Путин подписа признаването независимостта на Херсонска и Запорожка област

След това Кремъл ще обяви, че те влизат в Руската федерация
Обновена: 30 сеп 2022 06:05 | 30 сеп 2022 05:58, Елка Василева
273
Путин подписа признаването независимостта на Херсонска и Запорожка област
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта на Херсонска и Запорожка област, предаде Ройтерс.

Указите влизат в сила веднага и в тях се отбелязва, че президентът е взел решението в съответствие с принципите и нормите на международното право и като е отчел волеизявлението на хората на допитванията.

В двете украински области бяха организираха референдуми за присъединяване към Русия, като властите, поставени от Москва в двете области, заявиха, че мнозинството от населението на всяка една от тях е подкрепило влизането в състава на Руската федерация.

Още по темата
За да бъдат присъединени Херсонска и Запорожка област към Русия, по логиката на Кремъл, е необходимо първо те да бъдат признати за независими субекти на международното право.

Доказателство за това, че Кремъл разсъждава по този начин, е и формулировката на въпросите, която беше използвана по време на референдумите в двете области: "Одобрявате ли областта да излезе от състава на Украйна, да се превърне в независима държава и да влезе в състава на Руската федерация?".

Именно затова са необходими и указите, които е подписал руският лидер. С тяхното подписване Русия признава Херсонска и Запорожка област за независими държави.

Тази формалност е необходима, за да бъде подготвена почвата за днешната церемония в Кремъл, в рамките на която се очаква Русия да обяви, че присъединява четири украински области към своята територия.

На церемонията Москва ще сключи договори за присъединяване с Херсонска и Запорожка област, които с подписването на президентските укази Русия признава за независими държави. Останалите две области, с които утре се очаква да бъдат сключени договори за присъединяване към Русия, Донецка и Луганска област, вече бяха признати от Москва за независими държави още преди нахлуването на руските сили в Украйна.   
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
2
 
3
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Така трябва да бъде!
203
2
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Честито на руското населени е на Донбас, Херсон и Запорожие.
202
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито българи! България навеки! Русия навеки!
201
1
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ-АМИ СЕГА! преди 1 година
БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ РЕФЕРЕНДУМИ ЗА ПРИЗНАВАНЕ И ОТДЕЛЯНЕ ОТ НЕЯ. УКРАЙНА ВСЕ ПАК Е ДАЛЕКО.
200
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как е около Лиман? Жалка работа е вътре...
199
1
 
4
 
! Отговори
До До Пепе преди 1 година
Ти сериозно ли? Какво е общото между кланетата и гражданска война в СФРЮ от една страна и войната в Украйна. Пак ЕС и НАТО търпя сърбите около 4г преди да ги погне. Още чистят мините по хърватско от 90те години. Само да се разпишеш ли?
198
7
 
7
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
А МАРС,ВЕНЕРА,ПЛУТОН.НЕПТУН ,СЕВЕРНА КОРЕЯ влизат ли в Руската Федерация нали и там референдумите са минали без проблеми
197
15
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Документ без стойност.Може да си го закачи в тоалетната и да спести от тоалетна хартия.
196
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наблюдаваме странна, но изключително последователна тенденция ... 100% от българските путлеро-фашисти са по някакъв начин - изпаднали неудачници-аутсайдери обвиняващи всичко и всички за нерадостната си съдба ... към момента въпросните съставляват около 20% от избирателната маса, и десните партии е добре да се замислят какво следва, ако продължават по същия начин.
195
3
 
6
 
! Отговори
До Пепе преди 1 година
Ти сериозно ли?Това, което се случи в Югославия, а след това и Косово в кой век беше?
194
0
 
3
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До 209 До 197. Личи си, че си ИТ. Да беше поучил малко, поне един шифьор да станеш.
193
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пепе. Путин присъедини украинските земи, купени от американци.
192
14
 
13
 
! Отговори
яао преди 1 година
Разплаках се от разочерование, не видях нито един русофил да стяга мешката и да си взима дамските тампони тръгвайки на бой. Вие сте срам срам срам за комунизма и пролетариата!!!
191
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя да отива да го освидетелстват психиатрите! Какво се е заподписвал?! На луд човек подписа не важи.
190
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 206 - аз съм проамерикански настроен и се опитвам да разсъждавам от тяхна гледна точка! Нали сега е модерно да сме анти-Русия! Пък и аналогията е същата. Бг народа иска освобождение, турците не дават. Идват руснаците и ни освобождават. Руснаците в тези региони не искат в украйна. Зеленски ги трепе и не ги пуска- идват руснаците и ги освобождават! Капиш???
189
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КОЛКО - Не разбрах само американската империя вечна ли е? Щото македонската е вечна... Така каза един на име Македоналд Тръмп!
188
6
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 година
До ..за путин незнам,но твоето зеле,не излиза от бункера,вече 6 месеца с тази кирлива тениска се прави на голямата работа
187
9
 
10
 
! Отговори
Пепе преди 1 година
Тея наистина живеят в 19 век. Присъединяване на земи?!?! wtf Светът от 70 години е отворен и върви напред. Някакво джудже, с още по-малък атрибут се прави на император! Ще остане в световната история, като най-големия тпанар и неудaчниk, след Хитлep.
186
6
 
9
 
! Отговори
сина преди 1 година
А задокеанския демент призна Косово, а за украйнините на Русия няма да признае. В БГ Путин е агресор щото напада украйнините си, а оня дето днес е в София не е агресор, нищо че нападна Армения - двоен аршин, а ние се прайм че не виждаме - ей това е демокрация...по хамерикански
185
8
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Путин подписа указите,а Украинската армия вкара руската групировка около Лиман в "котел".Ще хвърчи руска перушина.