САЩ: Няма индикации Русия да се готви да използва ядрени оръжия

Белият дом: Отнасяме се много сериозно към всякакви ядрени оръжия
5 окт 2022 07:39, Елка Василева
38
САЩ: Няма индикации Русия да се готви да използва ядрени оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ не виждат индикации, че Русия се готви да използва ядрени оръжия, въпреки "дрънкането с ядрени оръжия“ от страна на руския президент Владимир Путин, каза прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
Частичната мобилизация в Русия и предупрежденията за използването на ядрени оръжия, отправени от Путин, доведоха до ескалация на продължаващата от седем месеца война в Украйна.

"Отнасяме се много сериозно към всякакви ядрени оръжия или дрънкане с ядрени оръжия, но искам да кажа, че не сме имали никакъв повод да коригираме собствената си стратегическа ядрена позиция, нито пък сме видели каквато и да е индикация, че Русия се готви скоро да използва ядрени оръжия“, каза Жан-Пиер пред журналисти.

"Не сме наблюдавали никакви промени в руските ядрени позиции, но НАТО и съюзниците ѝ остават бдителни“, каза пред Ройтерс и представител на алианса, пожелал анонимност.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не е толокова луд да използва ядрено оръжие.......................нито САЩ, нито Русия..............по-скоро опасността може да дойде от някоя малка държава...........като Израел или Северна Корея!!!
6
3
 
12
 
! Отговори
Вижте Снимката преди 1 година
и ви е достатъчно! това вече не е САЩ, в Конституцията като я Създадоха Пишеше, че за да си Гражданин на САЩ трябва да си Бял и с Добър Характер! Така, че САЩ отдавна няма - има Колония на ЮдеюСемитите, в която Белите са Пушечно Месо за Войните на Юдея!!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...................каза тая красавица на снимката...................хаха!!!
4
3
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Каква я мислеше Путин , каква стана.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не думай, как ли ще я видите тази индикация. За нападение - няма индикация. Затова се казва нападение, особено във война. Прави се вечер, задължително, около 2 или 3 часа през нощта.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормалните българи,какво ни интересува какво мислела САЩ??-:)))
1
0
 
22
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
Снимката от Нигерия или Уганда е?