Москва: Байдън да каже дали САЩ стоят зад теча на газ в Балтийско море

Европа трябва да знае истината, подчерта говорителят на МВнР
28 сеп 2022 16:36, Елка Василева
365
Москва: Байдън да каже дали САЩ стоят зад теча на газ в Балтийско море
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън трябва да каже дали страната му стои зад изтичането на газ в Балтийско море, каза днес говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от Франс прес.

Още по темата
"Американският президент е длъжен да отговори на въпроса дали Съединените щати са изпълнили заплахата си", написа Захарова в "Телеграм", припомняйки изявление на Байдън. Той заяви на 7 февруари, че Вашингтон ще "сложи край на" проекта "Северен поток 2", ако Русия започне военна офанзива в Украйна.

Сега американският президент "трябва да носи отговорност за думите си. Европа трябва да знае истината", подчерта Мария Захарова.

Причините за откритите течове от двата газопровода "Северен поток" все още не са известни.

По-рано днес Кремъл заяви, че е "глупаво и абсурдно" да се подозира Русия, че стои зад течовете, след като Киев осъди "планирана терористична атака" от нейна страна срещу европейските държави. "Виждаме истеричната реакция на поляците (и) огромните печалби, направени от американските доставчици на втечнен природен газ, които умножиха доставките си на европейския континент", каза Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин.

Шведски сеизмолози съобщиха, че са регистрирали две експлозии по маршрутите на двата газопровода "Северен поток". На самолетите и плавателните съдове е забранено да се приближават на по-малко от 5 морски мили (9 километра) от мястото на инцидента, предаде ТАСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
14
 
3
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, западът има резерве план Това са временни затруднения. Всичко е под контрол, ще изстудуваме и изгладуваме зимата, и напролет Русия ще рухне и всичко ще се оправи, това е сигуно. Ако Русия не рухне тогава ще ни дойдат някакви нови безплатни възобновяеми зелени енергии, или ще ни дойдат от некъде некакви други доставчици да ни доставят евтина газ, или ще дойдат извънземните да ни спасят, или нещо друго ще се случи така че всичко да се оправи - има много варианти и всичко е под контрол. Просто трябва да скискаме зъби и да изтърпим до пролетта.
187
3
 
6
 
! Отговори
За какво се прави преди 1 година
Смисълът на всичко това е много ***: Германия не трябва да има никакъв шанс сега, през есенно-зимния период, да започне отново да получава руски газ по "Северен поток".
186
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Малко за политика Явно нищо не знаеш за Империята на Злото. Това за нея е като "добро утро"
185
2
 
3
 
! Отговори
прави дифърънс преди 1 година
Прави дифърънс, прави дифърънс между Титаник и ЕС - когато Титаник е потъвал е има електричество и гориво.
184
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 206 Не се притеснявай за Европа. Европа загуби СП 2 още преди инвазията. Така му домиляло за Европа, че чак подскача като ужилен на амбразурата за да защитава руските терористи.
183
4
 
19
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Желанието да се обвинява за всичко Русия често води до абсурдни твърдения. След като сериозно се твърдеше, че руската армия обстрелва сама собствената си охрана в АЕЦ Запорожие, сега идва ред да се твърди, че Русия сама си взривява газопроводите.
182
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С удрянето на газопровода, удрят не само по Русия, но и по цяла Европа, в построяването на газопровода, участват и европейски фирми и са нанесени щети върху цяла Европа!С този акт, настройват цяла Европа срещу себе си!
181
7
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
САЩ са най-надеждният и близък партньор на Европа, нали ? Обричайки ги на глад студ и тежка ядрена зима! Баси, предпочитам Путин за враг вместо САЩ за приятел !
180
1
 
5
 
! Отговори
Джипко Бибитков преди 1 година
До toti,Стана ми интересно - да не би да смятате, че Северен поток 1 и 2 се намират в Черно Море ??
179
9
 
5
 
! Отговори
Дано има някои преди 1 година
Във Кремъл със точен мерник ,защото диктатора ще се мъчи да завлече всички хора без значение и децата във ада ! Да върви сам там !
178
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 174 - по план трябва 100 милиона европееца през следващото десетилетие да отидат да работят в САЩ. САЩ въобще не гледат към Русия, а се вълнуват от икономическата си война с Китай, а тя не може да бъде спечелена с нищо освен с работна ръка. От гледна точка на 8 милиардна планета някакви си 100 милиона украинци, сирийци и сомалийци са наистина нищо. Войните са добри за капитализма иначе трябва да делим ресурсите по комунистически маниер. Нека се избиват.
177
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До toti Само елементарен човек, който не е инженер и няма представа от заводи и производство, може да мисли, че може да се мине на зелена енергия, как ще поддържаш една доминна или леярна пещ например с панели или процеси в производството за които се изисква пламък?
176
6
 
5
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Призидента Куку освен с памперси и въздух, ни *** търсети.Терористичната държава ФАЩ.Ни разбрайти ли, чи слугити на ФАЩ ф ЕС изнасят производството към кравария.
175
3
 
11
 
! Отговори
Какво каза Бай Дън преди 1 година
Какво каза Бай Дън за Северния поток в началото на февруари: - Ако Русия нахлуе, ако техните танкове или войски отново пресекат украинската граница, тогава вече няма да има Северен поток 2 . Журналиска пита: "Как ще го направите? В края на краищата проектът и работата по проекта са под контрола на Германия" Бай Дън отговаря: "Обещавам, че можем да го направим". Интересно е какво ще кажат от Фрабция и Германия.
174
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гиркин се гаври с Путин и Кремъл: След "блестящата операция" за предаване на Изюм, Балаклея и Купянск, да дадем на украинците и Белгородска област
173
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ъц Бай бай, но само в сънищата :))) Ааааах, колко е приятно да помечтаеш, ако си беден и неграмотен :)))))
172
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чета новините от фронта, гледам клипове и се чуствам щастлив. Не ми се пише даже. За пръв път от началото на "Специализираната операция" руснаците са недостижими И най-бързите украинци не могат да ги стигнат!.
171
0
 
0
 
! Отговори
Село Ендирей .... преди 1 година
Може да се надигне ама ОМОН са повече от войската ,диктатора ще ги избие като по филмите !
170
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 183 "самите украинци, също са руснаци по произход" Бягай обратно откъдето са те пратили за нещо, което не звучи като пълен виц.
169
10
 
6
 
! Отговори
ХОРА! преди 1 година
Хора, разберете - студ, глад, мрак и жажда - за нас не са толкова страшни и убийствени, колкото дружба с Путин и Русия. Ако трябва ние българите предпочитаме още 10 зими да студуваме и да гладуваме, но няма да бъдем роби на Путин. Трябва да направим всичко възможно да помагнем на Украйна с оръжие с пари, каквото и да ни струва това.