Москва чака промяна в позицията на Киев за преговори

Вече са мобилизирани 200 хил. души
4 окт 2022 14:24, Нели Христова
55
Москва чака промяна в позицията на Киев за преговори
Снимка: БГНЕС

Русия ще чака промяна в позицията на този или на следващия президент на Украйна относно преговорите с Москва. За преговорния процес и постигането на споразумение е необходимо участието на Киев, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„За да се водят преговори, са нужни две страни... Ще чакаме или промяна на позицията на сегашния президент [на Украйна Володимир Зеленски], или ще дочакаме следващия президент, който да промени позицията си в интерес на украинския народ”, каза Песков в отговор на журналистически въпрос относно възможностите за постигане на споразумение без официален Киев.

Зеленски одобри постановлението на Съвета за национална сигурност и отбрана относно невъзможността за провеждане на разговори с руския лидер Владимир Путин. Съответният указ беше публикуван днес на уебсайта на канцеларията на украинския лидер.

Повече от 200 000 души са били призовани в руската армия, откакто президентът Владимир Путин обяви мобилизация на 21 септември, заяви министърът на отбраната на Москва Сергей Шойгу.

"Към днешна дата в армията са постъпили повече от 200 000 души", заяви Шойгу, съобщават руските информационни агенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари