Зеленски подписа указ: Преговори с Путин са невъзможни

Оставя се обаче отворена вратата за преговори с Русия
4 окт 2022 14:38, Елка Василева
163
Зеленски подписа указ: Преговори с Путин са невъзможни
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски подписа днес указ, с който официално се обявява, че всякакви украински преговори с руския му колега Владимир Путин са "невъзможни", но се оставя отворена вратата за преговори с Русия, предаде Ройтерс.

Още по темата
Указът отразява коментарите, направени от Зеленски в петък, след като руският президент обяви, че четири окупирани района на Украйна стават част от Русия, което Киев и Западът нарекоха нелегитимен фарс.

"Той (Путин) не знае значението на думите чест и достойнство. Затова сме готови за диалог с Русия, но начело с друг руски президент", каза в петък Зеленски.

Украинските сили пробиха руските отбранителни линии на юг и разшириха бързата си контраофанзива на изток, връщайки си територии в райони, анексирани от Русия.

Путин, който навършва 70 години тази седмица, доминира в руския политически живот от повече от две десетилетия и може да се кандидатира за президентския пост за още два мандата съгласно конституционните промени, които прокара. Тези промени му дават потенциална възможност да остане на власт до 2036 г., посочва Ройтерс.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заприлича на патовата ситуация у нас. Киро вика, няма да преговарям с Бойко, тоя е ....! Бойко вика, тия младите не разбират нищо, докараха държавата до фалит. Което си е истина де. Накрая пускат Превнелиев и Паси, обаче народа не взима на сериозно никой от тях. А междувременно народа си го каза точно, иска си Баце. Ала ония от вън викат, народа е пр100 и за това си искаме Кире, че по му отива. И сега сме шах! Хем с Баце и Кире, ама за да има преговори трябва без тях. И.... мат!
54
5
 
11
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Няма как джуджето си отива. И то бързо. Жалко джудже.
53
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До абе, целия свят вижда по границата с Грузия "подкрепата" на руснаците за Путин:)
52
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелински обеща окончателно да преустанови преговорите, ако има псевдореферендуми. Направи точно каквото каза. На путин никога не му се е случвало в живота да направи това, което е казал.
51
13
 
14
 
! Отговори
Истината е, преди 1 година
...че воюват европейски руснаци, срещу азиатците-руснаци! Никой в Европа не му трябва някакъв самозабравил се Ким Чен Ун в Кремъл! Първо , че Джуджето няма работа в Украйна, и второ че болният мозък няма да знае кога да спре! Така че, единственият изход е ,бой по канчетата, докато и последният нашественик ме проумее, че няма работа на чужда територия!
50
15
 
26
 
! Отговори
Краварска подметка, преди 1 година
Говори за чест и морал?!? С какво ли се е надрусал зельоньй карандаш този път???
49
4
 
4
 
! Отговори
von Newmann преди 1 година
До джо --- Hi Joe. What's up? Watch the map and relax. Loooool
48
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милениума, бихте ли казали в коя руска преса го прочетохте това? Питам, защото има доста украинска преса издавана на руски, да не бъркате нещо?
47
18
 
17
 
! Отговори
Всичко преди 1 година
...е лъжа в руската пропаганда! От Джуджето в Кремъл , до последният нашественик във форума ! Само лъжи! Какви невинни деца и жени в Украйна ,Бе, като точно Путин е нахлул в независима държава! Сега на пазител ли ще се прави? И очакват някой да им се върже? И какъв Майдан ви е виновен, като това нахлуване е подготвяно отпреди повече от 20 години!
46
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските фашисти яко щя ядат шамарите..............заради загиналите невинни руски деца и жени!!
45
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гадните полски католици скоро щя ядат шамарите!!!
44
22
 
23
 
! Отговори
джо преди 1 година
Явно зяпада продължава успешно да надъхва укрите. Временно постигнати успехи с големи кръвни жертви не са добър показател да се репчат. Руснаците непременно ще засилят натиска имат мобилизирани а могат да ползват и редовната армия. Запада ще подкрепя с оръжия , но все пак някой трябва да ги използва.. Да руснаците са затруднени, но къде са въздушните сили на Украйна??? Не може да напредваш безкрайно с огромни загуби.
43
16
 
18
 
! Отговори
von Newmann преди 1 година
Ново прегрупиране на руската армия, също като арабеск балет: една крачка напред, три - назад. Преговорите с престъпници, терористи и джуджета не се водят, а се претрепват доката клекнат.
42
20
 
13
 
! Отговори
Преп. Стойна преди 1 година
И още нещо Русия ще се възроди, след Путин и разпада на руската федерация.Това отдавна е предречено, а въпросната година от десетилетие вече ще ходим на нашето бяло море.
41
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотална война срещу руските окупатори.
40
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А има ли идея кой ще дойде след Путин? Защото ако е това, което ври и кипи в руските сайтове, майко мила. По-добре да бърза да преговаря. Не ме разбирайте погрешно. Не искам повече невинни хора да умират, нито украинци, нито руснаци. За това дано да има разум. Особено след днешната ракета с дълъг обсег, която изстреля корееца и подлуди Япония. Защо тук няма новина за това? Света откачи преди 2 часа заради случая.
39
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествемо, че са невъзможни! украйна няма! има покрайнина на Русия! Следователно да - преговори са невъзможни защото Москва нямам как да прегпваря със себе си! Един път да каже нещо умно Зеленски...
38
20
 
20
 
! Отговори
Millennium преди 1 година
Как е, другаре?! Напредваме ли към Киев или назадваме към Мацква ? И плюсовете дето си лепите са само за психическо разтоварване, защото краят на вашата радная Матушка Блатная се вижда.
37
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
губи войната в болните кремлински мозъчета и мокрите русофилистични сънища.Американците не и дават да я спечелят, предвид, че русия е ядрена сила.
36
13
 
18
 
! Отговори
Те и преди 1 година
Децата се държат така. Не искат да преговарят когато не им дадеш шоколад.