Путин: Целта на Русия не е унищожаването на Украйна

Според него, ако Русия не бе предприела нищо, щеше да получи по-лошо
14 окт 2022 18:51, Петя Славова
182
Путин: Целта на Русия не е унищожаването на Украйна
Снимка: БГНЕС

"Поражението на Украйна е въпрос на понятия, на правна техника. Всеки може да го разбере по различен начин. Фактът, че Крим стана обект на Руската федерация през 2014 г., поражение ли е или не? Трябва да разберем какво е точно." Това заяви руският президент Владимир Путин по време на пресконференция след посещението си в Казахстан.

Онова, което се случва сега в Украйна, е неприятно, но ако Русия не бе предприела нищо, щеше да получи "същото, но при много по-лоши за нас условия".

"Така че моите действия са правилни и навременни", каза още руският президент.

Още по темата

Пряк сблъсък между войските на НАТО с армията на Русия е много опасна стъпка и ще доведе до глобална катастрофа, подчерта Путин.

"Надявам се, че онези, които говорят за това, ще проявят здрав разум, за да не предприемат подобни опасни стъпки", каза руският държавен глава в отговор на въпрос дали е възможно НАТО да вкара войски на територията на Украйна, ако положението на Киев стане катастрофално.

Според него няма необходимост да бъдат нанасяни масирани удари срещу Украйна, тъй като на преден план има други задачи за разрешаване. Той подчерта, че Москва не си поставя за цел унищожаването на Украйна.

По повод частичната мобилизация в Русия, Путин заяви, че тя е почти завършена и ще приключи след около две седмици. Вече са мобилизирани 222 000 от приблизително 300 000 души.

"Тази работа вече е към своя край. Вече са мобилизирани 222 000 души от около 300 000 души във формированието. Мисля, че до около две седмици всички мерки за мобилизация ще бъдат приключени", заяви държавният глава.

На 21 септември руският президент Владимир Путин подписа указ за частична мобилизация в страната. Според министъра на отбраната Сергей Шойгу 300 000 души ще бъдат призовани от резерва, най-вече тези с боен опит и военни професионални специалности, необходими на войските.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какво правят там тогава! Да се изтеглят! Стига толкова, накрая и на руснаците ще им писне! Всички искат мир, а не война, разруха и смър!
145
4
 
4
 
! Отговори
msm преди 1 година
Долен мерзавец и лъжец, без човешки добродетели и морални стойности! Неандерталец и варвар с фашизиран национал-агресиращ мозък! Отреди си място в историята до масови убийци, като Хитлер, Мусолини, Франко, Милошевич.
144
6
 
9
 
! Отговори
Гош преди 1 година
Тоя шизофреник до скоро искаше пълното унищожение на Украйна,сега запя друга песня. Нямаше да има война и 6 часа по късно нахлу с 200 000 армия! Дали има някой който да вярва още на тая ***,ааа забрайх ,че русофилите са готови и акото му да ядат и да се облизват и да питат за още.
143
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писането на лозунги по опорки без аргументи заслужава заклеймяване.
142
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин заслужава съд за престъпленя срещу човечеството!
141
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До главните букви. Да беше отворил Уйкипедия и да беше написал името на някой руски град и щеше да видиш че имат много големи и хубави градове с чудни архитектурни комплекси, замъци тип Кремъл има на много места, църкви със златни кубета има в десетки села. Защо непрекъснато пишете неверни неверни неща за Русия ето това не мога да разбера. Селата в България която не е водила война също нямат канализация и не само в България. Напишете не Москва, напишете Екатеринбург, Грозни Новосибирск, Казан...
140
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен. Отмъщение. Това чака всички които изпращат оръжия за Украйна. Защото оръжията убиват. По един или друг начин.
139
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин го чака отмъщението на стотиците ицихиляди жертви, на войната в Украйна, която запали. Живот на плъх, който ще се крие от тях. Децата му, също.
138
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не вярва на Путин. Той вече никога няма да бъде партньор на лидерите от най-развитите държави в свободния свят. Чака го трибунал за военни престъпления. Санкциите срещу Русия ще се затягане все повече.
137
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна си я има, ръководена от същите хора, денацификацията не се осъществи. Украйна има повече оръжия от когато и да било, демилитаризацията не се осъществи. Кое обаче се осъществи, Путин успява, поне засега, да си откъсне парче от чуждата земя, на мноого висока цена и дали си заслужава , времето ще покаже
136
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като почна война, казах че ще се проточи години. Бая хора във форума се изсмяхаседмица, 2, 3 и Украйна няма да я има, викаха. Кво стана, скоро ще мина година, операцията е затънала яко в калта. Няма изгледи за скорошен край.
135
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БГ НАРОД ИМА ПОГОВОРКА- ДОЙДЕ КАТО АСЛАН А СИ ТРЪГВА КАТО ..РАН.. ЛОШО Е ЗА НАРОДА МУ, ЗА ДЪРЖАВАТА МУ, НЯМА ДА СПРА ДА ПИТАМ ЗАЩО ЗАМИНАХА МИЛИАРДИ ЗА ТАЯ ВОЙНА ЗАЩО СЕ ИЗБИХА СТОТИЦИ, А НЕ СЕ ВЛОЖИХА УСИЛИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ИНФРАСТРУКТУРА И ВИСОКИ ДОХОДИ НА НАРОДА- ЗАЩО СЕ ПИТАМ ТОВА ОТВОРЕТЕ С МАПС ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ- ПОДРЕДЕНИ С УВАЖЕНИЕ КЪМ ХОРАТА, А СЕГА ОТВОРЕТЕ ГРАДОВЕТЕ В РУСИЯ ДАЛЕКО И НЕ ТОЛКОВА ОТ МОСКВА- НЯКОИ СА ЗАСПАЛИ В 19 ВЕК- МИН ЗАПЛАТИ В ЕВРОПА ОКОЛО 1000/2700 ЕВРО
134
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е гъвкав в определянето на целта! Зеленски му проваля плановете, че не се е консултирал с него. Дойде като мечка, ще си тръгне като заек!
133
8
 
8
 
! Отговори
Брио преди 1 година
Шубе го е *** от нато и за това плаши с ядрено оръжие
132
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Заглавието. Целта на Украйна и Запада обаче е унищожаването на Русия.
131
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задокеанските тролеи се домъкнали и те гледат да си извадят хляба като натикат България във войната то те нали са в Америка там война няма.
130
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За феновете говоря на левски и цска и подуене.
129
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снежанка и седемте джуджета едно си знаят едно си баят сума време. Те стихотворения не знаят. Знаят да баят. Бай бабо да не те срещат. В тез тъмни гори тилилейски.Глупацци.
128
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много просm народ българския че и фашистки бе. Фашистите викат бийте комунистите. Крадеца вика дръжте крадеца. Но поне си заслужава депутатите и партиите.
127
8
 
9
 
! Отговори
Шизо преди 1 година
Жужака едно говори, а съвсем друго върши. Шизоидно поведение. Утре ще твърди, че Украйна е нападнала Русия.