Александър Вулин: Всеки, който мрази Русия, мрази Сърбия

ЕС като обединение е част от миналото, на мнение е той
16 окт 2022 16:35, Нели Христова
85
Александър Вулин: Всеки, който мрази Русия, мрази Сърбия
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз /ЕС/ е част от миналато. Сърбия няма място там. Приятелството ни с Русия е от най-голямо значение. Без него рискуваме Сърбия да изчезне физически от картата на света. Това каза сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин, който се счита за един от най-доверите лица на президента Александър Вучич, предаде БГНЕС.

"Президентът Вучич е държавник, който води сметка за интересите на Сърбия. Той няма нужда да се изповядва пред медиите и политиците и да разказва какво ще предприеме. Той трябва да се грижи за Сърбия и сърбите, независимо от това къде живеят те. Вярвам в неговите решения и знам, че той никога няма да загуби достойнството си. В него мога да вярвам, защото никога не е взел решение във вреда на Сърбия", каза Вулин в интервю за проправителствения "Вечерние Новости".

По повод на критичния доклад за напредъка на Сърбия от страна на Европейската комисия Вулин казва следното: Не знам какво по-естествено има от това да кажеш: Няма, Няма и Няма!, когато от теб искат да признаеш Косово, да се отречеш от Република Сръбска и да въведеш санкции срещу Русия. "Според мен приятелството с Русия е от най-голямо значение. Без него рискуваме Сърбия да изчезне физически"

"Нито един, който е обичал Русия, не е мразил Сърбия. Но, за сметка на това, всеки, който мрази Русия, мрази Сърбия. Връзките с Русия, Китай и други свободни държави, които ни приемат без изнудване и рекет, са бъдещето на Сърбия", смята още той.

"Европейският съюз като обединение е част от миналото. Със загубата на политическата си независимост страните от ЕС се превърнаха в територия, а не в държави", подчертава още дясната ръка на Вучич.

По отношение на Косово и предложението на Париж и Берлин за разрешаването на този въпрос, Вулин казва следното: Само подялбата, само физическото разделение с албанците. Само ясно очертана граница ще попречи на създаването на "Велика Албания". Тогава на дневен ред ще се постави въпроса и за обединението на сърбите.

Вулин нарича косовският премиер Албин Курти "страхливец, който е готов да взима решения, които предизвикват насилие". "Напълно съм убеден, че албанците ще се опитат със сила да превземат северната част на Косово", каза още вътрешният министър на Сърбия Александър Вулин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tipi4en primer e nashata rodina.
65
2
 
4
 
! Отговори
тя преди 1 година
Много е прад , казва на глас това ,което ние виждаме ! ЕС - изпята песен /колония на САЩ - съвременен вариянт / !
64
2
 
5
 
! Отговори
естественно преди 1 година
за тва се разпищовихте във войната с босна, косово и прочее, смо де вашия брат се сви кът бито куче като дойде да ви нашока НАТО.
63
4
 
0
 
! Отговори
РУСь НЕ виновна преди 1 година
РУСИЯ НЕ ВИНОВНА>> РЕч идет о Псевдо евреи подставени на власт в Киев и КРемъл..НАркомани с помощи пси генератори за обемное обсебление ведут война против РУСь. Убивают наши братя и сестри в Украйна. Ведут война с цел истребление на Руская советская армия, на украйнская советская армия и Беларуская советская армии..Новая анти руская Кримская война ведут без армии Турция,Франция,Англия...Напоминаем что Русь освободила Украйна,Бесарабия,Молдавия,Крим,Сербия,Греция,Кипър,Влахия,Болгария
62
0
 
5
 
! Отговори
преди 1 година
*** - подкрепят се, руски, сръбски и те така
61
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евала на Сърбите! И нямат като нас един болюк роми ,а тук там. Българин става вече синоним на ром.
60
6
 
10
 
! Отговори
Мара Бунева преди 1 година
Сръбският шовинизъм докара безброй беди на балканските народи, на Европа, че и на целия свят! Франция и Сърбия са главните виновници за ПСВ, а ВСВ е пряко следствие от нея. На всичкото отгоре с антибългарската си политика работят за Велика Албания. Макар че не са лоши като хора и наистина сме си близки, ако продължават така, ще трябва да си получат поредния урок. И той пак ще бъде горчив -- и така, докато не се умирят и се съберат всички сърби под една круша...
59
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а всички ги знаят, че са мишоци, глупци и бедняци. - добро описание на бугарите... На първо место в Европа по бедност, най-бързо изчезващия "народ" в света.....
58
5
 
9
 
! Отговори
Малко е закъснял преди 1 година
СССР се разпадна и няма как Сърбия да е 16-та република(на мястото на БГ).А-а, съвпадение,и СФРЮ се разпадна,което говори за приемственост във вътрешната политика на тези изкуствени формации..Хубаво,обича Русия,ама какво ше получи от нея?Разчита на военна помощ(срещу Косово ли или срещу НАТО?),ама на нея джепането и свършва,купува дронове от Иран,снаряди от Северна Корея,а освен военни средства и горива(да,но газ през БГ,а нефт през Унгария,страни от ЕС) друго Русия няма.
57
3
 
14
 
! Отговори
Прави се на преди 1 година
интересен,но е жалък,защото говори глупости.Достатъчно е само да споменем, че Вучич(на когото Вулин прави яки наколенки),на срещата с Урсула в България на 01.10.е молил ЕС за оказване на помощ на Сърбия.И ето пасквила,в който играят сърбите:хем да са в ЕС(за да помпим помощи),хем да си имат собствена независима външна политика,несъвместима с принципите на ЕС;хем да са в ЕС,хем да играят по руската сви*р*ка,а и да чакат и Китай да им снесе нещо.Добра политика,но не за член на ЕС.
56
2
 
9
 
! Отговори
toti преди 1 година
то па кой го излюпи???от чие име говори..??Май ще си карате старите бараки!!!
55
5
 
16
 
! Отговори
Смешник преди 1 година
В момента в който, българите спрем да ходим в пропадналата Сърбия, вие сте умрели от глад. С тази криза при нав и в ЕС,ще си лижете шишарките за сол, ***....
54
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оффф и тия като почнат с тоя патос и гръмки изказвания, а всички ги знаят, че са мишоци, глупци и бедняци.
53
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е голем ***, освен русороб е и голям българомразец.
52
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я, още една причина да ви мразим :)
51
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вулин, никакъв проблем нямам с това :) и те и вие сте все едни и същи бо***и
50
7
 
24
 
! Отговори
Паисий преди 1 година
Русия, Китай и други свободни държави. Нека отгатнем: Беларус, Северна Корея, Куба, Никарагуа и ВенецуелаДа живее свободата на генералните секретари, другарю.
49
1
 
22
 
! Отговори
.,. преди 1 година
СръПско кюфте, ЕС като ви дава по няколко милиарда на година, за да си направите инфраструктурата, пак ли от миналото ви ги праща тея пари?
48
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Югославия преди 40 години не обичаше много Русия.
47
2
 
18
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
сърбия е новата област на ссср :)