Захарова: Страните от НАТО се приближават към пряк военен сблъсък с Русия

Те се надпреварвали да снабдяват Киев с оръжия
20 окт 2022 14:25, Нели Христова
321
Захарова: Страните от НАТО се приближават към пряк военен сблъсък с Русия
Снимка: БГНЕС

Напомпването на Украйна с натовски оръжия и военната помощ за Киев приближават алианса до опасната граница на пряк военен сблъсък с Русия. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

"Страните от НАТО, сякаш се състезават помежду си, продължават да снабдяват киевския режим с оръжия и боеприпаси, да му предоставят разузнавателна информация, да обучават войниците му, да дават насоки за водене на военни действия, като по този начин се приближават към опасната линия на пряк военен сблъсък с Русия", предупреди Захарова, цитирана от ТАСС.

Тя подчерта, че страните, "които предоставят такива огромни суми пари и оръжия на киевския режим, са донорите, спонсорите на тази екстремистка дейност", предаде РИА "Новости".

Тя посочи, че по последни данни общата военна помощ на Запада за Украйна вече е достигнала 42,3 млрд. долара, от които 28,3 млрд. долара са предоставени от САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия обяви България за враждебна страна. И това е достатъчно българите да се чувстват свободни и силни. Защото сме в НАТО и ЕС.
134
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Около 70% от българите харесват Путин! Хахахахаха! Защо не, напрово 100%,даже и аз имам плакат на Путин в детската стая!
133
1
 
5
 
! Отговори
До 164 преди 1 година
Га ги преброи ве колега, ти да не си Хари Совата ?
132
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до164.Абе мозък то и в България не живеят само българи.България войни е водила заради Македония и много жертви е дала за да има сега такива родоотстъпници като теб да говорят така.
131
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 162.... Пишеш глупости и невернотии.Никога от българска страна не сме казвали че в Република Северна Македония живеят само българи.Освен това лъжеш и за Украйна.Там никой не казва че живеят само руснаци.Самият Путин ще потвърди.Но войната в Украйна е за земя.Руснаците считат че е тяхна.Но в 21 век да кажеш такова нещо и да бомбандираш населението с цел да го изтребиш и да му вземеш земята е варварско
130
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато има вече започнал военен конфликт даването на оръжия е участие в конфликта и директно вземане на страна. А това не е много морално. Друг е въпроса търговията с оръжие да върви през мирно време .Тогава може да приемем че еза отбрана
129
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до161.В грешка си около 70 процента от българите харесват Путин.Също така около 80 процента от сърбите,50 процента от италианците,90 процента от арабите харесват Вовата.Нямаш си напредстава колко много фенове има по света.
128
6
 
9
 
! Отговори
До 162 преди 1 година
И какво предлагаш, умнико! Да влезим в Македония и да я изчистим от фашистите ли? Тя по тази логика и Турция може да си помисли че полувин България си е турска,защото има много турци! Какво ви става бе хора?
127
5
 
11
 
! Отговори
Недоклатената Мара преди 1 година
тая още не е истрезнала какъв сблъсък какви 5 лева на Мариооо
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам че тук има хора които не слагат лайкове дори и на себе си.
125
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво е чудното за Захарова че някой снабдява Украйна с оръжие.На всякъде е така Страни които имат нужда от оръжия купуват от други които произвеждат .Това не трябва да тълкува като агресия Но щом и се иска , нека пробва .Да накаже тия които и дават оръжието .
124
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналите дни от частния Арсенал се достави на Украйна доста въоръжение. Това е и причината вчера да се имитира унищожаване на стари боеприпаси. За съжаление играта завърши с една българска жертва и не се знае още колко руски от предоставеното количество.
123
7
 
10
 
! Отговори
1 преди 1 година
От почти година слушам само лъжи и глупости от устата на тая. Взе да ми писва. Много интересно руските *** с голия ли93612 ще посрещнат НАТО.
122
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците са си руснаци просто се мислят за украинци.Същото като македонците които от българи сега се мислят за македонци.Просто и ясно казано.Кое не разбирате от нещата.Колкото до пряк военен сблъсък с НАТО трябва да е ясно че след пърите сблъсъци ще бъде използвано ядрено оръжие и от двете страни.Така че най добре да не се стига дотам.
121
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял свят мрази Путин, с изключение на родителите му и 10% от България! Започна, много често да ме срам, че съм българин! Жалко!
120
7
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Какъв пряк военен сблъсак ??? Кой брои путинова РАША за жива, че те евакуират населението от обявените за анексирани украински провинции заради настъплението на украинската армия и както е тръгнало скоро украинците ще бъдат в маскава за се срещнат очи в очи с кремълският военнопрестъпник ... А и захарова е обявена за персона нон грата извън рассия и ще прекара остатъка от живота си в окопите на блатная ... !!!
119
15
 
7
 
! Отговори
Виждам, че все още преди 1 година
тук има хора, които се преструват, че тази война е между Русия и Украйна. В тази кратка статия е описано по същество. Въпроси към натовците - Къде е границата между "помощ" и "пряка намеса"? Помощта не е ли един вид намеса? Колко дълго може НАТО да снабдява Украйна с оръжие, сателитни данни и наемници, преди Русия да реши, че стига толкова? В ядрена война няма "победители" и "победени" - всички ще станем потърпевши. Рискуваме да се само-затрием, защото някой е решил, че неговия модел е "най".
118
12
 
19
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
Крайно време е Русия да се изтегли от териториите на Украйна, да си се прибере в границити си и да кротува, че бъде Северна Корея 2. Срам и позор за Путин, направи така, че цял свят да намрази Русия, а тъкмо нещата вървяха добре.
117
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не трябва да става пушечно месо!
116
3
 
11
 
! Отговори
Май - май... преди 1 година
Тя може в събота, на 5 ракии да дойде да я напомпам и да я пратя при Копейкин