Руски ракети удариха град Запорожие

Поне 14 души са загинали
8 окт 2022 11:56, Петя Славова
65
Руски ракети удариха град Запорожие
Снимка: БГНЕС

Най-малко 14 души загинаха, след като 7 руски ракети удариха индустриалния град Запорожие в Южна Украйна, съобщи късно петък секретарят на градския съвет Анатолий Куртев.

Ракетите удариха преди зазоряване в четвъртък, три паднаха в центъра на града, само на 40 км от артилерийските битки на южния фронт, предава БГНЕС.

"Продължават да идват тъжни новини за ударените при атаката сгради", написа Анатолий Куртев в Telegram. "Засега броят на загиналите достигна 14. Първите официални данни от ракетните удари бяха един убит и седем ранени. Спешните служби увеличиха броя на загиналите в петък до 11. Пететажна жилищна сграда на главната улица беше почти изравнена със земята".

Президентът Володимир Зеленски разкритикува в Telegram, че Запорожието "е подложено на масирани ракетни атаки всеки ден... (това е) умишлено престъпление".

Градът, контролиран от Украйна, се намира в едноименната Запорожка област, където се намира и окупираната от Русия атомна централа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: жертвиракетиЗапорожие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
8
 
! Отговори
Кой какъв е преди 1 година
До ПЕНСИОНЕР: Пише се "шизофреник" а не "шизовреник", дядо. И не вярвай на г'лупостите на западната пропаганда. Нито Путин, нито някой от руската армия има намерение да взривява АЕЦ "Запорожие". Укронацистите са тези, които я обстрелват. Това могат да го потвърдят и представителите на МААЕ, които са там, но едва ли ще го направят - трябва да си пазят службата. Зеленски е луд за връзване. Какво се опитва да постигне с този обстрел на АЕЦ можем само да гадаем.
27
6
 
2
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 1 година
До Путин каза - Ако искаш *** и ближи путина ,но този шизовреник ако гръмне атомната централа или не дай си боже нещо друго няма да го интересува ,че толкова много го обичаш .Помислете за децата си .
26
4
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Укронацистите всеки ден обстрелват жилищни квартали в Донбас, но това западната журналистика не го забелязва. А и нашата също.
25
1
 
8
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 година
До Анонимен 32: "САЩ никъде не раздадоха паспорти и нищо не присъединиха"? Трябва да се чете историята. В резултат на Мексиканско-американската война Мексико е загубила половината от територията си - днешните щати Калифорния, Ню Мексико, Аризона, Невада и Юта, които САЩ им са им отнели. Дали са им раздали паспорти, това не е известно, но това нищо не променя.
24
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците удариха жп мост, който снабдява с оръжие и боеприпаси. На това рашистите отговориха с убиване на цивилни в града.
23
6
 
15
 
! Отговори
Путин каза преди 1 година
Браво най- накрая се сетиха .Трябва Путин за няколко дена да пусне 1000 искандера и да унищожи цялата инфрастуктора на Украйна .Особено по Киев където е дрогирания и----з--р--од .То западни политици се разхождат там все едно са на Сейшелските острови .Малко да им опърли трътките.После идва ред на Пасейдоните .
22
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По *** нация от руснаците няма, напили се и гърмят себе си. Скоро ще си взривят централата.
21
11
 
59
 
! Отговори
Ленка преди 1 година
Това е добре.
20
22
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка дори една година не е останала без война. Имаше списък на войните им, ама не можах да го запомня. Всяка година война, а Путин се оказа злодей, че иска да си върне собственото. Той поне не воюва на други континенти.
19
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде пак фейк Запорожие е руски и Укрите рушат
18
22
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нова Година Украйна няма да съществува като държава! Жалко за украинците, които повярваха на един клоун, който продаде държаватга си за няколко гривни на Запада!
17
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имало е казарми..складове с боеприпаси....център за чуждестранни бойци...безаналоговите не удрят жилищни сгради....Алкохолишка работа...
16
8
 
10
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
До Анонимен---град Запорожие и запорожка област са две различни неща. Виж картата на бойните действия вместо да се излагаш като русофил.
15
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващия е Киев с ядрена гбичка.
14
14
 
31
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Да се готви Киев след Кримският мост.
13
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече руснаците започнаха да се опъват на Путин, а българските русофили продължават да го подкрепят. Мисля че трябва да ги обявим за най - м.а.л,о.у.м,н.о,т,о племе на света!
12
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руZZки убийци= фашисти
11
23
 
7
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Всички градове ще бъдат бомбардирани, фашистите ще си платят за атентата на кримския мост! Време е ядрените ракети, да се вадят, Европа и Америка, води войната, техните генерали управляват нападенията! Европа, не трябва да се толерира от Москва, отдавна европейските столици трябваше да са руини!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин - ама има голяма файда от това, което си написал, че става!
9
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лесно е да отколняваш престъпления на руските плъхове, като само глупости за въпросните 8 години. Червените терористи ще отговарят за злодеянията си!!!