Експерт: Русия променя подхода във войната, поставя по-решителни цели

Думите на Зеленски са пропаганда, която да му носи военна помощ
21 окт 2022 22:20, Анисия Иванова
175

Войната и балансовият акт на България, имаме ли категорична позиция?

"Това дали ще се гласува предоставяне на оръжие за Украйна от българската армия, не е въпросът, който трябва да тревожи в момента българското общество. Добре е, че НС има председател най-после, може би това беше необходимият акт, за да започне да работи. По-скоро няма да се стигне до гласуване на подобно предложение за решение", заяви експертът по сигурност Славчо Велков в студиото на "Денят ON AIR".

Според него мястото на България не е в този конфликт, но има войнолюбци и това са хора, които не са помирисвали война или не са били войници.

"Президентът Зеленски говореше всеки ден, че до края на септември ще бъдат освободени всички окупирани територии", каза той и цитира Николай Хайтов: "Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто - да го направиш. Това е част от пропагандната война и един осъзнат стремеж на президента Зеленски да говори неща, които биха му донесли продължаване на тази колосална финансова икономическа и военна помощ", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, ако Украйна не се ползваше с изключително мощната подкрепа на колективния Запад и на САЩ, тя едва ли би могла да издържи в такъв военен конфликт 2-3 дни.

"Те са наясно, че една политика на нов президент републиканец би променила отношението на САЩ към конфликта, особено след събитията около Кримския мост. Това е една изключително добре замислена и изпълнена терористична операция на много високо ниво, особено в частта оперативна маскировка на придвижването на взривните устройства и загубването на следите им в различни държави. Така се появи и онази история, за това, че България е участвала", уточни Славчо Велков.

Неговото мнение е, че това е част от информационно-психологическия подход.

"За да бъде взривен обектът в момент, когато над него има влак с цистерни с гориво, това означава, че има достатъчно информационно осигуряване къде се намира в този момент. Не изключваме възможността на използване на мощни сателитни връзки, сървъри. Украинските сървъри от доста време вече се намират в чужди ръце, там може всеки да им повлияе, както иска. Това е и кибервойна", категоричен е гостът.

Той смята, че взривяването на Кримския мост е променило някои параметри на средата за сигурност, включително визията за водене на военната операция от страна на Русия и способите за водене, които не са щадящи.

"Обявяването на мобилизация в Русия и особено с обявяването на военно положение в новоприсъединилите се области означава, че Русия променя подхода и си поставя по-решителни цели. Дори се промени физическото командване на операцията. Вероятно този конфликт тази зима няма да приключи", прогнозира Славчо Велков.

Според него заплахата за държавата ни е реална, а не  виртуална и всеки, който си дава сметка за това, което се случва, би трябвало да вземе такива решения, че да я предотвратява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
0
 
! Отговори
До лапакур преди 1 година
"Смелите украинци" са производна на западната помощ.
125
2
 
9
 
! Отговори
Нормалния преди 1 година
Такава държава като САЩ,и Украйна няма и спокойно може да изчезват!
124
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята я знаем и няма нужда от натовски версии на руско-турската освободителна война. Паси, плевела, разбойко и компания -- на бунището, с укрофилското знаме на соф. община ще си изтрием обувките. Ха-ха, хи-хи !
123
18
 
6
 
! Отговори
Трубадур преди 1 година
Поредният Трубадур на Путин .....ако не беше помощта на запада Украйна щеше да издържи два три дни...твърди този четирихилядник.......АКО НЕ БЕШЕ СМЕЛОСТТА НА УКРАИНЦИТЕ. Е правилното твърдение..за разлика от нас българите,страхливо спотайващи се за да не ни забележат.....дори и Северна Македония изпрати военна помощ.
122
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая *** пак изпълзя.
121
0
 
1
 
! Отговори
158лъжец преди 1 година
"Хайдутите са били разузнавачи."Гризачите също. "разузнавач Михаил Малхазович Чхеидзе"
120
0
 
