Проф. Димитров: Възможна е руска следа във взрива на моста

Ядреното оръжие се оказва по-скоро средство за сдържане, смята експертът
10 окт 2022 13:05, Анисия Иванова
63
Проф. Димитров: Възможна е руска следа във взрива на моста
Снимка: БГНЕС

Русия обяви, че днес ще се проведе заседание на Съвета по сигурността с участието на президента Путин. Не ясно дали ще се обсъжда взривяването на Кримския мост. Според Кремъл камионът-бомба, който е взривил моста, е тръгнал от България.

Следите за организирането на взрива водят към Украйна, обясни пред БНР проф. Димитър Димитров, който е ректор на УНСС и експерт по сигурността.

Още по темата

„Едва ли някой ще си признае директно, тъй като това би компрометирало начина, по който е проведена тази операция. Камионът може да е тръгнал отвсякъде. Минал е през няколко държави. Може да е бил пренатоварен, да е сменен контейнера му и т.н. Вероятно има и някаква пропаганда, че е тръгнал от  страна, която е член на НАТО“.

Има достатъчно експерти по взривове, които могат да кажат откъде  е дошъл, поясни проф. Димитров.

„Има мнения и че взривът не е бил в камиона, а някъде отстрани. Четох дори и за руска следа във взривяването на моста. Има напрежение. Украинската контраофанзива се случи много бързо. Русия очакваше бързо напредване  и присъединяването на нови територии, а това не се случва. Има и смени в ръководството на въоръжените сили, които провеждат тази операция. Украйна показа висок боен дух и получи сериозна военна помощ от западните държави и НАТО. Тя получи също сериозно предимство в информационно-комуникационното осигуряване – разузнавателни данни и насочване на високоточните оръжия. Изведнъж Русия се изправи пред един противник, който не беше очаквала“.

Ядреното оръжие се оказва по-скоро средство за сдържане, обясни експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви изкривявания! Руска следаКакво се излагаш?Убити българи, а къде е държавата ни?!?? Божееееее? Изкривени съзнания!
33
19
 
7
 
! Отговори
Morski преди 1 година
До 33-Не знаеш колко си прав! Русия се опита да унищожи Украйна, но ще бъде тя унищожена... По същият този закон от физиката(чети природата) на противодействието Русия ще беде унищожена!
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай Кобра
31
3
 
6
 
! Отговори
doomsday преди 1 година
Основен закон във физиката, на всяко действие има равно по сила и посока противодействие! Хохлите удариха моста и сега си плащат за това. Естествено, това важи и в пълна сила за ***, които също се платят за стореното днес и по този стигнеме и до най-важният закон - "Печели този, който има най-големи пушки", а оглед на арсеналът, с който *** разполагат, не бих заложил срещу тях. Естествено и срещу краварите не бих заложил и закономерно стигаме до извода, че всички губим при ГЪБАТА
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни измислици. Президентката на Естония проздрави Зеленски за успешният терористичен акт.
29
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено това са си съветски провокации.
28
0
 
9
 
! Отговори
ISO преди 1 година
Много глупава война, каубойте не им стиска и започнаха партизанската, че искат да въвлекат всички държави по перифериите на конфликта. Всички джентълwomen унас са на върх на кефа си, но Расате ще влезе във функциите си отново. Хубавото на цялата работа е, че подейства като лакмус за гнилочча и унас. Стягайте се за запас, че капитан Динев ви очаква отново на Границата в Елхово.
27
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който взриви тръбата, той взриви и моста . Същият този иска да въвлвче повече държави във войната. Сещам се първо за укрофашистите и после за техните наставници от САЩ
26
15
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
ЗНАМ ВСИЧКИ ТАРИКАТЛЪЦИ НА КОМУНИСТИТЕ И РУСКИТЕ БОЛШЕВИКИ ----ЗНАМ ДОРИ КАК СА ИМ ВЪРЗАНИ НИШКИТЕ В МОЗЪЧЕТАТА....ХА,ХА,ХААААА...МОГА И КНИГА ДА НАПИША НА ТАЯ ТЕМА!
25
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен 26 Съвременна Русия е най-големия терорист в световната история.
24
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ДЕ ЩО СТАНЕ ПО СВЕТА ВСЕ РУСИЯ ВИНОВНА. ВЗЕХА Я ЗА НАРИЦАТЕЛНО. Я ДА ВИДИМ ФРАНЦИЯ, АНГЛИЯ И ДРУГИ ПОДОБНИ КАКВО ПРАВЯТ В КОЛОНИИТЕ СИ В АФРИКА. КОЛКО ГЛАДУВАЩИ И ИЗМИРАЩИ ОТ ГЛАД И МИЗЕРИЯ. ИЛИ ДИАМАНТИТЕ СА КЪРВАВИ.
23
9
 
5
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 1 година
СЕГА ЩЕ ОЧАКВАМЕ РАКЕТЕН УДАР НАД МОСКВА ----ЗА ДА ИМА ПОВОД ПУТИН ДА ОБЯВИ "ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕТА --2"......ТОЛКОВА ЛИ НЕ СЕ СЕЩАТЕ, БЕ....ХА,ХА,ХАААААААА.......ТОЧНО ТАКА СЕ ОБЯВЯВА " ТОТАЛНА МООБИЛИЗАЦИЯ"!!!!
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
има още мн за връщане за руския атентат над Св. Неделя
21
16
 
5
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Глупа.. пардон, руснаците сами са си взривили моста, да го играят жертви и да могат да оправдаят хаотичните си бомбардировки над Киев. Толкова е просто, че чак прозира.
20
2
 
4
 
! Отговори
За Пиночет... преди 1 година
Сега да чакаме ли Русия да ни атакува с ракети ...ха,ха,хаааа...ЯДРЕН УДАР ...А??!
19
0
 
13
 
! Отговори
До До11 преди 1 година
Така де, ЦРУ заедно с украинските служби...
18
7
 
5
 
! Отговори
Аа да, възможна е преди 1 година
Очаквам скоро терористичен акт в центъра на Москва. С Руска намеса. Хаха
17
5
 
6
 
! Отговори
РУСИЯ СЕ ИЗЛАГА преди 1 година
Да прекосиш с камион-бомба цела Русия и никой да не предположи , че ще гръмнат Моста на Путин .....СИ Е ЧИСТА ИЗЛАГАЦИЯ И РЕЗИЛ ЗА РУСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ..ХА,ХА,ХААА...ОСВЕН , АКО НЕ Е РУСКА УМИШЛЕНА ПОСТАНОВКА !!!!!
16
5
 
10
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ДОКАЗАНО Е ЧЕ ВЗРИВНОТО ВЕШЕСТВО, В ОБЕМ НА 22 ТОНА ТРОТИЛОВ ЕКВИВАЛЕНТ Е ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ И ОТ ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС Е ПРЕХВЪРЛЕНО В ПРИСТАНИЩЕ ПОТИ /ГРУЗИЯ/ - ПРОФЕСОР ПО ТОЧНО АНГЛОСАКСКИ ИНВАЛИД.
15
10
 
5
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
ЗАЩО ЛИ НЕ СЕ ОЧУДВАМ---РУСКИТЕ ПРОСТОТИИ СА БЕЗКРАЙНИ И НЕВЕРОЯТНИ!!! ---ПРОСТАКА Е ГОТОВ НА ВСИЧКО---ЗА ДА ОПРАВДАЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГЛУПОСТИ!