Украйна официално ще поиска ускорено членство в НАТО

Киев е готов да преговаря за споразумение с Москва, но не с Путин
Обновена: 30 сеп 2022 19:35 | 30 сеп 2022 19:16, Камелия Цветанова
321
Украйна официално ще поиска ускорено членство в НАТО
Снимка: БГНЕС

Украйна официално ще поиска "ускорено членство в НАТО", заяви днес украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Франс прес.

Украинският лидер обяви това броени минути, след като Русия официално оформи анексирането на четири украински региона, предаде БТА.

"Правим решителна стъпка, като подписваме молбата на Украйна за ускорено членство в НАТО", каза той във видеообръщение.

Още по темата

Украинският лидер заяви, че Киев е готов да преговаря за споразумение с Москва, но не с Владимир Путин, а с друг руски президент, предадоха световните агенции.

"Готови за диалог с Русия, но с различен президент на Русия", обяви Зеленски във видеообръщение, публикувано в неговия канал в Телеграм.

Опитът на Русия да анексира Донбас, Запорожието и Херсон не променя нищо за Украйна - ще продължим да освобождаваме нашата земя и нашия народ, докато си върнем всички територии, заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба.

С анексирането на контролираните от нея украински области, Русия предявява претенции към територии с площ, близка до тази на България - около 109 хиляди квадратни километра, съобщи Ройтерс.

По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков даде да се разбере, че руската армия ще воюва и за цялата Донецка област, от която сега Москва контролира само 60 процента.

Запитан за Запорожка и Херсонска област, които също не са изцяло под руски контрол, Песков отговори, че в Кремъл тепърва ще изясняват териториалните си претенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още по темата: УкрайнаНАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Слизам долу на Бийч Бара на Гурко да фиркаме Перно с компанията.В България комунистите са малко,в НАТО сме така,че ми дреме на дедовия:):):)На тези хора в анексираните от джуджето територии им се *** мамата:):):)Горките:):):)
61
11
 
7
 
! Отговори
Червен кръст преди 1 година
Путин няма да доживее да види Украйна в НАТО. Обикновено процедурата отнема 5-6 години. Така че тези след Путин ще са по-сговорчиви за преговори, защото тогава Русия ще е заприличала на Северна Корея и Червения кръст ще трябва да им пращаме хуманитарни помощи на руснаците да не умрат от глад.
60
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С влизането на Украйна в НАТО войната приключва
59
1
 
13
 
! Отговори
Дончо преди 1 година
Направо се чудя как може този човек да говори глупост след глупост.
58
4
 
12
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
Все повече заприличва на онези с дръгливите коне край контейнерите за отпадъци. То и езикът му такъв един неприятен, xъxрещ, и маниерите му просяшки... Употребен и съвсем скоро захвърлен на бунището на историята.
57
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идвайте си в нато и да ги подпукаме рашките.
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Украйна е член на НАТО, тогава Русия изобщо няма да се замисли да атакува всяка страна член на този съюз. И ще има основание. НАТО атакува Руската Федерация в раьона Домбас и Запорожие. В отговор Русия ще нападне прибалтийските републики Литва, Латвия и Естония. Точно те са следващата цел на Москва. И Путин води перфектната партия световен шах.
55
11
 
5
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Задачата на ВСУ сега е да избиват възможно най-голямо количество русо-фашистки окупанти. Освобождаването на територии е важно но не трябва да ги оставят да се изтеглят обратно в Русия защото пак ще се върнат. Генерал Залужний е издал съвсем проста заповед - Избивай! Партньорите от НАТО само трябва да се погрижат за снабдяването и ВСУ ще си свършат работата качествено и в срок.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми Путин блъфира с атомното оръжие , зеленски блъфира с НАТО .
53
7
 
2
 
! Отговори
Едно въпросче преди 1 година
А в България няма ли да има "референдум" за присъединяване към Русия? Русофилите биха били особено доволни, защото ще се озоват в родината си.
52
8
 
16
 
! Отговори
Незабавно преди 1 година
Изгонване на украинските бандеровски курортисти от България!
51
4
 
20
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Този клоун ще закопае и остатъците от държавата си.
50
5
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
И само с Киевска 0крайна ли в НАТО?!ЛНР, ДНР, Херсон и Запорожие вече са в РФ!!!Ама ти да видиш ... освен ЛНР, ДНР, Херсон и Запорожие за Референдуми се заканват и ще следват и в полска окрайна и в унгарска окрайна и в румънска окрайна и на зеления май ще остава сал киевска окрайна... и туй ли ще да е НАТО!!! Честито на печелившите!!!
49
10
 
9
 
! Отговори
Слава Украине преди 1 година
С НАТО напред към нов световен ред (без Русия, разбира се).
48
11
 
5
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Руската подводница Орбан ще удари вето, но и той не е вечен. Тик, так, тик, так... :)
47
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли какво ще стане в България ако се обяви мобилизация с цел да пращате наши деца за курбан на този наркоман?
46
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрия поставя под опастност световната сигурност, международната общност трябва да осъди Зеленски.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aйge na oбpъcнaxa нa Гeprи мишницитe...
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приемането на Украйна в НАТО ще е огромна грешка!! Русия хитро води конфликта към прерастването му от локален в световен. Ако Украйна е член на НАТО и се опита да си върне анексираните територии. То Москва веднага ще го представи като агресия на НАТО към Руската Федерация. И тогава спокойно ще може да използва и ядрено оръжие за да се защити.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еднорозите повръщат от нерви вече:)