Българин в Запорожие: Руските сили се целят по цивилното население

Всеки ден имало ракетни удари
17 окт 2022 13:45, Нели Христова
56
Българин в Запорожие: Руските сили се целят по цивилното население
Снимка: БГНЕС

Дронове камикадзе атакуваха укрианската столица Киев, чути са три експлозии. Ударите коментира сънародникът ни от Запорожие Васил Митков в ефира на NOVA NEWS.

По думите му ударите не са само в Киев, а и в Запорожие. "Това е вече две-три седмици. Всеки ден има ракетни удари", разказа Митков. "Практически не е възможно да се скриеш", обясни той.

Руските сили се целят по цивилното население, каза още сънародникът ни. "Удрят по жилищни блокове. Има и жертви - за последната седмица са повече от 50 души. Днес започнаха още в 4 часа сутринта", разказа още сънародникът ни.

"Най-лошото е, че нашият фашист, терорист, не се знае кога ще прекрати това", допълни той и призова за световна солидарност.

Митков сподели, че остава в Украйна със семейството си в очакване на помощ от Европа и в частност България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
Станой от Ахелой преди 1 година
евтина пропаганда. ако се целеха в цивилни, жертвите щяха да са десетки хиляди, спомняме си как американците унищожиха Фалуджа заедно с 40 хиляди цивилни, опържени с бял фосфор и бомби с обеднен уран, за около седмица. Тия в момента избягват цивилни жертви, войната се води за територия и население, затова са толкова малко и нещата вървят бавничко.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да се евакуира в България като са го мобилизирали... като имаш двойно гражданство патиш двойно...
42
4
 
5
 
! Отговори
Другарят Путин преди 1 година
Унищожението на фашагите ще е безмилостно!
41
7
 
3
 
! Отговори
ПУТТИСТИТЕ СА МРЪДНА преди 1 година
ПУТИСТИТЕ СА МРЪДНАЛИ ........................ Руският книжен съюз (РКС) заподозря някои сюжети на произведения от руската и световната литературна класика, включени в учебната програма, че пропагандират отрицание на семейните ценности ................. ДАНО НЕ ЗАБРАНЯТ ЧАЙКОВСКИ (руският гений Чайковски умира през ноември 1893-та. 120 години след смъртта му неговата ссексуална ориентация разгорещява страстите в Русия: хомосексуалността му просто не се вписва в путиновата идеологическа схема).
40
0
 
2
 
! Отговори
вярвам преди 1 година
пореден василмитков ху е сос
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама дайте клип да видим че този човек е истински и говори убедително а не лъже, така да се изказва за Зеленски то просто е прекалено...само един българин ли намерихте в Украйна тоя почти проруски а ония напълно не стават за интервю...
38
0
 
2
 
! Отговори
:-) преди 1 година
как може да нарича така президента си Зеленскиии
37
5
 
5
 
! Отговори
Значи Русия направи преди 1 година
референдум. На него мнозинството в Запорожие гласуваха да се присъединят към Русия. И сега Русия ги обстрелва. Таргетира невинни невъоръжени хора ей така за кеф просто и то в територия която счита вече за своя. Тия наистина ни взимат за зевзеци.
36
8
 
10
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
Абе защо се връзвате на писанията на Днес.бг. това е като да вярваш на украинските глупости и лъжи.
35
6
 
6
 
! Отговори
тя преди 1 година
Стига с тия помощи , няма ние да работим за вас , айде спрете се !
34
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 1 година
Военен български специалист каза : "има българи воюващи от двете страни " !
33
6
 
10
 
! Отговори
Абе мизерия преди 1 година
Да не би нашия човек освен българин да е и украинец в наборна възраст, че да не може да дойде до България? Или няма джипка най-нов модел и монета в устата за да плати на церберите по границата?
32
14
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Вова, мачкай атлантиците навсякъде по света!
31
8
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Когато президенството в военното министерство в Киев станат кратери и почнат да удрят гари и болници, тогаз че вярвам на този. Факт е, че по-големи лъжци ор слугите на ЦРУ в Киев и натовците навсякъде по света - няма.
30
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ударили по жилищен блок и взел че спрял тока в града. Ударил 30% от енергетическите мощности (генератори) и умрели 11 души. Путин ще се окаже не само велик Вирусолог ами и велик енергетик. Все пак, защо не си дойде в България ами стои там чакайки да дойде руската армия в неговите град?
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 31.Ти по принцип, няма да се трогнеш от нищо, затова недей се обяснява!
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те сега си почиват, чакат нова новина за войната с готови постове! Така ще е до петък! Една лъжа, като я повториш 100 пъти, става истина! Ама доброто винаги побеждава, затова че споко!
27
5
 
7
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Не е вярно, този е платен. Лично видях Байдан да му дава 1 000 000 долара да го каже
26
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква солидарност иска? Да отидем и ние да нистрелят ли? Я да се опита да публикува снимка на ударен обект, няма да види повече бял свят! По закон. По законите на сегашната украинска държава. Посланика на Украйна е казал в Казахстан, че е важно " да се убият възмобно повече руснаци". Публикувахте ли изявлението? Не. Но е изстина. Има последици на дипломатическо ниво - прибират си го в Украйна. Аз няма да се трогна от нито един подобен зов.
25
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И каква помощ очаква този "наш" сънародник? Оръжие? Пари? Какво? Защо не се авакуираха когато България организира за българите това? Оставал там.... Ами хубаво, ама да не хленчи само