3
 
! Отговори
158лъжец преди 1 година
След замяната на наборната военна служба през 1874 г.с универсална военна служба, украинците служат на военна служба ГЛАВНО в УКРАЙНА. Тоест в части от Киевския и Одеския военни окръзи
119
0
 
3
 
! Отговори
158лъжец преди 1 година
До Анонимен158 Де Билче, финландците не бяха взети в руската армия."Но Руско-турската война от 1877-1878 г.принуди царското правителство да запази предишния ред на финландската военна служба. Опасявайки се от представянето на Швеция на страната на противниците на Русия, царизмът се съгласи да сформира финландски ТЕРИТЛОРИАЛНИ !!!!!!!!!! военни части. През 1881 г. са създадени 9 финландски стрелкови батальона
118
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Соц-букварите пропускат факта, че руската армия освободителка на Балканите е съдържала основно финландци, украинци, румънци, сърби, черногорци, българско опълчение и хайдути на предна линия. Руските войници са в резерв. Българските чорбаджии са организирали производството и снабдяването на армията с необходимо продоволствие. Хайдутите са били разузнавачи.
117
2
 
3
 
! Отговори
гризач-разузнавач преди 1 година
"руският" разузнавач Михаил Малхазович Чхеидзе - той е грузинец, сталин,берия,орджоникидзе и още много много гризачите
116
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 1925 атентатът в Света Неделя е финансиран от Коминтерна и ръководен от руският разузнавач Михаил Малхазович Чхеидзе. Финансирането на Коминтерна и на комунистическите партии по света става по решение на Централният Комитет на Комунистическата партия на Съветския съюз. Атентатът е осъществен от български комунисти. Загубват живота си повече от 200 души, ранени 550. И днес Кремъл финансира предатели на България.
115
32
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Славчо русороба и той тръгва да защитава руските опорки!Военно любец не е този който иска да помогне на жертвата да се защитити, а този който защитава агресията на нападателя тоест Славчо Велков.
114
15
 
5
 
! Отговори
Отврат експерт преди 1 година
Това е
113
7
 
15
 
! Отговори
тя преди 1 година
Правилно ,време е да се приключва !
112
32
 
6
 
! Отговори
Емо преди 1 година
Щатно-нещатен експерт по всичкология, търбух ояден. Руската армия е на последни издихания. Върожените сили са парализирани. Останаха само ракетите. Като свършат, а това ще стане, защото електрониката в тях е скъпа и има срок на годност, ще останат само железата, а те ще падат, където им свърши горивото. Жалко, че обикновените хора ще платят, а джуджи ще си смени самоличността и ще избяга да харчи заградбеното.
111
9
 
31
 
! Отговори
Тон преди 1 година
Каквото и да говорят Сащ са агресор номер 1в света!
110
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
естествено , че Вовата си е поставил за основна цел да смачка фашистите
109
8
 
16
 
! Отговори
Здра преди 1 година
Сравнете две политически територии Азербайджан и Дагестан. Едната е наезависима държава (отскоро) а другта е дълбока провинция на Русия.Териториите са съседни и с подобна площ и възможности. Имат излаз на Каспииско море и имат петрол. Кой е по проспериращ?
108
3
 
13
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Някой знае ли защо Путин при срещата си с Борисов попита " А денги где?" т. е. "Къде са парите?"?
107
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А случайно наясно ли сте, че нашите zелки бяха 'уговорили' Бургас Александруполис срещу смешните 50 милиона годишно и когато поискахме еко гаранции от Русия при евентуален разлив в бургаския залив, възлизащи на няколко милиарда, те отказаха? А руската 'техника' е символ на авария, дали е подводница, кола, телевизор или АЕЦ, е все тая. Какво изнасят руснаците, освен природни ресурси и оръжия? Хайде стига с глупостите,а?