Путин анексира четири региона в Украйна: Русия ще ги защитава с всички средства

Той призова майките и децата да разберат за какво се борят бащите им
Обновена: 30 сеп 2022 15:53 | 30 сеп 2022 15:44, Нели Христова
671
Путин анексира четири региона в Украйна: Русия ще ги защитава с всички средства
Снимка: БГНЕС

Сцени, банери и екрани бяха поставени до Червения площад преди големия концерт, планиран за петък вечерта, който ще приветства новите анексирани от Украйна територии в границите на Русия. Има обаче съобщения, че на хората се плаща, за да присъстват на тържеството в центъра на Москва

Преди това президентът на Русия изнесе реч по време на церемонията, на която ще подпише анексията на четири украински области – Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск. Той обаче закъсня с повече от 20 минути.

Руският президент започна речта си, като спомена така наречените "референдуми", проведени през последната седмица, за да може Москва да претендира за мандат за териториалните претенции на Путин.

Той твърди, че "резултатите са налице и резултатите са известни".

"Хората са направили своя избор и той е окончателен", заяви Путин. "Сигурен съм, че Федералното събрание ще подкрепи четирите нови субекта на Руската федерация, защото това е волята на милиони хора", каза Путин под бурни аплодисменти.

По-нататък каза, че резултатите са "естествено право" на гласувалите, което е записано в принципите на Обединените нации. "Това е право, базирано на историческото обединение, което е защитавано от поколения руснаци, които са се борили за тези земи", заяви президентът на Русия.

По думите му "хората на Донбас са били "жертви на нечовешки терористични атаки, извършени от режима в Киев".

Владимир Путин поиска минута мълчание в памет на загиналите войници. Той каза, че смели войници са загинали по време на специалната операция. "Те са героите на Русия. Те загинаха, борейки се за земите", каза той.

Президентът заяви, че иска всички в Киев и на Запад да чуят, че тези в региона на Донбас "ще станат руски граждани завинаги". Властите в Киев трябва "да приемат това волеизявление с голямо уважение".

"Това е единственият път към мир", заяви Путин и отново потвърди, че "Русия ще защити земята си с всички средства, с които разполага, за да осигури безопасен живот на нашите хора".

Киев трябва "да се върне на масата за преговори", заяви руският лидер. "Ние сме отворени към това и сме го заявявали многократно. Но украинските власти трябва да уважават изразяването на волята на народа."

Русия ще възстанови руините в градовете и селата и ще развие инфраструктурата, здравеопазването и образованието, обеща президентът. Той казва, че ще се работи за сигурността, така че всички граждани да се чувстват подкрепени от "всяка част от нашата велика родина".

"Унищожаването" на Съветския съюз "унищожи връзките между различните части" на страната, продължава Путин. "Въпреки всички трудности, те са пренесли тази любов към Русия и това чувство не може да бъде унищожено от никого."

Путин казва, че "не се стреми" да се върне към миналото и да възстанови Съветския съюз, но твърди, че „няма нищо по-силно от волята на тези хора да се върнат към своите исторически корени“.

Путин говори за възстановяване на инфраструктурата, но пропусна да посочи, че Русия е тази, която я е опустошила на първо място. А бюджетът, който Русия е предложила досега на хората в четирите региона, е сравнително малък.

"Скъпи приятели, колеги, днес искам да се обърна към войниците, които участват в специална военна операция", каза той и призова техните жени и деца, че трябва да разберат "за какво се борим".

Повтаряйки твърденията, че Украйна принадлежи на Русия, той заяви, че Западът просто търси начини да пречупи Русия, като подкрепя Украйна в нейната борба за независимост и се опитва да я раздели на малки парчета.

"Западът търси нови възможности да ни удари и те винаги са мечтали да разделят държавата ни на по-малки държави, които ще се бият една срещу друга", заяви Путин и обвини Запада, че е "алчен" и че иска Русия да бъде в негова "колония":

Той отправи и други обвинения към Запада - че "тяхната цивилизация и тяхната неолиберална култура е златният стандарт за всички останали", докато "едностранно решава кой има право на самоопределение и кой не".

"Западните страни бяха много ядосани на избора на хората в Крим", твърди той. "Ето защо те вярват, че хората нямат право на самоопределение. Западните елити винаги са били такива. Те са били колонизатори и си остават колонизатори, те дискриминират и правят разлика между първата класа нации и втората класа нации. Затова има "русофобия", която се разпространява из целия запад", казва той.

"Те не искат да ни видят свободно общество. Искат да ни видят като тълпа роби", заяви той, а под бурните аплодисменти допълни: "Русия не им трябва. Русия ни трябва!"

През целия ден руските телевизии показваха празненства из руските градове. Но по улиците на Москва настроението не беше толкова весело. Много хора, с които разговаря екип на BBC, изглеждат притеснени и уплашени.

Мъж на име Андрей изглежда шокиран. "Защо някой завзема територия в 21 век?"

Екипът на BBC пита Андрей какво мисли за твърдението на Кремъл – че огромното мнозинство руснаци подкрепят така наречената "специална операция".

