Спряло е изтичането на газ от Северен поток-2

Налягането на водата е затворило газопровода
1 окт 2022 20:57, Анисия Иванова
34
Спряло е изтичането на газ от Северен поток-2
Снимка: БГНЕС

Изтичането на газ от газопровода Северен поток-2 в Балтийско море е прекратено, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

Датски представители съобщиха, че са били информирани за това от оператора на газопровода. Според изявлението, налягането в газопровода се е стабилизирало, което означава, че вече не изтича газ.

Още по темата

"Налягането на водата повече или по-малко е затворило газопровода, така че газът в него не може да изтече", според Улрих Лисек, говорител на Северен поток-2. "Изводът е, че в газопровода още има газ", добави той.

По-рано германската вътрешна министърка Нанси Фезер заяви, че Германия, Дания и Швеция ще разследват съвместно изтичането на газ. Тя уточни, че е разговаряла с колегите си от Дания и Швеция и че разследването ще бъде водено от съвместен екип, съобразно правилата на ЕС.

"Всички признаци сочат саботаж срещу газопроводите Северен поток 1 и 2", добави тя.

Фезер уточни, че силите за сигурност следят с повишена бдителност германската енергийна инфраструктура, но засега няма конкретна информация за заплахи срещу германски обекти. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
12
 
41
 
! Отговори
бай работник преди 1 година
Спряло е щот няма газ вече. Европа загуби цялата си икономика за да слгува на Сащ. Да се готви на отопление със стари гуми и найлони!
4
39
 
12
 
! Отговори
УРА преди 1 година
СБОГОМ РОССИА! Ще гледаме как потъваш като Титаник. Бълбук Бълбук и към дъното. Досега Европа те влачеше на буксир и тези тръби бяха въжетата.
3
4
 
12
 
! Отговори
Нет Рубля, Нет Газь преди 1 година
Поне да бяхте запознали Барба Ганиос, че това е Крят и на СП1 и на СП2, защото изместили солената вода Газа в тръбите, което съобщавате че вече се е случило, то Солената водя разяжда специалното покритие огвътре на тръбите за часове и тия тръби вече повече са НеГодни да предасят Натурален Газ, т.е. Край! А не е както Барба Ганиос си мисли, че подмениш няколко метра тръба, където са Дупките и готово - СП1 и СП2 са вече 50 Милиарда в Неизползваеми за Нищо Подводни Тръби - НеИзползваеми за Газ!
2
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
саботажа на газопровода е руско дело, те не искат да доставят газ на Европа. Мисля че даже добре че не искат доставят.
1
43
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 1 година
Рашистите станаха за смях пред целия свят. Една малка Украйна ги смачка като ***, а в безсилието си започнаха да си гърмят газопроводите, за да не може да бъдат съдени за неустойки! Ах, колко жалко е да си рашист!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe