлят топа! Истина е!
190
9
 
0
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
След като няма газ и жужето спекулира с нея за къв таквоз са необходими потоците , Надин ще свърши останалата работа !!!
189
5
 
10
 
! Отговори
западна Европа преди 1 година
Положението в западна Европа става все по-зле с всеки изминал месец.