"По-старото поколение го подкрепя", отговаря той. "Те смятат, че просто трябва да бомбардираме всички. Почти цялото по-младо поколение е против това."

Пенсионерката Надежда казва, че подкрепя заграбването на земя от Владимир Путин: "Положително настроена съм към това. Първо, това е наша земя, руска земя. В Украйна нацистите взеха властта. Трябва да ги изкореним."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


671
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
482
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Путин .Смърт на укрофашистите.Долу НАТО ,долу ЕС.
481
3
 
1
 
! Отговори
Да се знае ! преди 1 година
Фашизмът започва от Русия. Първият фашистки преврат в света е т.нар. "Октомврийска революция" през 1917 г. Фашисткият преврат е подготвен и проведен от евреите, които създават т.нар. "болшевики". Водачът на болшевиките Ленин също е евреин. Комунизмът е измислен от еврейско-масонските ложи с цел да мъти мозъците на хората. За съжаление евреите са като вирус - влязат ли в един организъм (в държавата) го овладяват напълно ! Путин (Щаломов), Медведев (Мендел), Песков и Кирил Гундяев са евреи !
480
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Танковото настъпление на укрите в херсонска област е отблъснато
479
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗА ЕВРОГЕЙТЕ Е АНЕКСИРОАНЕ ЗА НАРОДА Е ДОБРЕ ДОШЛА СВОБОДАТА И ЗАВРЪЩАНЕ В РОДИНАТА СИ МАТУШКА РОССИЯ ЩЕ ГИ ЗАЩИТАВА КУЧЕТО ЛАЕ КЕРВАНА СИ ВЪРВИ
478
8
 
4
 
! Отговори
УкраинецъТ преди 1 година
ЛИМАН ПАДНА! Доста ЛЕСНО беше! Поздрави!
477
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ще ги защитава с всички средства", еми те не им остават много средства тоест няма да ги защитава кой знае колко.
476
12
 
8
 
! Отговори
ГГ преди 1 година
Мечтая,за деня в, който Копейкин ще ни извади от ЕС и НАТО. Е няма да мога да пътувам по света, да ходя на море в Гърция, нооо ще ида на екскурзия в Масква, ще ходя на плаж в Сочи и в Крим, ще посетя Северна Корея и Сибир, ще си купя отново Лада, ще имам много рубли, ще си купувам водка, ще живея в комуналка с още две семейства в апартамента и ще мога да ходя на война.
475
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Призовал бил майките и децата да го разберат. Ми те го разбраха - и хукнаха да бягат от режима му имперски.
474
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем, знаем! Всичките средства джуджето ги взе от сметките на "самоубилите се" олигарси и семействата им
473
8
 
3
 
! Отговори
. преди 1 година
Копейкин като направи "референдум" и у нас като Путин, тогава Русия ще стане 160 млн.И тогава всички ще станем "доброволци" във "великата" червена армия и, Копейкин ще ни изпрати в Украйна да убиваме жени и деца.Ураааа.
472
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
598- Като 30 милиона не живее в Русия
471
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Населението на Херсонска област, Запорожска област, Донецка област и Луганска област наброява 8 милиона души. След референдумите населението на Русия е 153 млн.
470
9
 
6
 
! Отговори
de преди 1 година
Русия ще ги защитава ????А тези 300 000 мъже, които за една седмица избягаха от Расия от защита ли бягат ???А тези, които гласуват за Костя Копейкин и те ли искат Расия така да ни защитава?Копейкин като стане премиер ще обяви ли мобилизация и за нас? Къде ще ни изпрати като излезем от НАТО и ЕС? В Украйна? Или ще отидем да "освобождаваме" Македония? Копейкин сигурно ще слезе от своето АУДИ Q 7 и ще си купи бяла Лада Гранта?Расия, Севрна Корея, Еритрея, България - това ли е новият ни съюз?
469
3
 
5
 
! Отговори
Люк Скаймокър преди 1 година
Ха ха ха, и аз си купих 100 декара на една планета дето обикаля около една звезда в млечния път ама ше си я гледам само през телескопа както и жужи ше гледа новите присъединени територии.
468
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре. Дано това му е достатъчно и да прекрати операцията.
467
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименДа те питат тебе по същия начин искаш ли да живеещ в Анадола, да видим как ще отговориш.
466
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УКРАИНСКИЯ НАРОД ТРЯБВАШЕ ДА ИЗБИРА МЕЖДУ ЕС И РУСКОТО БЛАТО! УКРАЙНА ИЗБРА ЕВРОПА! НО БЛАТОТО СЕ ОКАЗА МНОГО ОТМЪСТИТЕЛНО.
465
7
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
РУСИЯ ОТДАВНА Я НЯМА! ИМА САМО ЕДИН НАГЪЛ ЧЕРВЕН РЕЖИМ КОЙТО СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ БЪДЕ ИЗБИТ ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН!
464
5
 
10
 
! Отговори
Анатема преди 1 година
От Путин по-голям турчин няма!Осми месец пали и граби православни земи!Да гори в Гейената ВоВеки !Анатема!
463
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питаха хората, къде искате да живеете в Украйна или в Русия, хората отговориха в Русия, за какво анексиране на Путин бълнувате