Четвърти теч бе открит в газопроводите "Северен поток" 1 и 2

Случилото се е безпрецедентно по своя характер
29 сеп 2022 09:15, Нели Христова
66
Четвърти теч бе открит в газопроводите "Северен поток" 1 и 2
Снимка: БГНЕС

Шведската брегова охрана е открила още едно изтичане на газ от газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2", съобщи вестник „Svenska Dagbladet”, позовавайки се на говорител на службата.

Според наличната информация, два от четирите теча са в икономическата зона на Швеция, а другите два – в икономическата зона на Дания.

Още по темата

По-рано в рамките на няколко часа беше съобщено за открити три места на теч на природен газ по двата тръбопровода „Северен поток”. Енергийната служба на Дания информира, че в морето е попаднало голямо количество газ. На самолетите и корабите е забранено да се доближават на повече от 5 морски мили до местата на инцидентите. По-късно шведските сеизмолози съобщиха, че в понеделник са регистрирани два взрива по маршрута на тръбопроводите.

Операторът на газопроводите Nord Stream AG обяви, че случилото се е безпрецедентно по своя характер и засега е невъзможно да бъдат посочени сроковете за възстановяването на тръбите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
8
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Някой да мине от там и да метне една клечка :)))))))))))))))))))))))))))
31
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подготвили са ни Апокалипсис. Екологична катастрофа, ядрена катастрофа...Глобалфашизмът ще умре, но ще унищожи преди това Земята. Не знам дали съпротивата срещу безумците ще има някакво значение, но трябва да опитаме. Заради децата си! Човечеството е в опасност! Планетата е пред гибел!
30
3
 
5
 
! Отговори
Пироман преди 1 година
Тези само ни дават идеи, другият път когато гръмне някой наш военен завод може да гръмне някак и балканският им паток :)))
29
21
 
10
 
! Отговори
ники преди 1 година
Хубава новина е това, вече няма Пуотьо с какво да изнудва ЕС, дори и да иска. Кеф.
28
17
 
8
 
! Отговори
ники преди 1 година
Хубава новина е това, вече няма *** с какво да изнудва ЕС, дори и да иска. Кеф.
27
2
 
2
 
! Отговори
me преди 1 година
До ЛориХУБАВО ИЗКАЗВАНЕ ,САМО КАВИЧКИТЕ СТЕ ЗАБРАВИЛИ
26
0
 
11
 
! Отговори
до 26 преди 1 година
дебелината на тръбите е 27 до 41 мм
25
24
 
10
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Всичко руско е така - троши се!
24
7
 
30
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
САЩ не са замесени. Техните подводни роботи от ново поколение са го извършили. Роботите са виновни! САЩ са невинни...
23
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Вчера над нашия град на север точно където е северен поток един час небето се осветяваше от огромни пламъци
22
28
 
8
 
! Отговори
Надупенна преди 1 година
На Русопитеците все запядняците им са виновни за тяхната некомпететност
21
22
 
9
 
! Отговори
Газовик преди 1 година
Дългата и отчаяна ръка на Кремъл. Течът на масло не минава в съда, ама един тероризъм ще е екстра. Даже и виновник ще си има - "украинска подводница". Северен поток-1 е извън строя. Северен 2 и той. Сега ще излезне, че има и проблем да подават газ през Украйна, защото там през газоразпределителната точка в Сохранивка е окупираната от Русия. Освен това има и разрушена от руснаците инфраструктура."Газпром" отказва да прехвърли всички транзитни обеми към контролираната от Украйна втора точка - Суджа. Всички случаи Европа трябва да се готви да е без руски газ.
20
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъкър Карлсън, FOX News. - В началото на февруари, по-малко от 3 седмици преди войната в Украйна да започне, Джо Байдън предложи в Камарата, че ще сложи край на тези тръбопроводи. Вижте.Цитат от Джо Байдън:Ако Русия нападне, това онзачава, че танкове и войски пресичат границата на Украйна отново. И тогава вече няма да има и Северен поток.Но как Вие ще направите това, при положение че проектът е под германски контрол?Обещавам Ви, че ще бъдем в състояние да го направим.
19
21
 
7
 
! Отговори
Бандитска работа преди 1 година
А по-лошото е,че Русия иска да вкара Бандитизма и като своя запазена марка в международните отношения.Един вид - ще правите каквото на нас ни се иска,иначе ще има такива бандитски изпълнения.Така става,когато организираната престъпност и специалните служби(КГБ,ФСБ,ГРУ и т.н) се съюзят в своя собствена угода и против интересите на собствения си народ...Сам дето такова "Бандитско" поведение минава в собствената им страна,но пред утвърдените демокрации - никак!...Тепърва ще го разберат!
18
9
 
5
 
! Отговори
САМО питаме... преди 1 година
Ако си забравил чешмата ти да тече ...КОМШИЯТА ЛИ ЩЕ ТИ Е ВИНОВЕН..ХАХАХАХА...
17
2
 
26
 
! Отговори
Баба Радка преди 1 година
Много от МАТЕРИАЛА се радва на това събитие. Но не осъзнават че и тях ги засяга.Бъдете щастливи и на топло през зимата.
16
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За последните месеци само краварникът е яко на + от войната в УКрайна. Даже и газта я разпродадоха за отрицателно време. В Азия преди това чакаха с месеци да ги изпразнят. Те това се наричало пазарна икономика. Кинтите не миришат ни на аки ни на кръв.
15
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да разбереш кой е направил дадено нещо, просто виж кой печели от цялата работа. Това са щатите. Още повече Байдън и онова нищожество Нюланд казват още преди влизането на Русия в Украйна, че ще спрат СП1 и 2, каквото и да става. :)
14
2
 
11
 
! Отговори
отCиднейАвстралия преди 1 година
Следва интернет бек боновете и целия трафик ще стане страшно бавен като дайлъпа от 90те. За крипто гуротата не ги знам как ще си крепят блокчейна сами с комшията
13
22
 
6
 
! Отговори
Ами,да.... преди 1 година
ЩОМ РУСНАЦИТЕ НЕ СПИРАТ ГАЗА ДА ТЕЧЕ----ЗНАЧИ СОБОТАЖА СИ Е ТЕХЕН....КВО ОБЩО ИМА САЩ С ТОВА... ХАХАХА