Зеленски подписа указ: Преговори с Путин са невъзможни

Оставя се обаче отворена вратата за преговори с Русия
4 окт 2022 14:38, Елка Василева
163
Зеленски подписа указ: Преговори с Путин са невъзможни
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски подписа днес указ, с който официално се обявява, че всякакви украински преговори с руския му колега Владимир Путин са "невъзможни", но се оставя отворена вратата за преговори с Русия, предаде Ройтерс.

Още по темата
Указът отразява коментарите, направени от Зеленски в петък, след като руският президент обяви, че четири окупирани района на Украйна стават част от Русия, което Киев и Западът нарекоха нелегитимен фарс.

"Той (Путин) не знае значението на думите чест и достойнство. Затова сме готови за диалог с Русия, но начело с друг руски президент", каза в петък Зеленски.

Украинските сили пробиха руските отбранителни линии на юг и разшириха бързата си контраофанзива на изток, връщайки си територии в райони, анексирани от Русия.

Путин, който навършва 70 години тази седмица, доминира в руския политически живот от повече от две десетилетия и може да се кандидатира за президентския пост за още два мандата съгласно конституционните промени, които прокара. Тези промени му дават потенциална възможност да остане на власт до 2036 г., посочва Ройтерс.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много правилно - оня джуджак изби украинския народ и отхапа едно тлъсто парче от Украйна и да се преговаря после с терориста Утин не е опция
14
28
 
19
 
! Отговори
Путнерчицата преди 1 година
Путнярко е в изключително тежка и отчайваща ситуация. Не само че губи тотално войната в Украйна, но и се опитва да набере армия от некипирани, немотивирани и неподготвени хора, въпреки че му е ясно че всички те ще бъдят избити като мухи от професионалната армия на Украйна, която разполага с оръжия и техника за 14.5 миларда долара само от САЩ до момента. Путнята няма никакви шансове и изгърмя всички шансове за преговори.
13
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страшен "указ", невероятно съдържание! Знае ли това и куклроводите му кога и за какво се издава указ? Аз издадох днеска Конституция, в която оповестих, че отивам на кафе по обяд и каня А и Б да мепридружат.
12
11
 
40
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
ТАКА МУ Е НАРЕДЕНО ДА НАПРАВИ ОТ ОТВЪД ОКЕАНА!
11
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никаква аванта на чаборашките.Бългрия трябва да изпрати всички Мигове и танкове на фронта,само тогава ще се пълноправен член на НАТО.Сега вече ни сочат с пръст като предатели.
10
12
 
36
 
! Отговори
ZZ преди 1 година
Значи ще се преговаря без режима на Зеленски. Ясно.
9
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С цялото ми уважение към честта и достойнството на този Човек...пазете се от Приятелите и Спасителите си...враговете са само техни огледала.
8
10
 
21
 
! Отговори
Зелендрака .. преди 1 година
като слушкаш изкукали алцхаймери, сърбай сега каквото са ти го надробили!
7
18
 
11
 
! Отговори
Morski преди 1 година
До Анонимен- 2- Много правилно ,но се отнася за Путин1 Той отказваше от началото да преговаря "конструктивно"- даже ,когато Киев бе съгласен и на промяна наКонституцията за невлизане в НАТО1 да не говорим ,че вече излезе инфо,че са постигнали договорки преди започването на войната , но Путин е настоял - СВО т.е. война1 Така че "като не искаш мира ,нати секира " е за другаря ти Путин!
6
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
накрая ще остане само с Киев и Чернобил.
5
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не иска да преговаря с този наркоман, защото думата му не струва 1 стотинка, ако си беше спазвал минските договореностти нямаше да има война.
4
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става ясно , кой не иска войната да приключи
3
13
 
29
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 година
Слава Российская Федерации!
2
14
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски има една българска поговорка друже. Като не щеш МИРА вземи тая СЕКИРА !Нещасниккк
1
3
 
24
 
! Отговори
Чърчил преди 1 година
Това все едно аз да подпиша съдбата на България на салфетка- я чакай малко...