Марина Овсянникова избяга от домашния арест, Русия я издирва

Тя стана известна с протеста си срещу войната в Украйна
4 окт 2022 08:20, Нели Христова
55
Марина Овсянникова избяга от домашния арест, Русия я издирва
Снимка: БГНЕС

Руската телевизионна журналистка Марина Овсянникова, която стана известна със своя протест в ефир срещу войната в Украйна, бе включена от руските власти в списък с лица за издирване, тъй като се предполага, че е избягала от наложения ѝ домашен арест, предаде Ройтерс.

44-годишната Овсянникова бе поставена под домашен арест за два месеца през август и може да бъде осъдена на до 10 години затвор, ако бъде призната за виновна в разпространяване на фалшиви новини за руските въоръжени сили. Случаят е свързан с протест през юли, когато тя застана на брега на реката срещу Кремъл и издигна плакат, на който бе написано, че президентът Владимир Путин е убиец и че неговите войници са фашисти.

В събота руската медия Ар Ти съобщи, че Овсянникова е в неизвестност.

"Миналата вечер моята бивша съпруга е напуснала мястото, на което съдът беше постановил тя да бъде задържана под домашен арест и, заедно с моята 11-годишна дъщеря, е избягала в неизвестна посока", заяви бившият съпруг на Овсянникова.

Нейна снимка и името ѝ се появиха днес в онлайн списък на укрили се от правосъдието лица, публикуван от руското вътрешно министерство. На 4 март, осем дни след като руските сили нахлуха в Украйна, Русия прие закон срещу разпространяване на информация, уронваща престижа на въоръжените сили.

Овсянникова, която е родена в Украйна, придоби международна известност през март, когато излезе пред камерите в телевизионно студио по време на вечерните новини на руския Първи канал с плакат, на който пишеше "Спрете войната" и "Те ви лъжат", припомня Ройтерс. Тя вече бе глобена за два други протеста срещу войната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
18
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Тази става за наследник на Путин. Миролюбива е и доста смела.
25
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко тъ .па трябва да си, за да хулиганстваш така. Значима за ден, а после, сигурни доходи няма. Бъдеще на детето, няма. Семейство, няма.
24
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кифла, решила да блести като хулиганства, защото за друго няма мозък. Отишла е при поръчителите в Украйна. Няма да иде пак в Германия, там трябва да работи.
23
8
 
31
 
! Отговори
До 21 преди 1 година
Руските тррроллове съдят за другите по себе си. Не разбират, че другите имат различни цели в живота!
22
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите са майстори в ползването на жени. Вовк, овсянникова. И техните щерки. Ако тук някой избяга от домашен арест, следва общодържавно издирване и задържане под стража.
21
11
 
37
 
! Отговори
Кремлинский Чикатило преди 1 година
Престъпника се намира в Кремъл него трябва да издирват а не злощастните поробени руски журналисти.
20
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОВА Е ПРОИЗВОЛЪТ НА САТРАПА СРЕЩУ ДОСТОЙНОТО ГРАЖДАНСКО ПОВЕДЕНИЕ НА МАРИНА ОВСЯННИКОВА!!! НЕЩО КОЕТО Е ХАРАКТЕРНО ЗА РУСКАТА САТРАПИЯ!...
19
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 44 мамаша има една цел. Да омъжи по сметка щерката и си осигури бъдеще. Дотогава, като всяка укра, ще е на витрина в Амстердам.
18
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРосто да попитам - а някой журналист в САЩ да направи нещо като нея? Ааааааа, не те там са наядени *** и не им пука кого трепят САЩ. Важното е те в САЩ да си плюскат спокойно.
17
30
 
8
 
! Отговори
Ей! преди 1 година
Да я търсят в пристанищните барове на Хамбург! Заработва...
16
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 13 "Усещате ли колко много сатрапи има по българската земя, които подкрепят Путин." В България винаги е имало широки маси примитивни бедняци, които винаги са чакали възможност да си "отмъстят" за бедността си на всички останали. Естествено, за нея те винят другите и само другите. Те никога не носят никаква отговорност за положението си. Така си оправдават пороците - с другите.
15
4
 
27
 
! Отговори
IM-дртiйУАЙТBoY! преди 1 година
Става все по-осезаемо и чувствително актуално, че колкото по-далеч е от Масква-река даден умен прозорлив интелигентно надарен, талантлив и интелектуално високо-развит даровит творец, човек, писател, журналист се намира, толкова по-голям е шансът да оцелее в този свят ... далече от дивите снежно-бели сибирски полета, където червената върхушка на ПYTiH натири и унищожи толкова много качествени русские люди и лидери...
14
6
 
34
 
! Отговори
М преди 1 година
Красива и интелигентна жена. Дано е избягала от Мордор
13
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е жива, ското ще я намерите да лае по СНН или Дойче зеле.
12
5
 
24
 
! Отговори
УжасТ преди 1 година
Дано да е жива жената. Защото като знаем методите на Рашките, вероятно вече е в "Отвъдното".
11
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Усещате ли колко много сатрапи има по българската земя, които подкрепят Путин.
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да е в странство, иначе в Русия за нея вече няма живот.
9
9
 
23
 
! Отговори
Мъката жужева преди 1 година
Ееех, кървавото сатрапче се опитваше да се прави на "демократ" за да изживее садистичния си цинизъм отново: първо я глоби, след това я глоби с повече, и след това я постави под домашен арест, да му е на разположение, за да се позабавлява докато я гледа как се мъчи докато я хвърли в панделата за 10 години. А тя да вземе и така да му развали жалкото представление. Язък, че хвърли толкова усилия, а можеше директно да я опандизи, сега нямаше да е позеленял от злоба, че вече не може да издевателства
8
11
 
35
 
! Отговори
Мракобесие преди 1 година
Критиците на на путин са врагове на народа! Руско средновековно мракобесие!
7
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички бягат от рая на путларанчето. Никой не иска при кремлинското психопатче.