Малинов за референдумите: Хората там са искали да са част от Русия

Според русофила, проблем на България бил геополитическия й избор
30 сеп 2022 09:45, Петя Славова
86

Руският президент Владимир Путин подписа указите за присъединяването на около 15% от територията на Украйна в рамките на няколко дни. Жителите на четирите окупирани региона, където се състояха референдумите, са гласували за отцепването си от Киев и присъединяването към руската федерация.

Страната ни вече не заяви, че не подкрепя анексията. Какво ще последва след това и можем ли да защитаваме националните си интереси, коментира  председателят на "Русофили за възраждане на отечеството" Николай Малинов в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Според него, има няколко подхода, които биха могли да бъдат използвани. "Последните 30 години нарушихме териториалната цялост и много референдуми се проведоха. Това са рускоговорящи региони, които 2014 година поискаха само две неща - да избират губернатора си и да говорят руски. Тези хора не се съгласиха да легнат под диктаторския режим на Украйна и тръгна този дълъг процес на противопоставяне. Тези хора винаги са искали да бъдат част от Русия", заяви той.

По думите му, ние като страна трябва да сме притеснени от задълбочаването на този конфликт и да направим всички възможно той да не се задълбочи, защото задълбочаването означава още по-бедна и нещастна България.

"Трябва да разберем, че рано или късно този конфликт ще приключи и мостовете трябва отново да бъдат възстановявани. Трябва максимално да използваме своето географско предимство и да бъдем трансмисия между Изтока и Запада. Ние не можем просто така да рушим хилядолетни връзки", изтъкна Малинов пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че основният проблем на България е геополитическият ѝ избор, а не са конкретните социално-икономически проблеми, които трябва да дискутираме.

"От правилния геополитически избор зависи накъде и как ще се насочат българските производства и откъде ще дойде евтината електроенергия и евтиният газ", заключи председателят на "Русофили за възраждане на отечеството".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
12
 
! Отговори
Върджил белия преди 1 година
А ти Малинов,искаш ли България да е част от Русия? Ако искаш да е част от Русия,само кажи.Кажи си думата черно на бяло.Директно!
31
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста време не съм виждал толкова *** човек да се изказва в ефир. Конкуренция на Боко...
30
7
 
13
 
! Отговори
Внимание преди 1 година
ОЧАКВА СЕ ПОДОБЕН РЕФЕРЕНДУМ И У НАС ПРИ ПОБЕДА НА " ВЪЗРАЖДАНЕ"!!! МИСЛЕТЕ!
29
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мобилизацията е за да покрие перимеъра по нвоите териотрии, укрепване на границите, не като нас д ани сгушат чрез икономически прими във вътрешността на страната, а границте ни открити, на практика териториално Българисе се е свила сминимум 1/3 , хората ,населението и неговата хомогенност определят и държавните граници като такива. РФ идва за главите на западния капитал, не им блазе
28
3
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Малинов, Копейкин и Болен да слагат каските и памперсите и на фронта. Няма такива наглеци.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пък аз съм комунист от България и нещата не отиват на добре.Путин иска ние да воюваме.Пък аз съм си свикнал да коладя съседите си.Да шпионирам колегите си.Ама да се бия като животно ...ние тука в България сме кротки комунисти.Зная си гарсониерата .Работното място като зам.кмет.Уважаест ни както Бойко Борисоф , така и Другарката Нинова.Винаги сме били добре приети в България което и правителство да дойде..!
26
5
 
22
 
! Отговори
Миии преди 1 година
Който вземе руския паспорт го чака мобилизация. Който не вдеме - разстрел. Вие кое изчирате, Малинов? И като имате руско поданство - защо не се биете в Украйна?!? Май нещо не сте съвсем о.к.? Двуличие! Страх?!
25
4
 
18
 
! Отговори
абе преди 1 година
тоя що не оди да живее у ссср ?
24
1
 
16
 
! Отговори
До Тоти преди 1 година
До toti - във всички държави има термин за подобно "искане" - нарича се сепаратизъм и е противозаконно и подсъдно. Включително и във твоята мила русия. не очаквам нито да разбереш, нито дори да се опиташ да разсъдиш малко защото най-вероятни си просто руски бот който си пуска коментариите някъде от подмосковието, а може и от мазето на руското посолство. макар че за посолството ме съмнява - там доста намаляхте напоследък.
23
1
 
20
 
! Отговори
Глок преди 1 година
Спокойно Малинка,твоя ред също идва,обличаш ватенката и на фронта!!!Путин няма да допусне такива като теб да чакат на готово власт и пароци от РФ.
22
5
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Малинов, Копейкин, Болен, Волгин, Т.Ерменков и др. умопомрачени путинисти, трябва да им се отнеме веднага българското гражданство. Баси наглите типове!
21
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да искаш да се присъедини към Русия когато руснаците бягат от Русия????
20
6
 
17
 
! Отговори
Владко Пишкин преди 1 година
Да ви съобщя за още едно велико събитие. Вчера и аз проведох референдум. Имам една къща в Санкт Петербург и вчера се организирахме и гласувахме за отделяне на къщата и прилежащите и територии от руската федерация и образуване на самостоятелна държава Пишкиндия. Тя включва къщата като столица и околната земя в радиус от 3000 километра за суверенна територия. Така че всички руснаци имат 48 часа срок да напуснат Пишкиндия или стават мои поданици и ми дължат данъци. слава на Пишкиндия.
19
6
 
24
 
! Отговори
Мхмм преди 1 година
Когато урната дойде услужливо до вас, носена от камофлажен чеченец с брада до пъпа и калашник на рамо, е много вероятно да гласуваш както той би желал!
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не разбирам защо движението на Николай Малинов не се казва,,Българофили за възраждане на отечеството".
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казват , нощно време Путин слизал по вътрешни пътища до мавзолея на Ленин.Питал го....колко време ще бъда на власт..И чул отговора...,,колкото аз в тоя дом"?!...Прибирал се със смесени чувства..и така всяка вечер...
16
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дървен философ, който обаче си седи на червения зад.ник тук,вместо да се мобилизира е Донбас,като му е толкова мил.Медалът от Путин го задължава..
15
4
 
14
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ама що тия народи са толкова ПРОСТИ БЕ !!! Трябваше да се избият едни други за да се стигне до това,което още в началото се знаеше и МОЖЕШЕ ДА СЕ РЕШИ БЕЗ БОЙ !!! Щом хората искат в Русия да вървят,нали е ДЕМОКРАЦИЯ !!! Но НЕ...да се избиеме за КЕФА на някой *** ПОЛИТИЦИ !!!
14
3
 
8
 
! Отговори
АК преди 1 година
Дедите им искаха да са част от нациска германия без никаква съпротива до Москва.
13
10
 
16
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
Ти си пуснал в действие другата опорка--да приравняваш путинландия със САЩ...да приравняваш - държава в която дори тоалетните чинии са лукс с държава , в която се намират 90% от водещите научни центрове в света--с други думи да ти поясня...наричат се университети.