Руските войски са обкръжени в ключовия украински град Лиман

Градът е в района на Донецк, който Русия анексира в петък
1 окт 2022 16:12, Анисия Иванова
484
Руските войски са обкръжени в ключовия украински град Лиман
Снимка: БГНЕС

Украинската армия съобщи, че нейните сили са обкръжили няколко хиляди руски войници близо до ключовия източен град Лиман, който е под контрола на Москва от пролетта.

„Руската групировка близо до Лиман е обкръжена“, каза Сергей Череватий, говорител на източните сили на Украйна, според агенция Интерфакс-Украйна. Той каза, че преди това е имало "около 5000-5500" руски войници в района, но военните действия може да са "намалили" броя им. Според Череватий пет села близо до Лиман в източната Донецка област са били освободени.

Също в събота губернаторът на съседната Луганска област Сергий Гайдай каза в социалните медии, че близо 5000 руски войници са се озовали в „Лиманския котел“. Той каза, че обкръжените войски имат три възможности: „да се опитат да пробият, всички да умрат заедно или да се предадат“. Лиман се намира в района на Донецк, който Русия анексира в петък заедно с три други контролирани от Москва територии в Украйна - Луганск, Запорожие и Херсон

Подкрепяният от Кремъл донецки лидер Денис Пушили призна в петък, че руските войски и техните съюзници държат Лиман с „последните си сили“. /БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гледам и в Крим нещо рашките пак са пушили на неподходящо място :)
234
0
 
6
 
! Отговори
До: номер 314 преди 1 година
"до 311 Че това село Лиман да не е анексирано от руснаците ве, краварчец?" Град е, не е село. И да, беше анексиран... допреди малко поне.
233
2
 
10
 
! Отговори
До 314 преди 1 година
Значи аз знам, че ти си п.ткинофил! щото нито знаеш нито можеш! но мога да ти кажа, че урайна има една част от херсконска област! и дори трепе рашисти на фронта там! украйна има една част и от запорожието и там трепе рашисти! и ко праш главната ви п.тка! не ми пиши знам, че и това не знаеш! :))))
232
3
 
9
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До анализатор, не са важни тези 5 000 , важното е друго - това е ж.п.възел от които идва снабдяването на руснаците. Руснаците се снабдяват от РФ по ж.п., хващаш ж.п.-то и руските войници ще си ядат партенките.
231
1
 
10
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Боби види се "разбираш" нещата! Та я пак ми кажи как то русия в моента не във война! И като не е във война ми кажи как и защо прави военна мобилизация! Некак си това искам да пишеш! да видим какви нови лъжи ше измислиш! :) Другото те чета и виждам, че го "разбираш" и не ми е толкоз интересно! Та за липсата на война искам да ме лъжеш! :)
230
2
 
12
 
! Отговори
? преди 1 година
Нали казаха какво следва, ако се наруши цялостта на Русия? Е, защо няма реакция?
229
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Което значи, че какво е докладвал в речта си Путин на Червения площад и в Кремъл, няма никакво значение. Нонсенс. Украйна си връща "заграбеното ". Само не знам как местните там издържат този ад...Гардиън са разкрили, че руските войски тровят "новите си граждани" с използваните от тях канцерогенни газове. Добре дошли в Русия!
228
3
 
12
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Ааааах, колко добрички били тези руснаци! Ааааах, колко добри руснаци! В поредния "жест на добра воля", те решили милите, в последния момент да се оттеглят от Лиман (Преди да ги избият като пилци до крак!!!)Така поне са обявили официално своите намерения...
227
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Паническото настъпление на украинците беше спряно от героичното отстъпление на путинската армия...
226
4
 
10
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Боби като те знам какви предвиждания направи преди време и как те се "сбъднаха" и като ти знам и връзките с военото командване на русия та мога да ти кажа проверил съм много повече от тебе кое как е! в монетна няма руско настъплеие! Никъде по фронта! има руско отстъпление! :) И поради таз причина п.ткин обяви и военна мобилизация! въпреки, че ти и там излъга, че то война нямало! така, че ако само за малко спреш да лъжеш и почнеш да четеш ще видиш, че дори и ти няма да си повярваш на написаното
225
4
 
14
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
И какво ще направи джуджето в Кремъл, след като украинците отказват да се събразят с искането му да престанат да малтретират нещастната му армия? Как ще отговори на това нахалство, особено като се има предвид, че от вчера според него Лиман вече е територия на РФ? Ако някой от скопените руски *** знае, моля да ми отговори!
224
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби, понеже са се изнесли за това целия път е осеян с разбита техника, отделно сумати рашисти пленени в цивилни дрехи, зарязали техниката си и униформите и решили да се правят на граждани, я кажи колко са се изтеглили? има няма 2-300 човека, това е
223
8
 
2
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Пак ли? Това ви е втора статия днес. И към 4-5 изказване на украинската страна последните няколко дни. Колко пъти ще ги обкръжават. Те да не са църква на Великден, че са ги наобиколили.
222
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Боби, какво стана с "чувалите" на русНАЦИте, за които говореше между април и юни, и как щели да разгромят украинската армия? :))) Какво се обърка така жестоко в прогнозите ти? :))) Все пак всички знаем какъв велик военен стратег си, как можеа така грубо да сгрешиш? :))
221
6
 
14
 
! Отговори
До 285 преди 1 година
Путин е по-голям предател от Горбачов! Тогава СССР беше фалирал, а Путин съсипа бързо развиваща се страна!
220
2
 
13
 
! Отговори
... преди 1 година
Боби бобии боби! Ич та няма! *** да ти кажа и ние следим нещата! руското настъпление навсякъде е спрано! дори в едни теритотии е обърнато и в отстъпление! *** кода ти кажа! п.ткинофил като тебе само това му остава да ръси лъжи! П.ткин мноого се оака с тази война! или не знам вие не и казвате война, но и там пак лъжете! та добре е да се супокоявате с лъжи! Но това определено няма да ви помогне! Нито на вас п.ткинофилите нито на главната п.тка! Та така!
219
1
 
7
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен 278 "Лиман е ключов за снабдяването ж.п. възел" Знаеш ли какво означава това? За да пиеш вода има разпределителна станция, е, сега този кран е затворен.
218
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 285 "Доживя да видиш СССР разпаднат благодарение на Горбачов предателя." Млад си и зелен, затова не знаеш, че правиш същото, както и предшествениците ти ***: когато дойде нов диктатор в Просия обвиняват предния за всичките им провали. Така ще стане и с Джуджа :))) Гледай бързо да се преориентираш да го плюеш като стане, защото другарите от Лубянка имат неприятния навик да преследват политически неориентираните. Ще викаш" Просия се разпадна заради предателя Путин" :)))
217
1
 
12
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Честито на печелившите! Може да е странно, но за обкръжените и потенциално пленени рашисти това е подарък от Бога! За тях войната свършва. Да му мислят нещастните мобики и чмобики!
216
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пеесе песос, какви нови попълнения бре, я изгледай в тубата клиповете с т.н. "нови попълнения" пиянки си правят побойща помежду си, няколко автобусия с могилизирани вече катастрофираха