Капан: Русия набира войници край границите си

Отваря бюра за набиране на войници
29 сеп 2022 22:37, Александър Попов
84
Капан: Русия набира войници край границите си
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия отваря още бюра за набиране на войници до границите си в опит да задържи част от мъжете в боеспособна възраст, които се опитват да напуснат страната по суша, за да избегнат обявената миналата седмица частична мобилизация, предаде Асошиейтед прес.

Нови бюра бяха отворени в близост до някои контролно-пропускателни пунктове на границата с Казахстан в Саратовска и Астраханска област.

По-рано тази седмица импровизирани пунктове за набиране на военни се появиха и край с Грузия и Финландия.

Руските власти заявиха, че ще връчват повиквателни на всички мъже, които отговарят на изискванията за мобилизация, но се опитват да напуснат страната.

Над 194 000 граждани на Русия избягаха в съседните Грузия, Казахстан и Финландия, откакто миналата седмица президентът Владимир Путин обяви частична мобилизация на резервисти. Повечето от тях са пресекли границите с автомобили, велосипеди или пеша.

В Русия всички мъже на възраст под 65 години автоматично са смятани за част от армейския резерв./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: мобилизацияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
32
 
! Отговори
123 преди 1 година
Въпрос с повишена трудност към мижиците - Според уикипедия Русия има над 1 млн редовна армия, ако в Украйна са загинали 6 000 души, както казва Шойгу за какво им е да мобилизират още 300 000 души.
10
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандатора Виктор Соловей разби на пух и прах военно космическите сили, защото нямали спътници за пълно наблюдение на Украйна. Даже се присмива на Рогозин за хвалбите му за безаналоговия,, Роскосмос".Още пита защо трябват 300 хил., след като по документи имат 1,2млн.армия.а в Украйна са само 150хил.Говори още за огромната корупция в РА, неща казани от Навални преди години, но никой не го слушаше.
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масово се дават призовки на неподходящи мъже, само на пропагадаторката на Путин Симонян са пратили над 2 хил. видео обръщение да помогне за избягване на мобилизация. Другият пропагандатор Соловей иска разстрел или изпращена на фронта на,, военкомати"връчващи призовки на неподходящи мъже. Защото с такива призовки дискредитирали мобилизацията.
8
37
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Хаха, либералчетата програмистчета дето се мислеха за големи хитреци с големите заплати искаха да избягат по терлици. Ама сега ще са на първа линия на фронта. А пък истинските патриоти, които се обучаваха във военно изкуство и политика, докато програмистчетата им се подиграваха, ще са им ЗКПЧ-ета отзад да не си помислят пак да клинчат. Така се прави държава!
7
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 милиона руснаци избягаха от Русия от 24 Февруари. Населението на диктатора Путин се стопи до 140 милиона
6
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То като урните за ,,редовен" референдум...АКО ВИЕ НЕ ДОЙДЕТЕ ПРИ НАС , ТО НИЕ ЩЕ ДОЙДЕМЕ У ВАС"....хахаха...
5
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе нали даваха в руската пропаганда млади хора в камуфлажни дрехи пред урните за гласуване .Които през сълзи се радваха за възможността да защитят родината си.Как така се оказа че отишли на границата и бягат където им видят очите Нещо не се връзват нещата.
4
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Капан или не, май всички сме в него, а Украйна чезне от полит картата на света.
3
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всякъде цари патриотизъм.Според руските медии руснаците постъпват с ентусиазъм в защита родината си...Обаче ги намират на границата....смях
2
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
He зяnaй в чyжgo kaнчe, copocoиgинo!
1
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типично за болшевики.терор и насилие