Захарова: Страните от НАТО се приближават към пряк военен сблъсък с Русия

Те се надпреварвали да снабдяват Киев с оръжия
20 окт 2022 14:25, Нели Христова
321
Захарова: Страните от НАТО се приближават към пряк военен сблъсък с Русия
Снимка: БГНЕС

Напомпването на Украйна с натовски оръжия и военната помощ за Киев приближават алианса до опасната граница на пряк военен сблъсък с Русия. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

"Страните от НАТО, сякаш се състезават помежду си, продължават да снабдяват киевския режим с оръжия и боеприпаси, да му предоставят разузнавателна информация, да обучават войниците му, да дават насоки за водене на военни действия, като по този начин се приближават към опасната линия на пряк военен сблъсък с Русия", предупреди Захарова, цитирана от ТАСС.

Тя подчерта, че страните, "които предоставят такива огромни суми пари и оръжия на киевския режим, са донорите, спонсорите на тази екстремистка дейност", предаде РИА "Новости".

Тя посочи, че по последни данни общата военна помощ на Запада за Украйна вече е достигнала 42,3 млрд. долара, от които 28,3 млрд. долара са предоставени от САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
12
 
! Отговори
45654 преди 1 година
До Боби. Преди време някакъв беше писал че, ти бие минуса без да ти чете глупостите. Аз честно казано, тогава не го разбрах. Сега виждам че е бил напълно прав. Ти си пилиш некви неща които нямат нищо общо с темата важното е накрая да изкараш колко велика е Русия. Аз ти казвам някакъв факт - примерно че руснаците лъжат че са унощожили ВВС на Украйна. Ти си живееш в некъв руски мир и ми обясняваш как е така ама и не е така. Я кажи сега щом украинците летят значи ли че руснаците лъжат ?
114
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за заплаха ли да го приемаме? Щото с една Украйна се осрахте пък срещу НАТО кво ще правите?
113
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не Захаров! Вие се приближавате към сблъсък с НАТО! Ама там няма да е като срещу Украйна, да си пускате бомбички и да помпате мускули! И тогава няма да има само дърпане на уши, ами ще играе сопата! Още малко ще ви траят!
112
5
 
2
 
! Отговори
Сусо преди 1 година
Напълно вярно! Крайно време е да се седне на масата за преговори!
111
0
 
16
 
! Отговори
мики преди 1 година
Същите снабдяваха и вас през втората световна война, Захарче, затова успяхте да победите. Иначе бяхте пътници. Паметта на империите е избирателна.
110
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само вам пир може да обвиняна че една страна използва натовско оръжие да бомбандира собстваната си държава.
109
6
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Бой по руските kpaтyни. Да дадем на Украйна всичкия руски скрап по складовете.
108
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Захарче руските войски са В Украйна,а не обратното.Не само ти,а и много тук не разбират защо запада помага на Украйна за да не ги избиете.Ако успеете след година две ще подхванете следващите.Нямате спиране.
107
5
 
14
 
! Отговори
бай Лазо преди 1 година
Захарова, сви ли ти се свинктepa?
106
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се надъхвайте за война. България трябва да обяви неутралитет! Войната, която се води на територията на Украйна, е на смърт! Въпрос на време е да влязат в действие атомни бомби. Това нещо трябва да бъде спряно с цялата мощ на разумното човечество. Управляват ни луди разбойници!
105
8
 
12
 
! Отговори
45654 преди 1 година
До Боби. Да бе знам. Те руснаците вече 7-8 пъти тържествено обясняват че са унищожили до 0 ВВС на Украйна и на другия ден излезнат кадри как украински хиликоптери взривяват база в Белгород. Не ми дреме за причината да гръмне крайцера Москва , а за факта че е безполезна трошка гръмната от държава която даже няма ВМФ. Я си припомни как гръмна кораба "Саратов". На пристанище по средата на "безаналоговното" ПВО и уникалната руска отбрана. Руснаците са толкова жалки, че не знам що се хабя да пиша
104
9
 
18
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Що бе Захарке, щото искате да биете бедни и беззащитни хора ли? Щото армията ви други не може да победи?
103
9
 
18
 
! Отговори
До 130 преди 1 година
Европа няма да дочака, защото скоро смелите украинци ще разфасоват любимата ти ***- расия като коледно прасе!
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лопатар-не ревнувай човека ще отдели и малко време и за теб обаче може и да не си му интересн с тоя *** като попски ръкав-
101
10
 
14
 
! Отговори
WTF преди 1 година
Ама, тя Русия, какво си мисли? Напада една по-слаба държава, завзема 1/3 от територията и, след това си я анексира и готово!?! Ем по тази логика, всяка една държава може да си напада по-слаба от нея държава и да си за взима коквото и трябва??? WTF! Ние да не сме в средновековието!
100
20
 
10
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ЕВРОПА ЧАКА ДА БЪДЕ КАЛИБРОВАНА !!!! СЛАВА НА РУСИЯ !!!!
99
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото по- скоро бъде заличена империята на злото,,толкова по - скоро света ще има шанс да се развива спокойно! А тази руска ку..ва, не се различава от нашия копейкин ни грам!
98
13
 
4
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
Ще се сетите. То не бе оръжия, не бе чудо, че и нашите искат да им пращаме. Като нищо така и така сме част от алианса, и наз вземат руснаците ни гръмнат!
97
9
 
1
 
! Отговори
до 198 преди 1 година
и какво ти е дала юсей бе ховно - има поне едно работно место от тяъ в българия
96
19
 
9
 
! Отговори
до 118 преди 1 година
И кога Русия е обявявала война на България, че не се сещам? Ако е имало жертви по време на комунизма, то е било по вина нашите зверове. Ама страшно изкривена представа имате за историята, уважаеми. Тълкувате я според както ви изнася. Руснак не е посегнал на българин и българин не е посягал на руснак. И така е било и така ще бъде. Ние няма да учавстваме във война срещу Русия. Дано не се стига дотам, че ще видите едно НАТО,